Advertisement

Trepats de la DO Conca de Barberà

Nous vins de trepat a la DO Conca de Barberà

Els nous vins presentats per la DO COnca de Barberà són Portell Rosat Trepat, Cara Nord Rosat 2020, T de Trepat Negre 2019 del celler Vidbertus i Josep Foraster Trepat Negre 2019

| 17/03/2021 a les 11:22h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Nous vins catalans, Trepats de la DO Conca de Barberà
Imatge il·lustrativa

La Denominació d’Origen Conca de Barberà va celebrar la primera sessió del cicle de tastos virtuals que s’emmarquen dins de l'esdeveniment anual ‘CONCArim’. L’objectiu del tast, anomenat “L’essència del trepat”, va ser donar a conèixer noves referències monovarietals de trepat, varietat que s’ha convertit en segell distintiu de la DO més enllà de la seva comarca.
 
L’acte va ser presidit per Bernat Andreu, president de la DO Conca de Barberà, qui va conduir l’acte des de Montblanc, a la seu de la DO. Durant la seva intervenció va presentar els diferents cellers participants, ressaltant que, tot i la gran diversitat de perfils que existeix a la DO, tots tenen un vincle en comú: la trepat com a varietat autòctona de la zona.
 
El primer vi que es va tastar va ser el Portell Rosat Trepat 2020 del celler Vinícola de Sarral i Secció de Crèdit. Mònica Perelló, responsable de vendes, va afirmar que el celler es distingeix per l’elaboració dels vins rosats i que, aquesta referència en concret, és una de les més representatives del celler. “Aquest vi és distintiu i ADN de casa nostra. És un dels vins més humils que tenim, és honest i franc. No ens enganya perquè allò que ens entra per la vista és el que després ens trobarem en nas i, més endavant, també en boca”, va afirmar Perelló.
 
Joel Díez, cap del celler Cara Nord i enòleg, va ser l’encarregat de presentar Cara Nord Rosat 2020. “És un vi fresc, fàcil de beure i idoni per acompanyar mentre cuinem o per compartir amb amics. És també un vi divertit i, per què no dir-ho, amb una imatge atractiva”. Durant la presentació, va destacar l’alçada com a punt diferenciador del celler, que permet a Cara Nord treure el màxim profit a la viticultura de muntanya.
 
Passat l’equador del tast, es va donar a conèixer el vi T de Trepat Negre 2019 del celler Vidbertus de la mà d’Albert Rovira, propietari del celler. “És un vi per acompanyar qualsevol tipus d’aliment, que recomanem consumir després d’un any d’estar en ampolla. El nostre objectiu va ser donar-li la màxima expressió”, va afirmar Rovira. A més, va destacar que la trepat és una varietat interessant de treballar i que la referència tastada transmet perfectament aquesta identitat representativa de la Conca de Barberà.
 
L’últim vi de la jornada va ser Josep Foraster Trepat Negre 2019 del celler Josep Foraster. Ricard Sebastià, co-propietari del celler, va explicar que: “L’anyada 2019 no va ser excessivament càlida però sí molt seca. La característica principal d’aquesta referència és que és el vi de trepat més varietal que elaborem i sap expressar molt bé la tipicitat de la trepat”

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia