Advertisement

vins negres catalans

5 vins negres de menys de 6 euros que trobareu al supermercat i heu de tastar

Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.

5 vins blancs de menys de 6€ que trobareu al supermercat i heu de tastar

| 03/03/2021 a les 11:55h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins negres catalans, 5 vins negres de menys de 6 euros
Imatge il·lustrativa
Hi ha la percepció més o menys generalitzada que en un supermercat no es poden trobar bons vins negres a preus ajustats. Res més lluny de la realitat. No abunden, però si rasquem una mica trobem molt bones propostes a preus imbatibles. Vins que ens poden arreglar un dinar, un aperitiu o una vetllada en parella o en família. Us proposem cinc vins negres que heu de tastar perquè estan ben elaborats, són interessants i cap d'ells arriba als sis euros.

Mas la Roca
Celler: Vallformosa
Ull de Llebre, Cabernet i Garnatxa
Vilobí del Penedès – DO Penedès
3,99 €
Un vi que pertany a VFMS (Vallformosa), un grup de cellers a cavall entre la DO Cava i la DO Penedès, tot i que també fan un vi a la DO Montsant. Vallformosa és el celler al qual pertany el Mas la Roca, el celler del grup que també fa vins tranquils com els Cultivare o Masia Freyé, entre altres. No cal dir que per menys de quatre euros trobareu pocs vins com aquest, un vi d'entrada suau, però amb cos, ben estructurat i amb certa complexitat pels tres mesos de criança en bótes de roure. Notes de fruita vermella de bosc com les móres i tocs florals de violetes. Té un punt balsàmic i de regalèssia. Un vi ideal per barbacoes i per carns blanques i vermelles. 

Jardins
Celler: Perelada
Garnatxa, Samsó, Merlot, Cabernet i Syrah
Peralada – DO Empordà
5,20 €
Castell de Perelada és conegut de fa dècades per la qualitat dels seus vins. Dins de la seva família de vins trobem la gamma Jardins, homenatge als espais de flora que hi ha al voltant del Castell, uns vins amb una més que bona relació qualitat preu. El negre és un vi sense fusta (jove) que ens pot recordar als Priorats de la dècada dels noranta -per la seva composició varietal-. Un vi que expressa al màxim les aromes florals dels seus raïms. Com diu el seu enòleg, Delfí Sanahuja, és un "vi d'aromes florals inspirat en un entorn únic, els jardins del Castell de Perelada". Floral, fruitós i especiat en nas. En boca és golós amb tacte, textura i sobretot gustós. Un vi ideal per a tots els públics i per a totes les butxaques.

Bosc de Carlac
Celler: Costers del Sió
Ull de Llebre, Garnatxa i Syrah
Balaguer - DO Costers del Segre
4,85 €
La família Porcioles-Buixó, amb en Juan al capdavant, adquireix la finca l'any olímpic, però no va ser, però, fins a l'any 98 que, juntament amb grup d'amics, planten la primera parcel·la. Així naixia Costers del Sió, un celler que avui, vint-i-tres anys després, és una proposta qualitativa a tenir en compte si parlem dels vins de la DO Costers del Segre. Els seus vins es divideixen en tres famílies: la Siós, la Celestia i Boscana. Destaquem el Bosc del Carlac, un dels darrers vins del celler que s'elabora tan en blanc com en negre. El resultat, un vi directe, amable, agradable amb bon pas de boca i que ve de gust prendre a qualsevol hora.

Matinada
Celler: Capçanes
Garnatxa
Capçanes – DO Montsant
4,70 €
Estem davant d'un valor segur si el que busquem és una garnatxa fresca o, altrament dit, un vi lleuger, afruitat i de bon passar. El Matinada està elaborat per la gent del Celler Capçanes, i és una aposta molt segura si només podeu anar al supermercat a comprar vi. Potser coneixereu el celler cooperatiu perquè elaboren la gamma de vins kosher més coneguda al país; Peraj Ha'abib o Flor de Primavera. El vi Matinada té aromes de maduixes, gerds i groselles perfectament identificables. Pas de boca saborosa, lleuger i amb ganes d'anar bevent gràcies a les seves notes dolcenques.

Els Nanos
Celler: Josep Foraster
Ull de Llebre, Cabernet i Trepat
(Montblanc - DO Conca de Barberà)
5,95 €
Tot i que el cognom Foraster sempre s'ha relacionat amb la terra i amb les contrades de Montblanc, no va ser fins que en Josep Foraster i Civit, l'any 1995, decideix dedicar part d'aquesta terra a plantar vinya i construir un celler que varen inaugurar l'any 1998. Avui dia és en Ricard, nebot d'en Josep Foraster, qui n'està al capdavant. Ell ha sabut donar un aire fresc i actual als productes que elabora. De la seva gamma de vins, Els Nanos representa la porta d'entrada al projecte, amb vinya certificada ecològica. Fruita fresca i vermella, amb notes làctiques i florals -violeta-. Un vi assequible -a preu d'amic-, per a tots els públics però, sobretot, molt ben fet.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Donant suport al petit comerç
Fredi Bassal, 04/03/2021 a les 10:51
+14
-4
Ja se que aquest article vol donar visibilitat a vins catalans de baix preu que son molt bons pel que costen; m'agradaria puntualitzar que d'articles sobre "vins de super de menys de x" ja s'en fan un fotimer i del comerç local s'en parla ben poc en aquest mitjà.
Tampoc demano la lluna però que es parli de les meravelloses botigues de vi que tenim al pais tampoc és demanar massa oi? Ho dic per la gran quantitat de professionals que fan uhna gran feina de cara al públic cada dia. I no ho dic per les botigues super conegudes, n'hi de molt petites i desconegudes que si us prenguèssiu la molèstia de coneixer, al·lucinarieu.
Apa, dit això, merci per donar visibilitat al vi català.
VINS AFRANCESATS
Manuel Durán Samaranch, 08/03/2021 a les 10:57
+0
-0
Els vins afrancesats perjudican el prestigi dels vins espanyols.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia