vins blancs catalans

5 vins blancs per l'hivern que valen més del que costen

Qui diu que l'hivern no és època de vins blancs?

En Xavi Ayala ens recomana cinc propostes úniques que oscil·len entre els 9 i els 59 euros.

5 vins blancs de menys de 6€ que trobareu al supermercat i heu de tastar

| 06/02/2021 a les 05:43h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins blancs catalans
Imatge il·lustrativa
Passat el bon temps queden enrere els vespres amb postes de sol tardanes, compartint vins amb amics abans de sopar. El fred i les primeres nevades refresquen l'ambient i la nit arriba de cop a mitja tarda. Arriben els plats de cullera amb l'any nou, i sembla que només els vins negres tinguin cabuda per aquestes menges. Doncs no. I la prova són aquests cinc vins que us proposem.

Massaluca Blanc
Celler: Vins de relat
DO Terra Alta
Varietats: Garnatxa blanca i macabeu
PVP: 9 euros
Per aquells dies que el sol encara escalfa darrere els vidres de casa és ideal un vi blanc refrescant. Aquest Massaluca us anirà ideal. Elaborat per en Ramon Roqueta fill -Abadal, Lafou-, el Massaluca pertany al seu projecte més personal. La combinació de la garnatxa blanca i el macabeu -dos raïms típics de la Terra Alta- aporta al vi unes notes florals i fruitoses que el fan original i diferent. Una nova visió dels vins blancs de la zona -garnatxes blanques- que converteix la varietat en fresca i saborosa i no tan rústica.

Venus Cartoixà Blanc
Celler: Venus La Universal
DO Montsant
Varietats: Cartoixà (xarel·lo)
PVP: 59,90 euros
Si heu passat una mala setmana a la feina, teniu un mal dia o simplement esteu baixos de moral pel fred, obriu una ampolla del Venus Cartoixà Blanc de la Sara Pérez i el René Barbier. Un vi que (diuen) que és blanc, però que té infinitat de capes -no només de colorl, a causa de la seva elaboració. Damajoanes, argila, ciment i fusta són els recipients per on passa aquest vi, sense sofre afegit, i que li aporten un caràcter únic. Us arreglarà la setmana, és un vi que cura l'ànima.

Artigas Blanc
Celler: Mas Alta
DOQ Priorat
Varietats: Garnatxa Blanca, Macabeu i Pedro Ximenes
PVP: 26 euros
Fundat a finals dels anys noranta, el celler Mas Alta ha posat el poble de la Vilella Alta entre els grans del Priorat. Amb capital belga i assessorament del gran Michel Tardieu (Val du Rhône), un equip de gent jove que coneix i estima el territori han aconseguit elaborar vins que avui són dels millors de la comarca. L'Artigas blanc és un vi golós, fruitós i, sobretot, fresc.

V 89
Celler: L'Olivera
DO Costers del Segre
Varietats: Macabeu
PVP: 23,80 euros
El celler Olivera o, com la coneixíem de tota la vida, la Cooperativa de l'Olivera ja fa molts anys que ens segueixen sorprenent amb la més que raonable qualitat-preu dels seus vins. La collita 2019 va ser el trenta aniversari del seu primer vi, el Blanc de Serè. Us proposem un dels seus millors treballs, el vi homenatge del celler, ja que la V, de V/89, és com s'anomenava al poble de Vallbona antigament i el 89 pertany a la primera anyada. Aquest macabeu, amb un treball immens de bótes, té notes de fruita blanca fresca i un fons especiat. És potent, elegant i amb una fusta que li dóna equilibri.

La Pua
Celler: Comunica
DO Montsant
Varietats: Garnatxa blanca i garnatxa negra
PVP: 12 euros
El celler Comunica o, el que és el mateix, en Pep Aguilar i en Patri Morillo, ja fa unes quantes veremes que volten pel món del vi. A banda dels magnífics vins negres que fan, ens ofereixenen aquesta (cada vegada menys) raresa, un vi blanc elaborat amb raïm negre i raïm blanc. L'àmbit aromàtic és una agradable sorpresa, amb notes molt evidents de fruita vermella... en un vi que no és negre. Sorprenent també per una intensitat en boca difícil de trobar en vins blancs.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

gsuauv@gmail.com
Gregori Suau i Vidal, 12/02/2021 a les 17:49
+0
-0
Me podeu enviar un tl. per poder-vos comenar vins?, gràcies.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.