La neu destrueix una part del celler Vall Llach a Porrera

El temporal de neu, especialment agressiu al sud del país, ensorra una part del celler prioratí

| 10/01/2021 a les 14:11h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Vall Llach
"La part del celler on vinifiquem, embotellem, etiquetem i emmagatzemem l'estoc de vi s'ha ensorrat"... Així descrivien a les xarxes socials del celler el fatal incident que aquesta nit ha deixat Vall Llach mig en runes. Al bell mig de Porrera, situat en 2 construccions rehabilitades, el sostre ha cedit per culpa de la neu que ha caigut des de divendres i ha ensorrat part del celler.

En una piulada a les xarxes els amics del celler Vall Llach descrivien el succeït aquesta matinada: "Des del divendres al vespre que neva amb ganes al Priorat, ahir ens vam llevar amb un paisatge de postal i avui hem perdut un tros de la nostra història. Aquesta nit, a causa de la neu, s'ha ensorrat la part del celler on vinifiquem, embotellem, etiquetem i emmagatzemem l'estoc de vi, a la plaça del poble, conegut com La Final. Al mateix espai havíem recuperat uns cubs on teníem bótes amb tot el vi del 2019 i no sabem en quin estat estan. Venim d'un 2020 molt difícil i havíem acumulat més estoc del normal, les pèrdues seran significatives. La maquinària, les tines, el vi del 2018, 2019 i 2020... Avui se'ns ha trencat el cor en mil trossets, i només esperem poder reconstruir-lo de nou, a poc a poc, peça per peça."

 

Afortunadament, el celler s'ha ensorrat durant la nit i tal com explica el mateix Lluís Llach, no "ha pres mal ningú". A la piulada el cantautor també agraeix la solidaritat mostrada davant l'accident.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Alguns supermercats tenen una bona representació de vins catalans a bons preus. En Xavi Ayala n'ha tastat uns quants i n'ha escollit cinc que no passen de 6 €
El celler que Llopart té a Subirats aposta per un enoturisme sostenible que té com a principal premissa  la preservació de l'entorn.
El celler que Llopart té a Subirats aposta per un enoturisme sostenible que té com a principal premissa la preservació de l'entorn. | Llopart
El segell Safe Travels, gestionat per Turisme de Barcelona, permet als viatgers reconèixer empreses amb protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció Covid-19
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur? Quina és la seva relació amb el món del vi? | Sílvia Anglada, xef i copropietària del restaurant Es Tast de Na Sílvia (Ciutadella, Menorca)