Mor Pere Llopart i Vilarós als 91 anys. DEP

Mor sobtadament el representant de la quarta generació d'elaboradors d'escumosos de la família

Pere Llopart i Vilarós; «mai em cansaré de demanar més reconeixement als viticultors»

| 01/12/2020 a les 19:02h
Arxivat a: Actualitat, Mor Pere Llopart

Avui dimarts a la tarda ha mort de manera sobtada Pere Llopart i Vilarós. Representant de la quarta generació d'elaboradors d'una família connectada a la viticultura des del segle XIV, en una entrevista a Cupatges del gener del 2019, comentava que "ser vitivinicultor ha estat el meu modus vivendi. Ha estat una part indestriable de la meva vida i de la meva família".
Va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2017, la primera vegada que s'atorgava aquesta distinció a un celler. "Ens ho prenem com un reconeixement a la nostra trajectòria en el món del vi i pel nostre compromís amb l’agricultura ecològica i l’artesania en el cava", comentava orgullós.
Un dels seus lemes, “Ex Vite Vita” -la vida ve del cep- ha acompanyat el celler i la família durant molts anys. Tots els seus 5 fills segueixen vinculats al celler elaborant escumosos sota el segell de qualitat Corpinnat. 

Descansi en Pau.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Creative Commons
Vilarnau serà el celler que elaborarà un Brut Reserva ecològic per l'artista australiana
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de xarel·lo, un negre de carinyena i un cava rosat de Pinot Noir.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Incavi promou un llibre d'una vintena de pàgines amb continguts sobre servei i vi català destinat als restaurants sense sommelier | Algunes veus qüestionen la idoneïtat d'haver-lo publicat en un moment de "subsistència" dels restaurants per la pandèmia i d'altres reclamen més esforços formatius