llibre

Lluís Romero publica «Vins autòctons»

Inclou una selecció de més de 300 vins monovarietals elaborats amb les varietats de raïms catalanes tradicionals

"Els millors vins dolços de Catalunya i els seus maridatges", de Lluís Romero, un llibre per reivindicar uns vins sovint massa oblidats

| 24/11/2020 a les 18:15h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins autòctons, llibre, Riells i Viabrea, Cossetània Edicions, Lluís Romero
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons | LRG
Lluís Romero, de Riells i Viabrea, acaba de publicar Vins autòctons (Cossetània Edicions), el seu cinquè llibre dedicat al món del vi. Amb aquesta nova edició l'autor vol aproximar-se a les millors monovarietals catalans fets amb raïms tradicionals, i alhora apropar la cultura catalana del vi a un públic ampli i donar a conèixer les particularitats d'aquells raïms que fan que els vins de Catalunya siguin únics.

Romero ha treballat l'elaboració del llibre durant dos anys i hi inclou una selecció de més de 300 vins monovarietals elaborats amb les varietats de raïm catalans tradicionals, aquells que es coneixen com autòctons. També en fa una descripció detallada de cada varietat.

L'autor, de 46 anys, és filòleg i sommelier. Combina la seva tasca de professor en una escola de Sant Celoni amb les activitats entorn del vi. Ha participat en concursos de sommeliers, ha estat jurat en premis de vins i ha col·laborat en diversos restaurants amb estrelles Michelin. Des de l'any 2015 no ha parat de publicar amb Cossetània . Grans vins a petits preus (20156), Vins secrets de Catalunya (2016), Grans vins a petits preus 2018 (2017) i Els millors dolços de Catalunya (2019).

Actualment, segueix cuidant la seva petita i vella vinya prop del Montseny, de la qual, amb l’ajut d’un parell d’amics, fa vi al garatge de casa. Alhora, experimenta amb una microvinya plantada al seu propi jardí amb què mira de conèixer de prop diferents varietats de raïm.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge d'una anterior edició de ProWein
Imatge d'una anterior edició de ProWein | ProWein Düsseldorf
Prowein Dusseldorf canvia les dates del certàmen i progama la fira els mateixos dies que la London Wine Fair, que ha emès un comunicat titllant el canvi "d'atac frontal".
Imatge il·lustrativa
Foto: Acadèmia de Poda
Xavier Bassa
El Xavier Bassa ens explica què és la biodinàmica i ens recomana cinc vins elaborats sota aquests preceptes.
Alba Balcells, directora general de l'INCAVI
Alba Balcells, directora general de l'INCAVI | INCAVI
La presentació del nou pla estratègic per als propers anys i el desplegament de la llei de la vitivinicultura, els dos eixos més rellevants