llibre

Lluís Romero publica «Vins autòctons»

Inclou una selecció de més de 300 vins monovarietals elaborats amb les varietats de raïms catalanes tradicionals

"Els millors vins dolços de Catalunya i els seus maridatges", de Lluís Romero, un llibre per reivindicar uns vins sovint massa oblidats

| 24/11/2020 a les 18:15h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins autòctons, llibre, Riells i Viabrea, Cossetània Edicions, Lluís Romero
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons | LRG
Lluís Romero, de Riells i Viabrea, acaba de publicar Vins autòctons (Cossetània Edicions), el seu cinquè llibre dedicat al món del vi. Amb aquesta nova edició l'autor vol aproximar-se a les millors monovarietals catalans fets amb raïms tradicionals, i alhora apropar la cultura catalana del vi a un públic ampli i donar a conèixer les particularitats d'aquells raïms que fan que els vins de Catalunya siguin únics.

Romero ha treballat l'elaboració del llibre durant dos anys i hi inclou una selecció de més de 300 vins monovarietals elaborats amb les varietats de raïm catalans tradicionals, aquells que es coneixen com autòctons. També en fa una descripció detallada de cada varietat.

L'autor, de 46 anys, és filòleg i sommelier. Combina la seva tasca de professor en una escola de Sant Celoni amb les activitats entorn del vi. Ha participat en concursos de sommeliers, ha estat jurat en premis de vins i ha col·laborat en diversos restaurants amb estrelles Michelin. Des de l'any 2015 no ha parat de publicar amb Cossetània . Grans vins a petits preus (20156), Vins secrets de Catalunya (2016), Grans vins a petits preus 2018 (2017) i Els millors dolços de Catalunya (2019).

Actualment, segueix cuidant la seva petita i vella vinya prop del Montseny, de la qual, amb l’ajut d’un parell d’amics, fa vi al garatge de casa. Alhora, experimenta amb una microvinya plantada al seu propi jardí amb què mira de conèixer de prop diferents varietats de raïm.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya: "Més que gaudir i presentar-se, un dia darrere l’altre, com un sibarita infantil, golafre, inconscient i exhibicionista, cal bregar per fer que tot això, algun dia, rutlli com ho ha de fer".
Imatge il·lustrativa
Surten al mercat 2600 ampolles elaborades en sòls de pissarra | ICNOS vol dir petjada en grec clàssic, i és que aquest vi vol homenatjar als agricultors, homes i dones que deixen rastre i petjada amb el que fan.
Imatge il·lustrativa
INCAVI
10 sessions presencials i sis de telemàtiques amb més de 100 professionals participant | Es fa evident la necessitat de vertebrar millor el sector del vi i millorar la rendibilitat de tota la cadena de valor | Es crearà un Comitè de Seguiment format per l’INCAVI i representants del sector que vetllarà per la continuïtat i el compliment de Vins Vinents