Geol, l'estrella de les muntanyes de Prades

És el vi negre més personal de Tomàs Cusiné i procedeix de les vinyes més velles de la finca del Vilosell, situat en els contraforts de les muntanyes de Prades.

| 24/11/2020 a les 08:01h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vi negre Geol
Expliquen al celler que és el vi més personal del seu propietari, Tomàs Cusiné. "La seva elaboració és artesanal i es fonamenta en la selecció del raïm gra a gra, per a aconseguir un fruit perfecte que doni lloc a un vi rodó i sense arestes", expliquen.

Geol (DO Costers del Segre) és un negre amb caràcter i una marcada personalitat fruit de les vinyes velles d'on procedeix. Gran part de la personalitat de Geol prové del paisatge on es troba la finca de la qual procedeix, una vinya on el sòl es va formar fa més de 43 milions d'anys.

Carinyena, cabernet sauvignon i merlot, procedents de vinya ecològica -adobs orgànics elaborats al celler i sota un esctricte control de l’origen de la materia orgànica i las temperatures de cocció- de més de 700 metres d'altitud. Els raïms es trien gra a gra en una doble taula de selecció. El most fermenta en dipòsits de 5000 litres amb mares autòctones, fruit d’un treball d’identificació de la vinya. La criança es duu a terme en barriques de roure francès de 600 litres.

En nas destaquen les aromes de pastisseria, vainilles, eucaliptus i aromes suaus de fusta. Xocolata i regalèssia combinades amb alguna nota lleugerament fumada. En boca és molt rodó, amb uns tanins potents però molt pulits, llarg i profund, amb molt gust de fruita madura.

El trobareu al mercat  un preu aproximat de 19,75 €. 
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Old Vines
Anònim, 24/11/2020 a les 08:33
+0
-0
Només per l'Old Vines ja no el compraré.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de xarel·lo, un negre de carinyena i un cava rosat de Pinot Noir.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Incavi promou un llibre d'una vintena de pàgines amb continguts sobre servei i vi català destinat als restaurants sense sommelier | Algunes veus qüestionen la idoneïtat d'haver-lo publicat en un moment de "subsistència" dels restaurants per la pandèmia i d'altres reclamen més esforços formatius
Imatge il·lustrativa
En el seu camí cap a la sostenibilitat i la lluita pel canvi climàtic, el celler del Vendell ha aconseguit proveir-se únicament d'energia verda el passat 2020.