restaurants vegetarians barcelona

5 restaurants vegetarians a domicili que us agradaran si o si

Menjar vegetals pot ser gustós, sa i divertir. Aquests són establiments infal·libles per lloar les verdures al plat com Déu mana

Us proposem cinc restaurants vegetarians a Barcelona

7 estrelles Michelin de Barcelona a domicili

| 10/11/2020 a les 07:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, restaurants vegetarians barcelona
Imatge il·lustrativa
Rasoterra
La cuina vegetariana segueix sent tendència tot i que -ho hem de reconèixer- les verdures no sempre són fàcils de vendre. És difícil que ens entusiasmin els productes que neixen de la terra. Però, un moment. A priori, una magrana és molt més atractiva que una safata de carn picada. Llavors, què passa? Cuinar verdures és més exigent i ens fa mandra (reconeguem-ho). Cuinar carn és (a priori) més fàcil i els primers 5 minuts que mastiques són molt engrescadors. Cada vegada són més (per sort) els restaurants que adapten la seva carta oferint "opcions veganes o vegetarianes" que van més enllà d'una amanida. Les cuines vegetarianes també aprofiten l'onada treballant les verdures amb molta intensitat, acostant-se als productes ecològics, als proveïdors de confiança barrejant-los amb sabors d'aquí i d'allà; fent-les lluir i donant regna a la seva creativitat per conquistar els paladars més resistents. La verdura pot ser superlativa. De fet, ho és, encara que ens costi resistir-nos a l'assalt proteic a carta. Ho demostren aquests restaurants vegetarians de Barcelona a domicili. Tan recomanables pels que ja professen aquesta fe, com pels que, de tant en tant, volem canviar l'hàbit menjant igual de bé sol que una mica més verd.

Vegetart

Fa quasi vuit anys que van obrir al carrer Torrent de l'Olla, 138. "Fem una cuina vegana casolana per endur, el tipus de cuina és catalana, casolana i creativa... tot junt!", explica Zaraida Fernández, xef i propietària de l'establiment. El seu plat estrella és la truita de patates. Sense ous, és clar. La Zaraida la fa tan bé que l'absència de proteïna animal no ha impedit que hagi guanyat alguns premis i que hagi estat escollida en algunes llistes per diversos mitjans com una de les millors truites de Barcelona. No penseu en amanidetes ni bikinis cuquis. Podeu tastar uns canelons de bolets amb "botifarra" que podrien aixecar la sotana a un frare, un potatge "veggie" de mongetes pintes amb moniato o una empanada casolana de "tonyina". Com veieu, plats contundents i amb molt de xup-xup. Això sí, només fan take away, així que no espereu cap delivery a casa que us ho porti. "No ho podria assumir, ho faig jo tota sola", explica la xef. Una altre punt fort del Vegetart són els seus preus; del tot democràtics. Oscil·len entre els 2 i els 6,5 €. Et serà molt difícil trobar un lloc amb una relació qualitat preu millor!
 

Foto: Ana Luz Sanz


• Direcció take away: Torrent de l'Olla, 138. Barcelona
• Comandes i consultes: encargos.vegetart@gmail.com
• Horari dilluns a divendres de 12 a 16

Rasoterra

Des que la Chiara, el Daniele i el Guillem obriren el seu Bistrot gastronòmic el 2013 han fet gaudir dels seus sabors a molts vegetarians i vegans que ho han trobat plats d'autor, imaginatius amb ingredients de proximitat i de temporada. També han fet que gents que no estaven gens avesades al menjar vegetarià acabessin tastant els seus menús competents de migdia. Defensen el moviment Slow Food (promovent l'ecologia, el respecte al medi, els productes d'alta qualitat locals i amb un tracte digne cap a totes les persones involucrades), tant a Barcelona com a la seu central del moviment, a Itàlia. Tasteu les seves croquetes d'espinacs a la catalana amb veganesa -maionesa vegana- de wasabi (8 €), la laksa (una sopa que veu de les cultures xinesa i la malaia) amb fideus d'arròs, tofu, bolets, carabassa, espinacs frescos (13 €) o els orecchiette (pasta fresca) amb bròquil, tàperes i terra d'olives negres (12 €). Ho podeu acompanyar tot amb vins sense sulfits i de petit productor. El seu delivery és també sostenible -t'ho porten a casa Les Mercedes de Barcelona, una cooperativa de missatgeria ètica i inclusiva formada per dones. Preu del transport variable segons la zona- o ho pots anar a recollir a partir de les 20 hores.
 
• Comandes: 626 936 932 i 639 506 920
• Divendres i dissabte nit de 19 a 22 h (última comanda a les 21 h)
• Dissabte i diumenge migdia de 13 a 16 h (última comanda a les 15 h)

The Green Spot

Pertanyen al grup de restauració "En Compañía de Lobos" de Tomàs Tarruella. Des que va estrenar-se, el 2016, és un dels vegetarians més famosos al barri Gòtic. Al capdavant de la cuina, el xef Marcelino Jiménez i Julia Kleist que ofereixen una carta exclusivament vegetal on -com diu el seu lema- trobem plats veggie for veggies i veggie for non veggies. Aquest 2020, per tercer any consecutiu, ha aconseguit una posició a la "We're Smart Green Guide", la guia dels 100 millors restaurants vegetarians del món. Aquest any es consagra com el primer restaurant espanyol ocupant la 28a posició mundial. El restaurant té la màxima distinció de 5 "radishes", estrelles convertides en raves que serveixen a l'organització per valorar els restaurants i les seves propostes a partir de la utilització d'ingredients de temporada, percentatge de fruita i vegetals existents en el menú, a més dels criteris i pràctiques de sostenibilitat de cada restaurant. Si considereu que vegetarià i gustós són un binomi d'adjectius irreconciliables, tasteu la pizza negra de carabassa, pistatxos i formatge de cabra o les tagliatelle de moniato amb nous de macadàmia i tòfona. Al·lucinareu.
 

• Comandes: 93 405 94 44
• Recollida take away: Diagonal, 640. Barcelona
• Preu mitjà: 28 €
• Horari: de 13 a 16 h (delivery amb Glovo/take away) / de 19:30 h a 21:00 h (take away) i de 19:30 h a 22:00h (delivery amb Glovo)

Aguaribay

Sota aquest nom tropical s'amaga un restaurant vegetarià al Poblenou capaç de fer menús diaris del tot imaginatius que defugen el seitan i el tofu sense sentit. Estofats, verdures rostides i combinacions fetes amb molt d'amor i enginy. Del Aguaribay podem dir que és aquell tipus de vegetarià que no ho sembla gens i que és capaç de convèncer fins als estómacs més reticents a aquest tipus de cuina. Tasteu la seva polenta amb salsa al pesto de tomàquets secs i oli de romaní o, de segon, la paella d'arròs integral amb seitan, xampinyons, verdures i algues marines, el quiche de verdures de temporada i formatge emmental, l'estofat de llenties, verdures d'arrel i arròs basmati. També us ho portarà a casa el col·lectiu Les Mercedes de Barcelona.
 

• Repartiment ètic: De dimecres a diumenge de 13 h a 16 h / divendres i dissabte de 13 a 16:30 h i de 20 a 22 h. S'ha de sumar 3 €.
• Comandes: 933 00 37 90 / Dijous fins a les 18 h, divendres i dissabte fins a les 19 h.

Teresa Carles & Flax&Kale

Des que el 1979 el matrimoni format per Teresa Carles i Ramon Barri va obrir el seu primer establiment, el Paradís a Lleida, han passat molts anys. Els suficients perquè la marca Teresa Carles Healthy Foods, ara liderada pels seus fills Jordi i Mar, s'hagi transformat amb les marques Teresa Carles i Flax & Kale, en una de les cadenes de vegetarians de referència al país. "La nostra empresa familiar creu en la innovació, el coneixement i la sostenibilitat per, a través d'una l'alimentació saludable, cuidar la salut i el planeta", explica Jordi Barri, el seu propetari i CEO. Sota el segell de Flax&Kale (healthy flexiterià) i Teresa Carles ha anat obrint locals de menjar saludable per Barcelona i Lleida (8 locals en total) i diversificar venent els seus sucs al consumidor final. La màgia de la seva carta resideix en una mica de creativitat aplicada al món vegetal amb matèries primes elaborades per ells mateixos. En el cas del Teresa Carles, en una carta que veu de la tradició catalana, en el Flax&Kale, amb molta més innovació i processos més estrictes (raw food, vegans, sense gluten i també opcions de peix blau). Molt recomanable el seu curri vermell amb verdures de temporada, seitan i arròs basmati o l'albergínia farcida amb quinoa i bolets de temporada, salsa de iogurt i tahina.
 

• Horaris: de dilluns a diumenge i durant tot el dia. Telf: 933 175 664
• Comandes: a través de les plataformes Deliveroo, Glovo i Ubereats.

També us pot interessar

Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
Sara Pérez a la finca Els Escurçons.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons. | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
La reconeguda vitivinicultora del Priorat reivindica els vins que juguen amb l'oxidació, i apel·la a trencar amb la idea que no poden ser bons i a "deixar l'encotillament" | Recorda que els brisats, uns blancs poc comuns i de colors singulars, són intrínsecs al sud de Catalunya i promou el seu reconeixement per part de les DO
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas. | Celler de Gelida
Toni Falgueras recull el premi Barcelona Comerç 2020 en representació de el comerç local | El celler planta cara a la pandèmia amb el comerç electrònic