​Vermut Clàssic de Castell del Remei

​Vermut Clàssic de Castell del Remei, la recuperació d'una recepta històrica

El celler recupera una recepta ancestral en aquest vermut amb botànics com el card beneit o l'herba santa i espècies com el safrà o la pell de taronja.

| 20/10/2020 a les 08:39h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, ​Vermut Clàssic de Castell del Remei
Una selecció de vins i botànics com l'herba santa, la genciana, l'herba gitanera o el card beneit i espècies com la nou moscada el safrà o la pell de taronja, conformen l'últim vermut de Castell del Remei. El Vermut Clàssic és un vi aromatitzat que recupera una recepta històrica del celler.

En els anys 20, Castell del Remei era coneguda, a més de pels seus vins tranquils, per l'elaboració d'aromatitzats com el Licor de camamilla de Castell del Remei i destil·lats com el Brandy, i és precisament una recepta antiga d'aquesta època la que ara es rescata per treure a la llum aquest vi aromatitzat.

La base del Vermut Clàssic Castell del Remei la formen vins blancs lleugers de macabeu. D'altra banda, es maceren les herbes aromàtiques entre un i tres mesos, per aconseguir el potencial desitjat d'aromes i en una tercera fase s'uneixen al vi base, aconseguint un vermut d'aproximadament 15% vol d'alcohol. El resultat són notes herbàcies, amargor i frescor cítrica.

L'etiqueta de l'ampolla d'aquest Vermut Clàssic és també un homenatge a aquella època de principis de segle XX en la qual Castell del Remei elaborava no només vins, també licors i vermuts, una tradició que ara es recupera en aquesta ampolla.

Surt al mercat a un preu aproximat de 8.95 €.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
El cartell de la Festa de la Verema 2021 està signat per la jove dissenyadora artesenca, Aina Girabal
El cartell de la Festa de la Verema 2021 està signat per la jove dissenyadora artesenca, Aina Girabal | DO Pla de Bages
Com és habitual tindrà el seu epicentre a Artés, tot i que tindrà activitats a tota la comarca
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves