​Vermut Clàssic de Castell del Remei

​Vermut Clàssic de Castell del Remei, la recuperació d'una recepta històrica

El celler recupera una recepta ancestral en aquest vermut amb botànics com el card beneit o l'herba santa i espècies com el safrà o la pell de taronja.

| 20/10/2020 a les 08:39h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, ​Vermut Clàssic de Castell del Remei
Una selecció de vins i botànics com l'herba santa, la genciana, l'herba gitanera o el card beneit i espècies com la nou moscada el safrà o la pell de taronja, conformen l'últim vermut de Castell del Remei. El Vermut Clàssic és un vi aromatitzat que recupera una recepta històrica del celler.

En els anys 20, Castell del Remei era coneguda, a més de pels seus vins tranquils, per l'elaboració d'aromatitzats com el Licor de camamilla de Castell del Remei i destil·lats com el Brandy, i és precisament una recepta antiga d'aquesta època la que ara es rescata per treure a la llum aquest vi aromatitzat.

La base del Vermut Clàssic Castell del Remei la formen vins blancs lleugers de macabeu. D'altra banda, es maceren les herbes aromàtiques entre un i tres mesos, per aconseguir el potencial desitjat d'aromes i en una tercera fase s'uneixen al vi base, aconseguint un vermut d'aproximadament 15% vol d'alcohol. El resultat són notes herbàcies, amargor i frescor cítrica.

L'etiqueta de l'ampolla d'aquest Vermut Clàssic és també un homenatge a aquella època de principis de segle XX en la qual Castell del Remei elaborava no només vins, també licors i vermuts, una tradició que ara es recupera en aquesta ampolla.

Surt al mercat a un preu aproximat de 8.95 €.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
L'ampolla de vi portava un any tancada amb una serp verinosa dins perquè algunes cultures creuen que així té propietats medicinals
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pexels
Un macroestudi científic es basa en 22 indicadors de salut, prenent dades de 1.340 milions de persones entre 1990 a 2020
Vinyes de la DO Tarragona a l'Alt Camp
Vinyes de la DO Tarragona a l'Alt Camp | ACN
Wine Bar del celler Artium
Wine Bar del celler Artium
A partir d’aquest cap de setmana el joc digital interactiu estarà disponible a través d’un enllaç QR a un total de sis establiments de la comarca