NOVETATS DE VINS CATALANS

Neix l’Enigma de Llopart; un vi d'elaboració i varietat incògnita

4 prescriptors catalans de prestigi tasten a cegues el nou vi d’elaboració i varietat incògnita

El vi s'emmarca dins el projecte La vida secreta de les plantes

18 escumosos Premium per menys de 20 euros

| 16/07/2020 a les 11:30h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Llopart, Enigma de Llopart
Imatge il·lustrativa
L’Enigma és el nom del nou vi del celler Llopart, un vi fruit de l’experimentació i el joc amb els raïms de les vinyes de muntanya de l’Heretat. Es tracta d’una microvinificació de 1.950 ampolles, que serà singular i efímera, ja que l’anyada vinent serà un vi diferent.

Des del celler s’han plantejat el repte de crear, cada verema, un vi diferent, sorprenent i enigmàtic, que estimuli tots els sentits de qui el tasta. A la web lavidasecretadelesplantes.com s’hi pot trobar una fitxa descarregable perquè cadascú pugui fer la seva pròpia nota de tast; així com un petit joc de preguntes per a descobrir els enigmes que amaga el vi.

Seguint aquesta idea, Llopart ha proposat un joc a quatre tastadors de prestigi de Catalunya, animant-los a desxifrar l’Enigma en un tast a cegues.


Això és el que han comentat:
Ramon Francàs
“Saborosa fruita blanca i sucoses nectarines. (...) Podria tractar-se d’un Xarel·lo vermell, per la seva rusticitat. El seu punt alcohòlic, però, m’ha suggerit la possibilitat que pugui tractar-se d’una garnatxa negra vinificada en blanc (...)”
 
Meritxell Falgueras
“(L’Enigma) ens saluda a l’etiqueta amb un interrogant. I és que és veritat que cada ampolla és un full en blanc que s’omple de sensacions en quant anem buidant l’ampolla, que a la vegada l’anem reomplint de sentiments. A la copa un color d’endevinalla. És un rosat? És un blanc deixat amb contacte a les pells?  Un color pell de préssec adorable i molt instagrameable.”
 
Anna Vicens
Color rosat de pell de ceba, amb una boca fresca i elegant, i un final amb notes fumades, que resulta d’allò més interessant i enigmàtic!!! Res del que sembla a primer cop d’ull acaba expressant-se ni en nas ni en boca. Vi sorprenent!!!
 
Xavi Nolla
“Poc pensava que el primer enigma d’aquest vi seria el seu color, difícil de posicionar, entre un rosat de pell de ceba, un blanc de negres i un brisat en gerra de fang, sigui com sigui aquest fet ja el converteix en un vi singular que desperta interès i ganes d'esbrinar quelcom més del seu secret. En boca, lluny d’aportar solucions, l’enigma es magnifica; textura terrosa, frescor de cítrics ataronjats, profunditat, sensacions tànniques... Quan la terra explica els seus secrets”.

L’Enigma forma part de La Vida Secreta de les Plantes, el projecte que engloba l’elaboració de vins tranquils i most del Llopart: el blanc jove Vitis, el Xarel·lo amb criança Clos dels Fòssils, el rosat de Sumoll, Carmí i el Most Flor de Xarel·lo, el most solidari del celler.
Amb aquest distintiu el celler penedesenc vol transmetre la seva admiració cap al misteriós món de les plantes: éssers vius amb sensibilitats, estratègies i mecanismes d’adaptació al
medi sofisticats i fascinants.

L’Heretat Can Llopart de Subirats, ubicada a la serralada d’Ordal (Alt Penedès – Barcelona), compta amb 100 hectàrees de vinya de muntanya i 400 hectàrees de bosc mediterrani i vegetació silvestre que conformen un equilibrat ecosistema agroforestal d’elevada biodiversitat, fet que afavoreix un sa i vigorós desenvolupament de les vinyes amb plena harmonia amb l’entorn natural.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Foto: Vinícola de Nulles
La Vinícola i Secció de Crèdit Sant Isidre de Nulles Sccl, l’Agrària i Secció de Crèdit Espluguense Sccl i l’Agrícola de Calafell Sccl, s’uneixen al grup | 15 són ja les cooperatives adherides al grup
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí.
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí. | Collbaix
El celler manresà acaba de presentar dos nous vins, el Raw Picapoll i el Raw Mandó, en el que és una nova línia de vins experimentals
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.