Institut del cava

Damià Deàs, nou president de l’Institut del Cava

Deàs afronta el lideratge de la patronal del Cava en un moment de canvis en el sector i reptes de futur importants

Èxit de la jornada “Viu la brotada de les vinyes de Llopart a vista d'ocell”

| 28/05/2018 a les 09:23h
Arxivat a: Actualitat, Damià Deàs, Institut del Cava, Vilarnau

Damià Deas, gerent de Vilarnau Foto: Quico Ortega


Damià Deàs, gerent de les Caves Vilarnau, celler pertanyent al grup González Byass, acaba de ser nomenat nou president de l'Institut del Cava en substitució de Jaume Gramona. Aquest passa el relleu a Deàs després d'un mandat de quatre anys, prorrogat fins a l'inici del procés electoral del Consell Regulador del Cava que acaba d'iniciar-se.

Deàs, enòleg de formació i gerent de les Caves Vilarnau des de l'any 2003, és membre de la Junta Directiva de l'Institut del Cava des de l'any 2000. Destaca pel seu coneixement del sector, la seva experiència i la seva capacitat conciliadora i de diàleg. Segons ha manifestat, la seva intenció és "continuar amb la feina feta aquests últims anys per l'Institut del Cava, unint esforços i reforçant les sinergies amb totes les entitats representatives del sector del Cava amb l'objectiu de potenciar i prestigiar la marca als principals mercats."

El nou president de l'Institut del Cava valora positivament les últimes dades de vendes presentades pel Consell Regulador del Cava, amb un volum de facturació al 2017 de més de 6,5% respecte l'any anterior, destacant especialment l'augment de les vendes dels caves Premium en un 10,7%. "Aquestes dades demostren que el Cava té molt potencial i un gran recorregut i cal seguir treballant per aconseguir que els Caves Premium siguin cada vegada més coneguts i consumits al món", ha declarat.

Finalment, Deàs afirma que accepta el seu càrrec "amb il·lusió i amb reptes importants en un moment de transició cap a un nou Consell Regulador del Cava en el qual caldrà començar a definir i consensuar, entre tots, importants estratègies de futur."

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

EL CAVA, UN VI SENSSA IDENTITAT
Manuel Duran, 31/05/2018 a les 12:59
+0
-0
El Cava era el escumós líder mundial amb prestigi mentre el Consell Regulador del Cava no admetia las imitacions de Champagne.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava de Guarda Superior, Comtats de Barcelona o elaborador integral seran conceptes que podrem veure escrits en les etiquetes
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.