Institut del cava

Damià Deàs, nou president de l’Institut del Cava

Deàs afronta el lideratge de la patronal del Cava en un moment de canvis en el sector i reptes de futur importants

Èxit de la jornada “Viu la brotada de les vinyes de Llopart a vista d'ocell”

| 28/05/2018 a les 09:23h
Arxivat a: Actualitat, Damià Deàs, Institut del Cava, Vilarnau

Damià Deas, gerent de Vilarnau Foto: Quico Ortega


Damià Deàs, gerent de les Caves Vilarnau, celler pertanyent al grup González Byass, acaba de ser nomenat nou president de l'Institut del Cava en substitució de Jaume Gramona. Aquest passa el relleu a Deàs després d'un mandat de quatre anys, prorrogat fins a l'inici del procés electoral del Consell Regulador del Cava que acaba d'iniciar-se.

Deàs, enòleg de formació i gerent de les Caves Vilarnau des de l'any 2003, és membre de la Junta Directiva de l'Institut del Cava des de l'any 2000. Destaca pel seu coneixement del sector, la seva experiència i la seva capacitat conciliadora i de diàleg. Segons ha manifestat, la seva intenció és "continuar amb la feina feta aquests últims anys per l'Institut del Cava, unint esforços i reforçant les sinergies amb totes les entitats representatives del sector del Cava amb l'objectiu de potenciar i prestigiar la marca als principals mercats."

El nou president de l'Institut del Cava valora positivament les últimes dades de vendes presentades pel Consell Regulador del Cava, amb un volum de facturació al 2017 de més de 6,5% respecte l'any anterior, destacant especialment l'augment de les vendes dels caves Premium en un 10,7%. "Aquestes dades demostren que el Cava té molt potencial i un gran recorregut i cal seguir treballant per aconseguir que els Caves Premium siguin cada vegada més coneguts i consumits al món", ha declarat.

Finalment, Deàs afirma que accepta el seu càrrec "amb il·lusió i amb reptes importants en un moment de transició cap a un nou Consell Regulador del Cava en el qual caldrà començar a definir i consensuar, entre tots, importants estratègies de futur."

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

EL CAVA, UN VI SENSSA IDENTITAT
Manuel Duran, 31/05/2018 a les 12:59
+0
-0
El Cava era el escumós líder mundial amb prestigi mentre el Consell Regulador del Cava no admetia las imitacions de Champagne.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers