clos galena - premis nobel

Clos Galena, el primer vi català servit al banquet dels Premis Nobel

Formiga de Vellut de Clos Galena és un dels tres vins que es van servir al banquet dels Premis Nobel 2017

Va compartir taula amb el champagne Taittinger Brut Réserve i el vi blanc Viña Errázuriz Late Harvest sauvignon blanc 2016

Un passeig per les denominacions d'origen catalanes; 11 vins negres pels àpats d'hivern

| 05/03/2018 a les 21:56h
Arxivat a: Actualitat, Premis Nobel i vi català, DO Priorat, Formiga de vellut, Clos Galena

Formiga de Vellut del celler Clos Galena és un dels tres vins que es van servir al banquet dels Premis Nobel 2017 celebrat el darrer 10 de desembre de 2017 a Estocolm (Suècia). Formiga de Vellut és el primer vi català que es serveix al sopar del Nobel durant tota l’història dels premis i ha estat compartit a taula juntament amb el champagne Taittinger Brut Réserve i el vi blanc Viña Errázuriz Late Harvest sauvignon blanc 2016.

Formiga de vellut és un vi elaborat de garnatxa negra (60%), carinyena (20%) i sirà (20%), un vi ecològic ple i potent amb final carnós i vellutat, amb tanins madurs i frescos. Destaquen els aromes de fruita vermella i negra, amb notes balsàmiques i especiades.  El vi fa la criança durant 9 mesos en bótes de roure francès majoritàriament (80%) i la resta en botes de roure americà (20%).

La propietària i gerent de Clos Galena, Merche Dalmau, assegura que “és un gran honor que s’hagi servit el vi formiga de Vellut 2014 per harmonitzar el sopar dels Nobel, un fet que no només contribueix a reconfirmar la qualitat del vi, sinó també a posar en valor el conjunt dels vins del Priorat en un mercat madur com és el suec que presta especial atenció als vins ecològics i respectuosos amb el medi ambient”. 

Clos Galena celebra que s’hagi triat un vi negre de la DOQ Priorat per festejar els Nobel i acompanyar un àpat firmat per Stadshusrestauranger en col·laboració amb el xef tom Sjöstedt.  Merche Dalmau celebra també que la premsa l’hagi qualificat el vi de “fantàstic”, un fet que pot contribuir a estendre la seva presència al mercat suec.
 
Formiga de Vellut és un vi per gaudir de la personalitat de la DOQ Priorat que, en els últims anys, ha rebut bones crítiques i puntuacions a les guies i premsa especialitzada. És especialment interessant remarcar que les anyades 2012 i 2013 han obtingut medalla d’or al Mundus Vini Biofach, el concurs internacional de vins orgànics.

Clos Galena és el somni fet realitat del seu fundador Miguel Pérez, apassionat del món del vi juntament amb la seva esposa Merche Dalmau. Quan van conèixer el Priorat, es van enamorar del territori i allí va ser on es va fer realitat: construir un celler sostenible i ecològic, i produir vins d’una elevada qualitat, tota una aposta innovadora a la DOQ Priorat a l’any 1999.  

Les primeres anyades que van sortir al mercat van ser al 2002, vins ecològics des del principi, certificats pel CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).

Per visitar el celler del Priorat, adquiriu un tour per la zona a Wine Tour Barcelona.

Els vins de la DOQ Priorat són valorats entre els millors vins del món pels prescriptors i crítics  tan nacionalment com internacionalment. Els vins de Clos Galena han obtingut un gran reconeixement des del seus inicis fins a dia d’avui. Actualment Clos Galena exporta a 30 països d’arreu del món, amb les referències Clos Galena, Galena, Formiga de Vellut i Formiga de Seda.



 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
L'equip de la taverna MamBo amb la sommelier Lucy Chilvers, el xef Martín Bado i el vinyataire Rubèn Parera
L'equip de la taverna MamBo amb la sommelier Lucy Chilvers, el xef Martín Bado i el vinyataire Rubèn Parera | Jordi Bes Lozano
Jordi Bes Lozano
El Penedès acull aquest juny dues fires on participen un centenar de cellers en total amb l'elaboració de vins de mínima intervenció en comú
Imatge il·lustrativa
​Vinow culmina la primera ronda d'inversió de 300.000 euros i preveu facturar entre 8 i 10 milions d'euros el primer any complet d'operacions.
Imatge il·lustrativa
Les plaques permetran produir un 25% de l'energia necessària al llarg d'un any a les instal·lacions