Terra Alta
Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan
Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan
Ramon Francàs
01/01/1970
El Consell Regulador de la DO Terra Alta es torna a posicionar “en defensa del territori i contra la massificació eòlica” | Bot considera que “cal engrescar a tothom a que aixequin el llistó del primer preu pels vins DO Terra Alta” | Des de Lafou Celler s’afirma que cal edificar el futur a través de la garnatxa, del vi embotellat i de la distribució de qualitat | Les Vinyes del Convent creu que cal fer un “protectorat” per a preservar les vinyes velles de la DO Terra Alta
NOVETATS
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Després de la bona acollida que va tenir AA Mirgin Exeo, el celler presenta AA Mirgin Opus 2013, també procedent del Paratge Vallcirera
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La nova imatge simbolitza la riquesa de la diversitat d’un territori en el que conviuen vins de 7 paisatges diferents, amb un origen comú: sòls pobres i un clima continental amb influència mediterrània | El 80% de la producció de la regió forma part d’un programa pioner a Espanya que vetlla per un cultiu sostenible de la vinya i unes bones pràctiques en l’àmbit social, mediambiental i econòmic.
CONCURSOS
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els penedesencs Cultivare Xarel·lo i Sumoll-Samsó s’enduen dues de les tres medalles d’or concedides a vins catalans
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Enoturisme
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Del 13 al 17 de maig, 10 TTOO alemanys han conegut l’oferta turística de les comarques de Girona en el marc de la trobada anual “Senderisme i Gastronomia” | El famtrip, organitzat per Costa Brava Verd Hotels i Petits Grans Hotels de Catalunya té l’objectiu de donar a conèixer l’oferta hotelera, gastronòmica i de turisme actiu de la Costa Brava i el Pirineu de Girona | Enguany, el programa també ha inclòs visites a diferents emplaçaments culturals en motiu de l’Any del Turisme Cultural de Catalunya
Fira Arrels del Vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
​Presentem els guanyadors dels Premis Arrels del Vi, que se celebra aquest cap de setmana, 19 i 20 de maig, a Sant Martí d’Empúries i el 9 de juny a Barcelona
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els vins del celler del Grup Pere Ventura es podran degustar en el marc icònic del Xalet del Nin de Vilanova i la Geltrú aquest dissabte 19 de maig, en un exclusiu esdeveniment organitzat per la DO Penedès
NOVETATS
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Les vinyes tenen 25 anys i la parcel·la, orientada al sud-oest, està dividida en terrasses estretes | 50% Carinyena (Samsó) i 50% Garnatxa negra
Vins rosats
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 2 comentaris
01/01/1970
Un recorregut per la Catalunya vinícola per descobrir vuit rosats que heu de tastar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Durant els tres dies i en horari de tarda, una dotzena de cellers empordanesos i una quinzena de restaurants de la plaça oferiran vins i degustacions culinàries | Del 30 de maig i fins el 2 de juny, també tindran lloc una dotzena de tastos en espais emblemàtics de la ciutat, amb la incorporació enguany dels Banys Àrabs
LACTIUM
Imatge il·lustrativa

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Andreas Kubach MW i Fernando Mora MW avalen el projecte que ha permès identificar unes 50 varietats prefil·loxèriques en 30 anys
NOVETATS
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ales Blanques, Ales Roses i Ales Negres són els tres nous vins que componen una gamma "easy drinking" -fàcils de beure-, pensada per al consum desenfadat i d'iniciació
NOVETATS
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El nou vi prové de vinyes velles de baixa producció de garnatxa blanca i macabeu
Alta Alella
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler obrirà les portes a les 20h el proper 5 de juliol per acollir el concert de Paula Valls
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Arrels del Vi és la fira de referència de la DO Empordà. El seu secret: un format professional obert a tothom, que inclou la degustació oberta en copa Riedel de més de 100 referències de vins de la DO Empordà
01/01/1970
El primer maridatge entre cellers de l'Empordà i els cotxes d'època tindrà lloc el diumenge 27 de maig amb una ruta que partirà de Vilamaniscle i finalitzarà a Peralada
Imatge il·lustrativa
Fira del Vi
Ramon Francàs
01/01/1970
El Priorat, ple de gom a gom un any més amb motiu de la Fira del Vi de Falset | Els 50 cellers de la DO Montsant venen un 61,72% dels seus vins a Catalunya
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Enguany la Festa de la Floració se celebrarà a Torre del Veguer
Ramon Roqueta
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'objectiu del celler, amb aquest nou vi, és que es converteixi en el seu emblema i en la imatge del seu saber fer vitivinícola | L’experiència de cinc generacions dedicades al vi es reflecteix en aquest vi negre, elaborat amb garnatxa, carinyena i sumoll
enoturisme a Llopart
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El proper diumenge 20 de maig es durà a terme una activitat a Llopart per viure la brotada de les vinyes a la primavera des de l'aire
Parató
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Després de la visita a la vinya a càrrec del celler i la xerrada amb l'Elisenda Camps, s’acabarà amb un tast dels vins del celler acompanyats d’una petita selecció de productes de la terra a càrrec de Josep Elias
Empar Moliner en un dels Tastos amb personalitat
Empar Moliner en un dels Tastos amb personalitat | Xènia Gasull
mercats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El trio líder de productors mundials de viticultura - Itàlia, França, Espanya - ha sofert condicions meteorològiques adverses
Puntuacions Parker
Mas d'en Gil
Mas d'en Gil
Ramon Francàs | 4 comentaris
01/01/1970
Terroir al Límit, Família Nin-Ortiz, Clos Mogador, Espectacle Vins, Orto Vins, Mas Doix, Álvaro Palacios i Recaredo triomfen a la nova llista Parker | Els Priorat Les Manyes 2015 de Terroir al Límit i Clos Erasmus 2015 de Clos i Terrasses s’enduen 99 punts | Luís Gutiérrez diu que les principals millores en la qualitat en els darrers anys han estat a Scala Dei i a Mas d'en Gil
enoturisme
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines
Intervin
Fira
Fira
Ramon Francàs | 2 comentaris
01/01/1970
El director general de l’Incavi creu que l’ampli programa de l’off Intervin “debilita” una fira que hauria de ser “el gran saló internacional de vins del sud d’Europa” | El president de la patronal dels vins catalans advoca per “reinventar” la fira vinícola de Gran Via
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
L'actualitat, en breu
VINS BLANCS FERMENTATS EN BÓTA
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials
11 vins negres per àpats d'hivern
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Us oferim 11 recomanacions per acompanyar els àpats d'hivern | 11 vins negres amb criança per recórrer totes les denominacions d'origen de Catalunya
Nova Imatge VItis
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La nova anyada del Vitis -xarel·lo, subirat parent i muscat-, canvia la imatge
Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan
Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan
Ramon Francàs
01/01/1970
El Consell Regulador de la DO Terra Alta es torna a posicionar “en defensa del territori i contra la massificació eòlica” | Bot considera que “cal engrescar a tothom a que aixequin el llistó del primer preu pels vins DO Terra Alta” | Des de Lafou Celler s’afirma que cal edificar el futur a través de la garnatxa, del vi embotellat i de la distribució de qualitat | Les Vinyes del Convent creu que cal fer un “protectorat” per a preservar les vinyes velles de la DO Terra Alta
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La gala de cloenda va comptar amb l’assistència de més de 600 persones
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Verema a Juvé & Camps
Verema a Juvé & Camps | Jordi Elías
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
Els perills i oportunitats de traslladar al mercat les conseqüències d'una verema escassa i més cara
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els nivells de maduració i sanitat del raïms han estat òptims, la producció escassa
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès | Torres
01/01/1970
Miquel Torres Maczassek: És evident que estem patint les conseqüències directes del canvi climàtic i haurem d’adaptar-nos any rere any per salvaguardar les collites
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
​Segura Viudas presenta els primers vins de la collita 2017
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Mentre la verema del 2016 es va tancar amb 53.426.923 kg, enguany es tanca amb 44.474.325 kg
Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan
Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan
Ramon Francàs
01/01/1970
El Consell Regulador de la DO Terra Alta es torna a posicionar “en defensa del territori i contra la massificació eòlica” | Bot considera que “cal engrescar a tothom a que aixequin el llistó del primer preu pels vins DO Terra Alta” | Des de Lafou Celler s’afirma que cal edificar el futur a través de la garnatxa, del vi embotellat i de la distribució de qualitat | Les Vinyes del Convent creu que cal fer un “protectorat” per a preservar les vinyes velles de la DO Terra Alta
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Una àmfora romana de més de 2.000 anys presideix el nou espai enoturístic
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La nova imatge simbolitza la riquesa de la diversitat d’un territori en el que conviuen vins de 7 paisatges diferents, amb un origen comú: sòls pobres i un clima continental amb influència mediterrània | El 80% de la producció de la regió forma part d’un programa pioner a Espanya que vetlla per un cultiu sostenible de la vinya i unes bones pràctiques en l’àmbit social, mediambiental i econòmic.
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'Auditori del celler Acústic del Montsant, millor Garnatxa segons la prescripció britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els vins del celler del Grup Pere Ventura es podran degustar en el marc icònic del Xalet del Nin de Vilanova i la Geltrú aquest dissabte 19 de maig, en un exclusiu esdeveniment organitzat per la DO Penedès
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Durant els tres dies i en horari de tarda, una dotzena de cellers empordanesos i una quinzena de restaurants de la plaça oferiran vins i degustacions culinàries | Del 30 de maig i fins el 2 de juny, també tindran lloc una dotzena de tastos en espais emblemàtics de la ciutat, amb la incorporació enguany dels Banys Àrabs
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler obrirà les portes a les 20h el proper 5 de juliol per acollir el concert de Paula Valls
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els penedesencs Cultivare Xarel·lo i Sumoll-Samsó s’enduen dues de les tres medalles d’or concedides a vins catalans
Imatge il·lustrativa
Xavier Bassa | 9 comentaris
01/01/1970
Article de Xavi Bassa, químic, sommelier i tècnic en Viticultura i Enologia
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
A una setmana de la seva celebració -15 i 16 de febrer-, ja s’havien esgotat totes les places previstes per l’organització | Nous ponents de reconegut prestigi s’incorporen al programa
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Se celebraran el 15 i 16 de febrer a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) | Van dirigides a cellers i empreses del sector turístic de tota Espanya
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Andreas Kubach MW i Fernando Mora MW avalen el projecte que ha permès identificar unes 50 varietats prefil·loxèriques en 30 anys
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Comunicat de Francesc Suriol, President de Vinya-Celler-Masia
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
La mostra van ser 98 supermercats danesos
La mostra van ser 98 supermercats danesos | iStock
01/01/1970
L'estudi es va fer a 98 supermercats danesos, amb 3,5 milions de transaccions aleatòries durant sis mesos | Els compradors de vins van comprar més olives, fruites i verdures, llet i carn baixa en greix que els compradors de cervesa
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Un estudi d’experts de la Universitat de Barcelona i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) revela que un temps de cocció més llarg i la sinergia entre els ingredients milloren la quantitat i la biodisponibilitat de molècules antioxidants en el sofregit, una salsa de tomàquet típica en la dieta mediterrània
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem una de les catedrals del vi de Catalunya | Quico Ortega fa un reportatge fotografic del celler modernista de Sarral
Ada Parellada
Ada Parellada | Adrià Costa
Pep Martí
01/01/1970
La cuinera del Semproniana critica la pèrdua de patrimoni culinari: "Els nostres fills gaudeixen del "sushi", però no han tastat el fricandó ni conill guisat" | Segons ella, "cal refer l'esperit unitari de Junts pel Sí"
El xef francès Paul Bocuse
El xef francès Paul Bocuse | EP
01/01/1970
El món de la cuina es vesteix de dol per acomiadar un dels grans referents
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
01/01/1970
Castell de Peralada Restaurant guanya la seva primera estrella Michelin després d’un any i mig del seu inici
Mapa amb tots els restaurants catalans que tenen estrelles Michelin.
Mapa amb tots els restaurants catalans que tenen estrelles Michelin. | NacióDigital
01/01/1970
Les tres estrelles Michelin de l'ABaC de Jordi Cruz i les noves incorporacions fan engreixar la llista de restaurants catalans amb el guardó d'excel·lència culinària
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials
Gramona, Sabaté i Coca, Llopart, Torelló, Recaredo i Nadal
Gramona, Sabaté i Coca, Llopart, Torelló, Recaredo i Nadal
01/01/1970
Corpinnat, una Marca Col·lectiva de la Unió Europea neix de la mà de Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló | Raïm ecològic vinificat a la propietat, criances superiors als 18 mesos i preu mínim garantit al viticultor són alguns dels requisits per emparar-se sota la nova marca.
Imatge il·lustrativa
Institut Català del Suro
01/01/1970
L’Institut Català del Suro i la DO Empordà impulsen conjuntament la marca ‘Taps de finca’, que permetrà reconèixer aquests taps de proximitat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La 9a edició de Mundus Vini Biofach ha premiat amb Medalla d'Or a Vilarnau Orgànic Brut Nature Reserva 2014, l'únic Cava del certamen reconegut amb aquesta distinció