Concurs Mundial de Garnatxes
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
Fòrum Gastronòmic Girona
01/01/1970
Comercial Masoliver organitza diferents activitats de la mà del xef Jordi Juncà, cuiner del Restaurant Ca l'Enric amb una Estrella Michelin, el xocolater Jordi Ferrer i el cocteler Gerard Ruiz
agenda
01/01/1970
L'agenda 2018 presenta nous vins, noves botigues i com a novetat, restaurants amb una bona selecció de vins catalans | La segona edició de l’agenda dels vins catalans, enguany és en català i en anglès | La il·lustradora Anna Rubio dona color a les imatges dels vins,botigues i restaurants
cava
01/01/1970
Grífols ha adquirit una de les branques de la família, els Rosal Juvé, que tenen la intenció d’iniciar nous projectes personals i professionals
Ratafia Bosch
Faustí Bosch va ser investit Confrare d'Honor de la Ratafia
01/01/1970
Destil·leries Bosch, ha preparat per commemorar els 125è aniversari una sèrie limitada de 4.000 ampolles de Ratafia Bosch Reserva, reposada 2 anys en bóta de roure i elaborada a partir d’un cupatge amb soleres antigues
Parató
Ramon Roset
01/01/1970
«Antigament a la parcel·la havia una doll d’aigua on hi volaven els “espiadimonis” o libèl·lules. D'aquí ve el seu nom...»
Josep Pelegrín
Josep Pelegrín
01/01/1970
​«Què és millor, un vi fet amb varietats autòctones o un vi fet amb varietats foranes? Savinat és un vi que ens demostra que, quan es fa la feina ben feta, amb amor, cura i passió, els resultats poden ser excel·lents...»
Novetat
01/01/1970
Un vi 100% cabernet sauvignon que només s’elabora en anys de collita excepcional, com va ser la del 2011
​Fivin
01/01/1970
La Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició ha participat en aquest esdeveniment facilitant informació als assistents sobre els aspectes beneficiosos del vi en l'organisme humà
01/01/1970
"L'ESPECTACLE: Vins Negres Penedès" és el primer acte de tast dedicat exclusivament als vins negres Penedès maridats amb gastronomia i dansa
01/01/1970
El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava 2017 repeteix èxit de públic amb 5.300 espectadors | El Festival premia una quinzena de treballs

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
Guia de vins de catalunya
01/01/1970
La 10a edició de La Guia de Vins de Catalunya, la 2018, s'ha presentat en societat a La Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona | 114 cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes han ofert tastos de 200 referències del total de gairebé 1.500 vins tastats
01/01/1970
Aquest novembre, la DO Montsant viatjarà a Suïssa i Xina per organitzar tastos professionals dirigits a estudiants, sommeliers i periodistes dels dos països
cellers
01/01/1970
Entre les propostes de tast destaquen el Showcooking amb Estrella, de la mà del cuiner amb Estrella Michelin Jordi Llobet i la sommelier Irene Cozas, i la Riedel Experience, un tast per a conèixer els matisos d'un mateix vi en diferents copes
Guardonats fins avui, des del 2009 fins el 2016 | Fòrum Gastronòmic
Eco Wine Resort
01/01/1970
Un nou concepte slow-life que combinarà el vi, la gastronomia, l'esport, la natura i la sostenibilitat | A principis de l’any 2019, l’Eco Wine Resort de l’Oller del Mas tindrà en funcionament totes les instal·lacions i es situarà entre els 10 referents mundials en turisme sostenible
Alicia Andreu
01/01/1970
A family-beer.com podem comprar kits per fer cervesa i formatges a casa
Sergi Cortés | 1 comentari
01/01/1970
Analitzem dades de producció, consum i despesa del sector vitivinícola de Catalunya, segons un estudi de l'escola de negocis EAE "Panorama actual i perspectives del sector vitivinícola"
cellers
01/01/1970
El Grup Peralada adquireix el Grup Chivite després de diversos mesos de negociacions | La facturació consolidada del grup vitivinícola resultant d'aquesta operació superarà els 60 milions d'euros i tindrà presència en pràcticament un centenar de mercats de tot el món
cellers
Ramon Francas
01/01/1970
La vivificació de la terra, en el camí de Jaume Gramona per excel·lir amb hedonistes caves de llarga criança
cellers
Imatge d'una actuació castellera al celler Torres, a Pacs del Penedès | Torres
cellers
Ramon Francas
01/01/1970
Freixenet manté a Sant Sadurní d’Anoia la seva seu social mentre Codorníu se’n va a Haro
L'actualitat, en breu
01/01/1970
​El celler de la DO Montsant celebra la setena edició de la festa de l’arribada del primer vi l’any del Centenari | L’actriu catalana espinjolarà la bóta i contribuirà a estrènyer els vincles entre els mons del cinema, la televisió i el vi
01/01/1970
El celler de la família Rabetllat i Vidal consolida una iniciativa que reuneix gastronomia, música i artesania al seu celler de la DO Penedès | Enguany el celler compte amb l'actuació del cantant Roger Argemí, que triomfa a les ràdios joves
vins dolços
Ramon Roset
01/01/1970
La Garnatxa de l'Empordà és un del vins de licor més significatius que s'elaboren a Catalunya | Són vins emparats per la DO Empordà i sotmesos a un reglament d'elaboració que especifica que han d'estar elaborats amb un mínim del 90% de raïms de garnatxa i que han de ser fortificats.
fòrum gastronòmic
Presentació del Fòrum Gastronòmic 2017 | Adrià Costa
01/01/1970
El Fòrum Gastronòmic Girona se celebrarà al Palau de Congressos i Palau de Fires del 19 al 21 de novembre del 2017 | L'espai firal s'amplia un 30% respecte l'anterior edició del 2015
Mercats
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
En total es van vendre 1.600 copes i es van servir al voltant de 14.000 degustacions
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca
Diversos alcaldes de la comarca s'han sumat a la presentació, este matí en roda de premsa. | Cedida
01/01/1970
En serà la seu oficial de l’11 al 15 d’abril de l’any vinent
El Sr. Antoni Ferré, vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta, el Director General de l’INCAVI, Sr. Salvador Puig i el president de la Denominació d’Origen Terra Alta, Sr. Joan Arrufí
01/01/1970
Més de 400 professionals es donen cita per tastar vins de la DO a Barcelona
Sergi Cortés
01/01/1970
Conversem amb Frédéric Galtier, responsable a Espanya del Concurs de Grenaches du Monde | La DO Terra Alta triomfa al concurs Grenaches du Monde i es prepara per ser l'amfitriona del 2018
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
​Segura Viudas presenta els primers vins de la collita 2017
01/01/1970
Mentre la verema del 2016 es va tancar amb 53.426.923 kg, enguany es tanca amb 44.474.325 kg
Una vinya d'Abadal, a Horta d'Avinyó, on s'està fent la verema | Estefania Escolà
01/01/1970
La meteorologia també farà que la producció es vegi reduïda entre un 20 i un 25% respecte d'un any normal
La verema ha estat en general excel·lent | Eudald Masana Noya
01/01/1970
7 enòlegs valoren la collita d'enguany DO per DO | En general, la verema ha començat entre 10 i 20 dies abans respecte altres anys, la quantitat s’ha vist reduïda a causa de la sequera, però la qualitat del raïm és molt bona en totes les DO’s
01/01/1970
Michelle Jenner i Ricardo Darín protagonitzen la campanya de Nadal de Freixenet
Ramon Francas
01/01/1970
Freixenet manté a Sant Sadurní d’Anoia la seva seu social mentre Codorníu se’n va a Haro
Ramon Roset
01/01/1970
La Garnatxa de l'Empordà és un del vins de licor més significatius que s'elaboren a Catalunya | Són vins emparats per la DO Empordà i sotmesos a un reglament d'elaboració que especifica que han d'estar elaborats amb un mínim del 90% de raïms de garnatxa i que han de ser fortificats.
Alicia Andreu
01/01/1970
A family-beer.com podem comprar kits per fer cervesa i formatges a casa
01/01/1970
El Grup Peralada adquireix el Grup Chivite després de diversos mesos de negociacions | La facturació consolidada del grup vitivinícola resultant d'aquesta operació superarà els 60 milions d'euros i tindrà presència en pràcticament un centenar de mercats de tot el món
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
Comercial Masoliver organitza diferents activitats de la mà del xef Jordi Juncà, cuiner del Restaurant Ca l'Enric amb una Estrella Michelin, el xocolater Jordi Ferrer i el cocteler Gerard Ruiz
01/01/1970
Aquest novembre, la DO Montsant viatjarà a Suïssa i Xina per organitzar tastos professionals dirigits a estudiants, sommeliers i periodistes dels dos països
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
Outlook Wine, "The Barcelona Wine School" és un punt de referència des de fa més de 10 anys en la formació de professionals del sector i consumidors del vi | El nou Curs "Instructor de tast Certificat Superior" d'OW és un progrés natural dels cursos de tast de nivell C, B i a, ja presents en el programa de formació
01/01/1970
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) presenta un nou curs sobre enoturisme, en el marc de la seva formació continuada i en una aposta decidida per un sector creixent a Catalunya i a la resta de l’Estat Espanyol
01/01/1970
El Congrés ha comptat amb la presència d’experts internacionals en el sector dels vins escumosos
01/01/1970
Com han de ser les cartes de vi d'un restaurant? | El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB ens ho explica | Recordeu que teniu descomptes als cursos de sommelieria del CETT si sou lectors de cupatges.cat
Sergi Cortés
01/01/1970
El sociòleg Lluís Tolosa posa al descobert 12 errors habituals en les propostes enoturístiques dels cellers i 12 alternatives per subsanar-los
01/01/1970
L’objectiu​ ​és​ ​la​ ​disminució​ ​d’aplicacions​ ​de​ ​coure​ ​i​ ​sofre​ ​a​ ​la​ ​vinya​ ​així​ ​com​ ​una reducció​ ​fins​ ​a​ ​un​ ​80%​ ​dels​ ​tractaments​ ​i​ ​l’ús​ ​del​ ​tractor | El​ ​programa​ ​agafa​ ​el​ ​model​ ​dels​ ​PIWI’s​ ​d’Alemanya​ ​on​ ​ja​ ​fa​ ​molts​ ​anys​ ​que​ ​treballen amb​ ​aquest​ ​tipus​ ​de​ ​ceps | Els​ ​tres​ ​cellers​ ​reclamen​ ​un​ ​lideratge​ ​de​ ​l’administració​ ​considerant​ ​que​ ​aquest​ ​és un​ ​“projecte​ ​de​ ​país”
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
La mostra van ser 98 supermercats danesos | iStock
01/01/1970
L'estudi es va fer a 98 supermercats danesos, amb 3,5 milions de transaccions aleatòries durant sis mesos | Els compradors de vins van comprar més olives, fruites i verdures, llet i carn baixa en greix que els compradors de cervesa
01/01/1970
Un estudi d’experts de la Universitat de Barcelona i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) revela que un temps de cocció més llarg i la sinergia entre els ingredients milloren la quantitat i la biodisponibilitat de molècules antioxidants en el sofregit, una salsa de tomàquet típica en la dieta mediterrània
01/01/1970
Visitem una de les catedrals del vi de Catalunya | Quico Ortega fa un reportatge fotografic del celler modernista de Sarral
Els restauradors després de presentar la iniciativa sobre terrasses | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
01/01/1970
El Gremi de Restauració presenta una iniciativa per obligar a tramitar la seva proposta de canvi de normativa
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
Barnabier | Barnabier
01/01/1970
Brasserie Flo, Barnabier i Restaurant 2007 a La Fuliola han estat els restaurants adherits amb els que hem conversat
01/01/1970
Descobreix com és l'interior dels dormitoris del restaurant garrotxí | Les imatges han tingut més de 2 milions de visualitzacions
Els finalistes i els premiats, juntament amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, al Palau de Pedralbes | Associació Vinícola Catalana
01/01/1970
Els restaurants Winsor, Ospi, Villa Retiro, La Boscana i Vicus guanyen els Premis Cartavi 2016 en la categoria A | Josep Roca, sommelier i cap de sala del Celler Can Roca rep el premi especial d’aquesta edició
Josep Pelegrín
01/01/1970
​«Què és millor, un vi fet amb varietats autòctones o un vi fet amb varietats foranes? Savinat és un vi que ens demostra que, quan es fa la feina ben feta, amb amor, cura i passió, els resultats poden ser excel·lents...»
01/01/1970
Un vi 100% cabernet sauvignon que només s’elabora en anys de collita excepcional, com va ser la del 2011
01/01/1970
La 10a edició de La Guia de Vins de Catalunya, la 2018, s'ha presentat en societat a La Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona | 114 cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes han ofert tastos de 200 referències del total de gairebé 1.500 vins tastats
01/01/1970
Michelle Jenner i Ricardo Darín protagonitzen la campanya de Nadal de Freixenet
01/01/1970
Les etiquetes dels vins Cultivare es confeccionen amb una performance a la Plaça de Jaume I de Vilafranca del Penedès, on l’art gòtic i la cultura del Vinseum es fusionen | L’espectacle cultural forma part dels actes d’inauguració del Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava | Cultivare ha obtingut la Medalla d’Or de l’International Wine Challenge de Londres, el Premi Laus de disseny i el Premi Collita del Festival Most