Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Els que tenen un preu de tres dígits són fruit d'un cúmul de singularitats que els cellers fan prevaldre per distingir-se | Tenir paciència és necessari per gaudir de moltes d'aquestes ampolles, ja que algunes han tardat fins i tot dues dècades a sortir al mercat
CUINERES I VI
Zhou Mengxin
Zhou Mengxin | restaurant Somiatruites
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Zhou Mengxin, coxef del restaurant Somiatruites d'Igualada (Barcelona), és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Imatge il·lustrativa
Our Critic’s Best Wine Moments of 2019 destaca la varietat ancestral Pirene cultivada a Sant Miquel de Tremp | Salmos 2015 y Reserva Real 2015, ambdós inclosos en llistats ‘Top 100’
Imatge il·lustrativa
La plataforma ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ provoca l'anunci de la voluntat de retirar el projecte | ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ es dissoldrà quan es confirmi per escrit la renúncia al projecte i es tanqui l’expedient
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.
Imatge il·lustrativa
commons.wikimedia.com
En menys de trenta anys s’han convertit en l’equivalent de la galleda de pollastre fregit KFC que pots comprar a qualsevol centre de qualsevol ciutat del món...
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Ferran Adrià i Ferran Centelles presenten el tercer volum del Sàpiens del Vi | El conjunt de l’obra és presentada com “l’enciclopèdia del vi més important de la història” | El xef advoca per la creació a Catalunya d’un Basque Culinary Center de les begudes
Imatge il·lustrativa
El celler Llopart va acollir la presentació del llibre il·lustrat per Pilarín Bayés i amb text de Manel Cervera “Llopart, família de viticultors” coincidint amb la festa del Most Solidari 2019 | La família Llopart va recollir 5000 euros que donarà a la Fundació Amics Joan Petit –Nens amb Càncer,
Imatge il·lustrativa
Una malaltia als pulmons va acabar amb la seva vida ahir divendres

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg
Imatges de la passada edició del Cava Market
Imatges de la passada edició del Cava Market
Una vintena d'expositors entre cellers i representants de la gastronomia local promocionaran els seus productes | La tercera edició serà el pròxim diumenge 15 de desembre, d'11 a 14.30h
Imatge il·lustrativa
La DO Montsant ha promogut l’elaboració d’un vi solidari que s’entregarà al celler perquè el pugui vendre i els ajudi en la reconstrucció d’un nou projecte familiar
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i el de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i el de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné
Sergi Cortés
Els restaurants Malena i La Boscana, amb els seus xefs Josep Maria Castaño i Joel Castanyé, van elaborar un menú per harmonitzar els vins de la denominació d'origen
Imatge il·lustrativa
Més de mig miler de persones han participat en la sisena jornada solidària, que ha comptat amb la col·laboració de més de 50 empreses i entitats locals
Imatge il·lustrativa
Hi ha qui prefereix seguir fent indústria. És una opció. El seu client avui l’hi comprarà; demà canviarà a aquell que l’hi rebaixi 20 cèntims l’ampolla en el lineal...
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot | 1 comentari
Recupera les varietats de raïm històriques que més èxits han donat als vins catalans
Nadal
Presentació de la Fira del Gall de Vilafranca
Presentació de la Fira del Gall de Vilafranca | Ajuntament de Vilafranca
Quim Masferrer inaugurarà un certamen que se celebrarà el 21 i 22 de desembre
Imatge il·lustrativa
​Codorníu va celebrar una trobada de germanor amb 170 famílies de viticultors del Penedès | Ha signat un acord a cinc anys per la compra de producció de parcel·les seleccionades 100% ecològiques a un preu de 44 cèntims el quilo pels viticultors.
Imatge il·lustrativa
Davant d’una perspectiva pessimista en relació a trobar una solució negociada al conflicte comercial per part de la UE i els EE.UU, les denominacions demanen que tant la UE com l’Estat Español aprovin mesures concretes de recolzament al sector del vi
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La companyia és reticent a acceptar alguns dels canvis per impulsar la qualitat a la DO Cava que podrien beneficiar els pagesos | El sector vinícola català elabora una estratègia a 10 anys vista amb el conflicte de les bombolles com un dels reptes més immediats
Vinos sin complejos, by Macarena
Imatge il·lustrativa
Imatge il·lustrativa
Crearà un Mapa d’Àpats del Món relacionant cada varietat de Cava amb ingredients i plats nacionals i internacionals, tant de la dieta mediterrània com de les cuines del Japó, Perú, Mèxic i Estats Units.
Imatge il·lustrativa
Després de la seva adquisició el 1998, el celler de Bellmunt del Priorat obre les portes transformat en una micro-destil·leria i celler per a elaborar noves begudes i destil·lats
Imatge il·lustrativa
Volem acompanyar al consumidor en el moment de la decisió d’adquirir un vi tranquil o escumós. Per això us fem un petit resum de què hi trobareu a La Guia i de què la diferencia d’altres publicacions o iniciatives al voltant del vi català
novetats
Imatge il·lustrativa
novetats
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 32 novetats de vins tranquils amb preus que van des dels 5,50 euros d’un Terra Alta novell, als 375 euros d’un Priorat de paratge.
Christmas Market & Wine Experience
Imatge il·lustrativa
Abadal tanca la IV edició de l' Abadal Christmas Market & Wine Experience, el seu mercat gastronòmic i nadalenc, amb un èxit d'assistència.
Imatge il·lustrativa
President de la Confraria del Cava, Eduard Sanfeliu i el Senyor Víctor Arbós, director del Centre d’Institucions Barcelona de CaixaBank van entregar a Càritas dos talons per un valor total de 40.368 €.
Imatge il·lustrativa
S'embotellaran unes 10.000 ampolles a un preu de 10€ (PVP) amb el nom #alvostrecostat | A l'etiqueta, s'hi pot llegir "La terrible riuada del Francolí del 22 d'octubre de 2019 es va emportar el Celler Rendé Masdéu, de l'Espluga de Francolí, el projecte de tota una vida. Comprant aquest vi ajudes a començar de nou a la Mariona i a en Jordi, propietaris del celler.”
Imatge il·lustrativa
La revista de referència en el mercat estatunidenc i internacional, Wine Spectator, ha publicat el seu rànquing dels millors vins de 2019 de tot el món, en què el Rosé Brut de Llopart s’ha situat en el número 51
Vinos sin complejos, by Macarena
Imatge il·lustrativa
Nova entrega de la secció de la DO Catalunya "Vinos sin complejos" | Vinos kilómetro cero o Vinos Catalanes
ESTRELLES MICHELIN
Homenatge a Ruscalleda a la gala de les estrelles Michelin
Homenatge a Ruscalleda a la gala de les estrelles Michelin | ACN
La cuina catalana és una de les més prestigioses internacionalment i la més preuada a l'emblemàtica llista gastronòmica
Imatge il·lustrativa
El grup Tomàs Cusiné -Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles i Cara Nord-, ha anunciat una inversió d'un milió d’euros fins el 2021 amb sostenibilitat, medi ambient i enoturisme | El grup té un total de 150 hectàrees, totes ecològiques
Família Torres
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines | Torres
Imatge il·lustrativa
La guanyadora Audrey Doré, del Celler de Can Roca, representarà Catalunya a la Final Nacional, que se celebrarà del proper 30 març al 2 d’abril, al Salón de Gourmet de Madrid.
Àlvaro Palacios
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Aquest DOQ Priorat de 1.160 euros representa “mostres molt escasses de talent natural i històric” | És fruit de “venerables” vinyes plantades el 1910 i el 1939 en un “paisatge commovedor”, que és “un lloc privilegiat del vell món vitícola” | Des del celler de Gratallops s’afirma que L’Ermita “destaca com la vinya més essencial, més pura i representativa de les virtuts d'un Priorat etern”
L'actualitat, en breu
Vinyes dels Aspres
Vinyes dels Aspres | Arxiu imatges PTCBG
Àngel Garcia Petit
Àngel Garcia Petit és enòleg i soci de l'empresa Viemocions, una agència de viatges especialitzada en turisme del vi
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi
ELS VINS DE LA SETMANA
Imatge il·lustrativa
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
Sergi Cortés
Conversem amb el propietari del celler penedesenc Albet i Noya, que presenta una nova imatge pel seu escumós elaborat amb el mètode ancestral, 100% xarel·lo i sense sulfits afegits
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
La darrera setmana Llopart va finalitzar la verema 2019 amb l’entrada de les últimes vinyes de raïm Sumoll | Una verema excel·lent, que serà recordada com una de les millors anyades de la zona per la sanitat del raïm | L’equilibri aconseguit durant la maduració ha afavorit uns mostos amb un gran potencial de reserva.
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Els que tenen un preu de tres dígits són fruit d'un cúmul de singularitats que els cellers fan prevaldre per distingir-se | Tenir paciència és necessari per gaudir de moltes d'aquestes ampolles, ja que algunes han tardat fins i tot dues dècades a sortir al mercat
Zhou Mengxin
Zhou Mengxin | restaurant Somiatruites
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Zhou Mengxin, coxef del restaurant Somiatruites d'Igualada (Barcelona), és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Imatge il·lustrativa
Our Critic’s Best Wine Moments of 2019 destaca la varietat ancestral Pirene cultivada a Sant Miquel de Tremp | Salmos 2015 y Reserva Real 2015, ambdós inclosos en llistats ‘Top 100’
Imatge il·lustrativa
La plataforma ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ provoca l'anunci de la voluntat de retirar el projecte | ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ es dissoldrà quan es confirmi per escrit la renúncia al projecte i es tanqui l’expedient
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.
Imatge il·lustrativa
La tercera edició del cicle Vi en Viu apropa la música al celler amb tres concerts de petit format
Imatges de la passada edició del Cava Market
Imatges de la passada edició del Cava Market
Una vintena d'expositors entre cellers i representants de la gastronomia local promocionaran els seus productes | La tercera edició serà el pròxim diumenge 15 de desembre, d'11 a 14.30h
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Si The Magnificent Seven -Els set magnífics- fossin vins negres, pel Ramon Francàs serien aquests...
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Wine Aspects arrenca el 23 d'octubre una sèrie de tasts benèfics dedicats a les 12 Denominacions d'Origen de vi catalanes
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Els que tenen un preu de tres dígits són fruit d'un cúmul de singularitats que els cellers fan prevaldre per distingir-se | Tenir paciència és necessari per gaudir de moltes d'aquestes ampolles, ja que algunes han tardat fins i tot dues dècades a sortir al mercat
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 32 novetats de vins tranquils amb preus que van des dels 5,50 euros d’un Terra Alta novell, als 375 euros d’un Priorat de paratge.
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Zhou Mengxin
Zhou Mengxin | restaurant Somiatruites
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Zhou Mengxin, coxef del restaurant Somiatruites d'Igualada (Barcelona), és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Núria Gironès amb el cap de cuina Jordi Juan
Núria Gironès amb el cap de cuina Jordi Juan
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Núria Gironès, de Ca l'Isidre, és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
La Guia Gourmet està impulsada per l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona i compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya
Pere Palmada
Pere Palmada | Instagram
Sergi Cortés | 1 comentari
Pere Palmada porta 20 anys treballant a l'hotel Mas de Torrent | Conversem amb ell per saber com és la seva carta de vins i com són els seus clients
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Els que tenen un preu de tres dígits són fruit d'un cúmul de singularitats que els cellers fan prevaldre per distingir-se | Tenir paciència és necessari per gaudir de moltes d'aquestes ampolles, ja que algunes han tardat fins i tot dues dècades a sortir al mercat
Zhou Mengxin
Zhou Mengxin | restaurant Somiatruites
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Zhou Mengxin, coxef del restaurant Somiatruites d'Igualada (Barcelona), és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Ferran Adrià i Ferran Centelles presenten el tercer volum del Sàpiens del Vi | El conjunt de l’obra és presentada com “l’enciclopèdia del vi més important de la història” | El xef advoca per la creació a Catalunya d’un Basque Culinary Center de les begudes
Imatge il·lustrativa
El celler Llopart va acollir la presentació del llibre il·lustrat per Pilarín Bayés i amb text de Manel Cervera “Llopart, família de viticultors” coincidint amb la festa del Most Solidari 2019 | La família Llopart va recollir 5000 euros que donarà a la Fundació Amics Joan Petit –Nens amb Càncer,
Imatge il·lustrativa
Una malaltia als pulmons va acabar amb la seva vida ahir divendres
Imatges de la passada edició del Cava Market
Imatges de la passada edició del Cava Market
Una vintena d'expositors entre cellers i representants de la gastronomia local promocionaran els seus productes | La tercera edició serà el pròxim diumenge 15 de desembre, d'11 a 14.30h
Imatge il·lustrativa
La DO Montsant ha promogut l’elaboració d’un vi solidari que s’entregarà al celler perquè el pugui vendre i els ajudi en la reconstrucció d’un nou projecte familiar
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i el de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i el de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné
Sergi Cortés
Els restaurants Malena i La Boscana, amb els seus xefs Josep Maria Castaño i Joel Castanyé, van elaborar un menú per harmonitzar els vins de la denominació d'origen
Imatge il·lustrativa
Més de mig miler de persones han participat en la sisena jornada solidària, que ha comptat amb la col·laboració de més de 50 empreses i entitats locals