restaurant de truites
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona.
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona. | Cecilia Diaz Betz
Lourdes López
Leopoldo Pomés i Alfonso Milà van aliar-se obrint el 1970 un local avançat al seu temps en cuina i estètica que va fer de la proteïna d'ou el seu emblema.
maridatges
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
selecció de vins
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Vinyes sobre sòls de llicorella, al Priorat.
Vinyes sobre sòls de llicorella, al Priorat. | Jordi Bes
Imatge il·lustrativa
Sortegem els vins Cosmic, Calcari i Indígena, del celler Parés Baltà
Imatge il·lustrativa
Un dels festivals de música electrònica més important a nivell internacional que se celebrarà els propers 25 i 26 de juliol
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.
Imatge il·lustrativa
La nova normalitat no atura l’activitat estiuenca de la DO Catalunya; concerts i activitats amb totes les mesures de seguretat

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 2 comentaris
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
La situació descontrolada de la pandèmia obliga als organitzadors a cancel·lar la fira
Un tast comparatiu d'olis verge extra com l'Umami
Un tast comparatiu d'olis verge extra com l'Umami | Olea Soul
Jordi Bes
Les activitats d'oleoturisme dissenyen kits de tast individual i propostes a l'aire lliure | Els productors volen que la pandèmia serveixi de palanca per reinvindicar-se com a atractiu | La Generalitat unificarà la promoció del vi, l'oli i la gastronomia catalana de cara al 2021
Moment de la signatura del conveni entre Albet i Noya i Entrem
Moment de la signatura del conveni entre Albet i Noya i Entrem
​Albet i Noya i Entrem sumen esforços per la inclusió social | El nou vi destina part de les seves vendes a l’entitat social en un moment especialment delicat per als col·lectius amb els quals treballa.
Isabelle Meyer amb alguns dels vins que elaborava amb el seu marit René Barbier.
Isabelle Meyer amb alguns dels vins que elaborava amb el seu marit René Barbier. | foto: Ruth Troyano
caves Vilarnau Sant Sadurni
Imatge il·lustrativa
Vilarnau (DO Cava) torna a oferir experiències enoturístiques singulars que amenitzaran l'estiu i aproparan el món de el vi a través dels sentits.
Imatge il·lustrativa
74 pàgines on s’inclou per primera vegada informació sobre cadascun dels 9 cellers de Menorca i dels gairebé 40 vins que elaboren
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Quatre vins blancs i dos escumosos són la recomanació de la setmana de Ramon Francàs | Tots ells valen menys de 6 euros i estan pensats per refrescar-nos pels pròxims dies de calor
Imatge il·lustrativa
Sortegem els vins Macabeu i Xarel·lo Microvinificacions del celler AVGVSTVS i el vinagre FORVM Merlot ecològic
entrevista
Tot l'equip del restaurant l'Ó
Tot l'equip del restaurant l'Ó
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Irene Cozas, del restaurant l'Ó de Sant Fruitós de Bages -Món Sant Benet-, ens respon l'entrevista
patrocinis
Imatge il·lustrativa
Per primera vegada, Vallformosa és el cava i el vi oficial del Festival de música i arts escèniques de Barcelona | L’escenari Vallformosa estarà ubicat al Poble Espanyol de l’1 al 31 de juliol
selecció
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
restaurants italians a Barcelona
Imatge il·lustrativa
Bronzo Sputio Bar
Lourdes López | 1 comentari
Espaguetis amb llorer Sofia Loren, ravioli de bacallà amb tinta de sípia, pappardelle amb salsitxes i trufa negra... cucina italiana de qualitat a Barcelona
plaga de míldiu
Imatge il·lustrativa
Foto: Maria Rosa Ferré
Article de Gil Coma, filòleg català i viticultor, on reflexiona sobre aquest any de pandèmia i míldiu
El jardí del monestir on es faran els tastos
El jardí del monestir on es faran els tastos
Jordi Bes
L'estiu arranca a Sant Fruitós amb l'obertura d'un museu que recupera la memòria de la vinya i el vi, i noves visites al Món Sant Benet amb tast a la fresca | Els testimonis del passat, els destil·lats, l'invent d'un llevataps de renom i un capitell medieval recorden l'esplendor vinícola de la comarca
CUINERES I VI
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-.
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-. | Ca Na Toneta
Carme Gasull | 1 comentari
L’estiu es presenta certament incert després de mesos de confinament i restriccions de mobilitat a causa de la Covid-19. La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur?
Gramona a La Cerdanya
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Després d'un any d'haver-se fet càrrec d'unes vinyes d'alta muntanya el celler penedesenc treu una primera anyada sota el nom de Costes de Cerdanya | També provarà com respon la garnatxa negra per sobre dels 1.100 metres i varietats de raïm pròpies dels Pirineus
entrevista
L'Eli, el Damià i el Gerard són copropietaris del Vicus de Pals, i guanyadors de la Categoria A del Cartaví a Girona.
L'Eli, el Damià i el Gerard són copropietaris del Vicus de Pals, i guanyadors de la Categoria A del Cartaví a Girona. | Vicus
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | El Gerard, l'Eli i el Damià, copropietaris del Vicus de Pals, ens posen al dia del futur inmediat post Covid-19
enoturisme
Espai El Colomer de Porrera on Vall Llach farà les activitats de juliol
Espai El Colomer de Porrera on Vall Llach farà les activitats de juliol
Jordi Bes
Els cellers reactiven les visites amb propostes a l'aire lliure, d'aforament més reduït i en aliança amb els restauradors | La lliure circulació des de l'àrea de Barcelona era molt esperada entre les bodegues per començar a refer-se del sotrac del coronavirus
Imatge il·lustrativa
Aliança de 14 cellers els dies 3, 4 i 5 de juliol per donar el tret de sortida a la campanya enoturística d’aquest estiu amb un acte conjunt que recaptarà fons per #joemcorono
entrevista
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
gastronomia
Delivery de La Mundana
Delivery de La Mundana
Lourdes López
Restaurants fan mans i mànigues per obrir aquests dies amb un aforament del 40% i amb l’opció de l’entrega a domicili com a pulmó per fer caixa. Però molts cops no surt a compte
Receptes de cuina
Imatge il·lustrativa
Cristina Fernandez
La cuinera i sommelier Cristina Fernandez ens proposa un plat fresc per un vi fresc | Una recepta fàcil d'un tàrtar de salmó amb el vi “Les Vistes” del celler Esteve i Gibert Viticultors
L'actualitat, en breu
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Catalunya també és un gran país de vins blancs, i no hi ha dubte que aquests no paren d’emergir | Proposem una selecció molt especial que recull deu d’aquests blancs (11 mostres) d’entre el gran ventall de productes situats per sota dels 20 euros.
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi
novetats
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 20 novetats vinícoles catalanes que surten al mercat en plena crisi sanitària
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Corpinnats, Clàssic Penedès i escumosos sense DO, bombolles de tot tipus perquè, ara que som a l'entrada de l'estiu, pugueu triar i remenar a les estanteries de les millors botigues de vins
Sant Jordi
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Tot l'equip del restaurant l'Ó
Tot l'equip del restaurant l'Ó
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Irene Cozas, del restaurant l'Ó de Sant Fruitós de Bages -Món Sant Benet-, ens respon l'entrevista
L'Eli, el Damià i el Gerard són copropietaris del Vicus de Pals, i guanyadors de la Categoria A del Cartaví a Girona.
L'Eli, el Damià i el Gerard són copropietaris del Vicus de Pals, i guanyadors de la Categoria A del Cartaví a Girona. | Vicus
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | El Gerard, l'Eli i el Damià, copropietaris del Vicus de Pals, ens posen al dia del futur inmediat post Covid-19
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
Imatge il·lustrativa
La Confraria del Cava edita un vídeo on 24 personalitats del món gastronòmic, mèdic i del sector del vi, brinden per aquesta beguda.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona.
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona. | Cecilia Diaz Betz
Lourdes López
Leopoldo Pomés i Alfonso Milà van aliar-se obrint el 1970 un local avançat al seu temps en cuina i estètica que va fer de la proteïna d'ou el seu emblema.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 2 comentaris
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
La Laura Conde ens proposa una ruta per les millors hamburgueseries de Barcelona
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-.
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-. | Ca Na Toneta
Carme Gasull | 1 comentari
L’estiu es presenta certament incert després de mesos de confinament i restriccions de mobilitat a causa de la Covid-19. La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur?
L'Eli, el Damià i el Gerard són copropietaris del Vicus de Pals, i guanyadors de la Categoria A del Cartaví a Girona.
L'Eli, el Damià i el Gerard són copropietaris del Vicus de Pals, i guanyadors de la Categoria A del Cartaví a Girona. | Vicus
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | El Gerard, l'Eli i el Damià, copropietaris del Vicus de Pals, ens posen al dia del futur inmediat post Covid-19
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
Sergi Cortés
Conversem amb el propietari del celler penedesenc Albet i Noya, que presenta una nova imatge pel seu escumós elaborat amb el mètode ancestral, 100% xarel·lo i sense sulfits afegits
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
La darrera setmana Llopart va finalitzar la verema 2019 amb l’entrada de les últimes vinyes de raïm Sumoll | Una verema excel·lent, que serà recordada com una de les millors anyades de la zona per la sanitat del raïm | L’equilibri aconseguit durant la maduració ha afavorit uns mostos amb un gran potencial de reserva.
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona.
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona. | Cecilia Diaz Betz
Lourdes López
Leopoldo Pomés i Alfonso Milà van aliar-se obrint el 1970 un local avançat al seu temps en cuina i estètica que va fer de la proteïna d'ou el seu emblema.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Imatge il·lustrativa
Un dels festivals de música electrònica més important a nivell internacional que se celebrarà els propers 25 i 26 de juliol
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
Un dels festivals de música electrònica més important a nivell internacional que se celebrarà els propers 25 i 26 de juliol
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
La nova normalitat no atura l’activitat estiuenca de la DO Catalunya; concerts i activitats amb totes les mesures de seguretat
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Quatre vins blancs i dos escumosos són la recomanació de la setmana de Ramon Francàs | Tots ells valen menys de 6 euros i estan pensats per refrescar-nos pels pròxims dies de calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona.
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona. | Cecilia Diaz Betz
Lourdes López
Leopoldo Pomés i Alfonso Milà van aliar-se obrint el 1970 un local avançat al seu temps en cuina i estètica que va fer de la proteïna d'ou el seu emblema.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 2 comentaris
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
La situació descontrolada de la pandèmia obliga als organitzadors a cancel·lar la fira
Un tast comparatiu d'olis verge extra com l'Umami
Un tast comparatiu d'olis verge extra com l'Umami | Olea Soul
Jordi Bes
Les activitats d'oleoturisme dissenyen kits de tast individual i propostes a l'aire lliure | Els productors volen que la pandèmia serveixi de palanca per reinvindicar-se com a atractiu | La Generalitat unificarà la promoció del vi, l'oli i la gastronomia catalana de cara al 2021
Moment de la signatura del conveni entre Albet i Noya i Entrem
Moment de la signatura del conveni entre Albet i Noya i Entrem
​Albet i Noya i Entrem sumen esforços per la inclusió social | El nou vi destina part de les seves vendes a l’entitat social en un moment especialment delicat per als col·lectius amb els quals treballa.
Imatge il·lustrativa
AMPANS acaba de treure al mercat un nou vi, el Gebrada. És el primer vi blanc Urpina, de les varietats Picapoll i Macabeu, i que s’afegeix a les quatre referències de vi que ja elabora: U, 3 Nits, Cor Valent i Dues Mans.