curiositats
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Bohèmia
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Les altes temperatures dels darrers dies han fet precipitar l’inici de la collita | Gramona ha obtingut el segell biodinàmic Biodyvin i el registre europeu EMAS de sostenibilitat i respecte pel medi ambient
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El cuiner barceloní dóna suport a la tercera edició de Verema Solidària i oferirà el tast maridat dels vins resultants de la iniciativa la tarda del 16 de maig de 2019
Sons del Món
Sergi Dalma al Sons del Món (Roses)
Sergi Dalma al Sons del Món (Roses) | Mònica Quintana
01/01/1970
13.600 espectadors han assistit als concerts de pagament de Roses, Castelló d'Empúries i els Cellers de l'Empordà i la resta, als concerts amb entrada lliure de la platja d'Empuriabrava.
Enoturisme Penedès
Tastant vins al mar a la Fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú
Tastant vins al mar a la Fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú
Ramon Francàs
01/01/1970
Enoturisme Penedès va assolir l’any passat la segona plaça en el rànquing de les destinacions vitivinícoles espanyoles més visitades, amb un total de 438.112 enoturistes | L’entorn i el paisatge viu són “peces fonamentals del turisme de qualitat que el Penedès vol tenir”.
Curs de Tast. Volum I
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Publiquem un curs complet. Uns suggeriments per a aprendre a tastar sense por | Per Chiara Gai, Sommelier i Educadora Nutricional. Directora Tècnica de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
Família Torres
Miquel Torres davant del Castell de la Bleda durant la plantació de moneu al maig 2018
Miquel Torres davant del Castell de la Bleda durant la plantació de moneu al maig 2018
01/01/1970
La intervenció arqueològica realitzada evidencia més de 2.500 anys d’història vitícola en aquest emplaçament | Les vinyes d’aquesta finca del Penedès es destinen al cultiu de la varietat ancestral moneu
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler familiar, Alella Vinícola s’uneix a l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de sumar esforços per a un millor posicionament dels vins catalans i dels interessos del sector vinícola.

També us pot interessar

Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El passat 2 d’agost es va celebrar La Nit del Viticultor de Vallformosa. Prop de 500 persones van assistir en aquest sopar que Vallformosa organitza per celebrar plegats l’inici de le verema
Eleccions DO CAVA
Pere Bonet, actual president del Consell Regulador del Cava
Pere Bonet, actual president del Consell Regulador del Cava
01/01/1970
Tant les vocalies dels viticultors com les dels elaboradors queden ocupades per candidatures catalanes després de les eleccions d'ahir
novetats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler busca transmetre a cada ampolla la singularitat del terrer i microclima d’una sola vinya amb el projecte d'Una Vinya un Vi
verema a Vilarnau
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Al setembre i durant la verema, Vilarnau organitza el tradicional trepitjat de raïm amb els peus
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Catalana d’Enòlegs han firmat un conveni de col·laboració per fomentar accions que promocionin i defensin el sector del vi català
do terra alta
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Un dels objectius és ajustar rendiments reglamentaris, que per a la DO Terra Alta són de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Acord entre l’Àrea de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Direcció de Castell del Remei per treballar en favor de la biodiversitat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Terra Alta serà l’encarregada de maridar un munt d’activitats culturals que tindran lloc en les properes setmanes a la Terra Alta.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El projecte pretén conèixer amb precisió els canvis d’abundància de les poblacions de papallones diürnes
Recomanacions
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
confraria del cava
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'actual president, Toni de la Rosa i Torelló, deixa el càrrec després de cinc anys per motius professionals | El substituirà l'actual vicepresident, el Sr Jaume Armengol i Calvet, fins la propera Assemblea
Activitats de Verema
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El proper 2 de setembre Caves Llopart us transporta a una verema del segle XIX
Còctels
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem cinc països a través de cinc còctels: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i Estats Units
novetats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
CARA NORD Blanc 2017 és fruit del cupatge de tres varietats cultivades en el Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Parc Natural del Bosc de Poblet
L'actualitat, en breu
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu | 2 comentaris
01/01/1970
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables

 
caves rosats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
gintònic
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
01/01/1970
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Entrevista amb Xavier Gramona
Xavier Gramona
Xavier Gramona
Sergi Cortés | 1 comentari
01/01/1970
Conversem amb Xavier Gramona sobre el sector | La llarga criança, la biodinàmica, el xarel·lo o Corpinnat son alguns dels temes d'actualitat que tractem
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Al setembre i durant la verema, Vilarnau organitza el tradicional trepitjat de raïm amb els peus
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Un dels objectius és ajustar rendiments reglamentaris, que per a la DO Terra Alta són de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques
Verema a Juvé & Camps
Verema a Juvé & Camps | Jordi Elías
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
Els perills i oportunitats de traslladar al mercat les conseqüències d'una verema escassa i més cara
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els nivells de maduració i sanitat del raïms han estat òptims, la producció escassa
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès | Torres
01/01/1970
Miquel Torres Maczassek: És evident que estem patint les conseqüències directes del canvi climàtic i haurem d’adaptar-nos any rere any per salvaguardar les collites
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Publiquem un curs complet. Uns suggeriments per a aprendre a tastar sense por | Per Chiara Gai, Sommelier i Educadora Nutricional. Directora Tècnica de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Tastant vins al mar a la Fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú
Tastant vins al mar a la Fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú
Ramon Francàs
01/01/1970
Enoturisme Penedès va assolir l’any passat la segona plaça en el rànquing de les destinacions vitivinícoles espanyoles més visitades, amb un total de 438.112 enoturistes | L’entorn i el paisatge viu són “peces fonamentals del turisme de qualitat que el Penedès vol tenir”.
Pere Bonet, actual president del Consell Regulador del Cava
Pere Bonet, actual president del Consell Regulador del Cava
01/01/1970
Tant les vocalies dels viticultors com les dels elaboradors queden ocupades per candidatures catalanes després de les eleccions d'ahir
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler busca transmetre a cada ampolla la singularitat del terrer i microclima d’una sola vinya amb el projecte d'Una Vinya un Vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Vallformosa ha decidit fer un pas endavant, i presentar-se obertament per liderar el Consell Regulador del Cava, proposant a Josep Graells March
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Terra Alta serà l’encarregada de maridar un munt d’activitats culturals que tindran lloc en les properes setmanes a la Terra Alta.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Vinyes dels Aspres, Martín Faixó, Celler Espelt i Cellers d’en Guilla seran els escenaris dels maridatges musicals amb vins de la DO Empordà
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El proper 2 de setembre Caves Llopart us transporta a una verema del segle XIX
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.
Imatge il·lustrativa
Xavier Bassa | 9 comentaris
01/01/1970
Article de Xavi Bassa, químic, sommelier i tècnic en Viticultura i Enologia
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
És un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats: 218 cellers per visitar, 166 restaurants, 170 allotjaments, 93 enoteques i 51 visites cultures del vi | La Guia d’Enoturisme de Catalunya sortirà al mercat el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, en una promoció de llançament amb La Vanguardia, al preu especial de 14,95€ a tots els quioscos de Catalunya
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Andreas Kubach MW i Fernando Mora MW avalen el projecte que ha permès identificar unes 50 varietats prefil·loxèriques en 30 anys
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
01/01/1970
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem una de les catedrals del vi de Catalunya | Quico Ortega fa un reportatge fotografic del celler modernista de Sarral
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
01/01/1970
Unai Mata Falcó s’auto-denomina “un infiltrat en la professió”, ja que a la seva família ningú es dedica al món de la viticultura, l’enologia o la restauració | Des del passat maig s'ha incorporat a l’equip d’Osmosis
Ada Parellada
Ada Parellada | Adrià Costa
Pep Martí
01/01/1970
La cuinera del Semproniana critica la pèrdua de patrimoni culinari: "Els nostres fills gaudeixen del "sushi", però no han tastat el fricandó ni conill guisat" | Segons ella, "cal refer l'esperit unitari de Junts pel Sí"
El xef francès Paul Bocuse
El xef francès Paul Bocuse | EP
01/01/1970
El món de la cuina es vesteix de dol per acomiadar un dels grans referents
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
01/01/1970
Castell de Peralada Restaurant guanya la seva primera estrella Michelin després d’un any i mig del seu inici
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler ha adquirit una finca de més de 5.000 hectàrees a la zona més austral de Xile
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu | 2 comentaris
01/01/1970
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables

 
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Són dades publicades per la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials
Gramona, Sabaté i Coca, Llopart, Torelló, Recaredo i Nadal
Gramona, Sabaté i Coca, Llopart, Torelló, Recaredo i Nadal
01/01/1970
Corpinnat, una Marca Col·lectiva de la Unió Europea neix de la mà de Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló | Raïm ecològic vinificat a la propietat, criances superiors als 18 mesos i preu mínim garantit al viticultor són alguns dels requisits per emparar-se sota la nova marca.
Imatge il·lustrativa
Institut Català del Suro
01/01/1970
L’Institut Català del Suro i la DO Empordà impulsen conjuntament la marca ‘Taps de finca’, que permetrà reconèixer aquests taps de proximitat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La 9a edició de Mundus Vini Biofach ha premiat amb Medalla d'Or a Vilarnau Orgànic Brut Nature Reserva 2014, l'únic Cava del certamen reconegut amb aquesta distinció