els millors vins del Penedès
Imatge il·lustrativa
Al 55è concurs Tastavins DO Penedès s'han presentat 149 mostres de 48 cellers | Us llistem els vins premiats posant el focus en els 7 vins amb la categoria Or
vi negre català
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola
Showroom del Vi Català
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum
ViBa i Vi_Suals
Torna la ViBa i la Vi_suals a Manresa
Torna la ViBa i la Vi_suals a Manresa | AjM
Del 4 al 6 de juny Manresa acollirà la quarta edició de la ViBa, una edició que vol posar èmfasi en la cultura del vi a través de les obres artístiques del cicle Vi_suals
tast Vi per Vida
Imatge il·lustrativa
El tast solidari torna després de més d’un any sense poder dur a terme accions presencials per la crisi sanitària de la COVID-19.
cellers de Corpinnat
Imatge il·lustrativa
“Bodegons amb ampolla de vi”, de la col·lecció Envinats, conté tres conferències d'Eduard Puig i Vayreda
“Bodegons amb ampolla de vi”, de la col·lecció Envinats, conté tres conferències d'Eduard Puig i Vayreda | Ruth Troyano
Ruth Troyano
“Bodegons amb ampolla de vi” és el novè títol de la col·lecció Envinats, un volum que conté tres conferències impartides per l’enòleg Eduard Puig i Vayreda a la dècada dels 80

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Vins de la DO Conca de Barberà
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La DO Conca de Barberà organitza un tast on reivindica que ha triplicat la producció de vins de trepat en 12 anys, però també que té moltes altres elaboracions per oferir | Els tastos presencials amb els elaboradors es reprenen un cop s'ha posat fi a l'estat d'alarma
vins catalans
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria
enoturisme responsable
Imatge il·lustrativa
Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.
vins catalans
Imatge il·lustrativa
"La Fredat 2016 té un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa", explica la Estefanía Garcés, sommelier.
Imatge il·lustrativa
"Glops s’ha proposat diverses vegades a la televisió pública catalana... ja fem aquella gala, no podem parlar de vi tan sovint perquè és un tema tabú, és una droga legal."
receptes de cuina fàcils
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un remenat de bolets amb un vi blanc amb fusta una sorprenent combinació.
La Nit de les Garnatxes del celler Capçanes és l'esdeveniment
La Nit de les Garnatxes del celler Capçanes és l'esdeveniment | celler Capçanes
En el marc de Fira del Vi, el Celler de Capçanes organitza la seva particular festa del vi: la Nit de les Garnatxes | L’esdeveniment suma tretze edicions des de l’última que es va poder dur a terme | Capçanes comercialitza quatre garnatxes amb el nom de l'esdeveniment, de quatre sòls diferents de la Serra de Llaberia.
escumosos catalans
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava, Corpinnat i Clàssic Penedès són tres denominacions per anomenar escumosos catalans, amb reglaments i zones d'elaboració diferenciades | Vegem-ne les principals diferències
coronavirus
Ambient en una terrassa de Barcelona
Ambient en una terrassa de Barcelona | Helena Margarit
Lluís Girona
També s'estudia allargar el toc de queda fins a les 11 de la nit per donar marge als establiments i la ciutadania
enoturisme a Segura Viudas
El cicle de concerts de Segura Viudas anirà des del 5 de juny fins el 3 de juliol
El cicle de concerts de Segura Viudas anirà des del 5 de juny fins el 3 de juliol
Segura Viudas acollirà visites naturals, nits temàtiques, experiències gastronòmiques amb el xef Oriol Ivern i concerts amb Manu Guix, Judit Nedderman, Suu i Andrea Motis
Damià Deàs continuarà al capdavant de la patronal AECAVA.
Damià Deàs continuarà al capdavant de la patronal AECAVA. | Quico Ortega
Es crea la Comissió executiva d’AECAVA per a la dinamització de propostes i presa de decisions
receptes de cuina fàcils
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés ens proposa un "maridatge cromàtic"
vins negres catalans
Finca Grans Muralles de Família Torres
Finca Grans Muralles de Família Torres
Julie Sheppard, de la revista anglesa Decanter, publica els 10 millors vins negres amb cos de l'Estat
enologia
El moment en què deixen àmfores de vi sota les aigües del Port de Tarragona.
El moment en què deixen àmfores de vi sota les aigües del Port de Tarragona. | Cedida
Un projecte vitivinícola vol analitzar de quina manera evoluciona el vi sota l'aigua
Fira del Vi de Falset
Imatge il·lustrativa
La fira manté una versió virtual i una altra en la qual es faran degustacions a peu de vinya i celler prèvia reserva, amb mesures sanitàries i amb aforament limitat garantit
What the food
Imatge il·lustrativa
És el shiitake un superaliment? I el rovelló? Ho descobrim amb aquesta nova entrega de What the Food, el nou canal de gastronomia.
receptes de cuina fàcils
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un biquini i un vi una sorprenent combinació.
L'actualitat, en breu
restaurants vegetarians barcelona
Imatge il·lustrativa
Rasoterra
Lourdes López
Menjar vegetals pot ser gustós, sa i divertir. Aquests són establiments infal·libles per lloar les verdures al plat com Déu mana | Us proposem cinc restaurants vegetarians a Barcelona
receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de cabernet sauvignon de la DO Catalunya per fer kebab català amb coll de xai
estrelles Michelin de Barcelona a domicili
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Ca l'Agustina, a Preixens
Ca l'Agustina, a Preixens
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem a l'Albert Domingo de Ca l'Agustina, de Preixens (Lleida).
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés | 1 comentari
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al Ricardo Medina del MacaBeu de Palamós
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
El vi que va iniciar la recuperació del prestigi dels vins blancs catalans
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Rosario Perales, cuinera i copropietària del restaurant Casa Guijarro (El Prat de Llobregat, Barcelona)
Ambient en una terrassa de Barcelona
Ambient en una terrassa de Barcelona | Helena Margarit
La consellera Meritxell Budó apunta que el toc de queda es podria allargar fins a les 23 hores
Imatge il·lustrativa
Arzak convida l'streamer i el periodista a un sopar sense "dress code"
Els germans Roca en una imatge d'arxiu
Els germans Roca en una imatge d'arxiu | ACN
El Normal es crea amb la voluntat que sigui "un restaurant normal" en "una ciutat normal"
Imatge il·lustrativa
Pasté Barcelona
Lourdes López
Barcelona viu una mena de 'Cheescake fever' amb multiplicitat d'opcions a domicili
Imatge il·lustrativa
La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019
Imatge il·lustrativa
La cooperativa vitivinícola Covides a donat la oportunitat d’un lloc de feina durant la campanya de verema a un total de 38 persones amb els diferents pagesos de la comarca.
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Al 55è concurs Tastavins DO Penedès s'han presentat 149 mostres de 48 cellers | Us llistem els vins premiats posant el focus en els 7 vins amb la categoria Or
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola
Imatge il·lustrativa
El celler s’inicia en la elaboració d’escumosos després de més de 20 anys com a viticultors i elaboradors de vins tranquils.
Torna la ViBa i la Vi_suals a Manresa
Torna la ViBa i la Vi_suals a Manresa | AjM
Del 4 al 6 de juny Manresa acollirà la quarta edició de la ViBa, una edició que vol posar èmfasi en la cultura del vi a través de les obres artístiques del cicle Vi_suals
Imatge il·lustrativa
El tast solidari torna després de més d’un any sense poder dur a terme accions presencials per la crisi sanitària de la COVID-19.
Imatge il·lustrativa
L'activitat s'enmarca dins del programa enoturístic de l'AECAVA, "La Primavera del Cava" i acabarà amb un tast de caves Reserva i Gran Reserva a l'aire lliure
Imatge il·lustrativa
Al 55è concurs Tastavins DO Penedès s'han presentat 149 mostres de 48 cellers | Us llistem els vins premiats posant el focus en els 7 vins amb la categoria Or
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
La majoria de vins són agradables acompanyats del menjar adequat, però poden ser espatllats si els combinem de manera nefasta | Chiara Gai, sense cap intenció d'imposar res, us proposa correctes combinacions (tècnicament parlant) de vins i menjars
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Imatge il·lustrativa
Pexels
Xavi Ayala | 1 comentari
A quina temperatura prenc el vi? Com més car més bo? Es poden fer vins blancs amb raïms negres? El sommelier Xavier Ayala ens ho aclara.
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Al 55è concurs Tastavins DO Penedès s'han presentat 149 mostres de 48 cellers | Us llistem els vins premiats posant el focus en els 7 vins amb la categoria Or
Torna la ViBa i la Vi_suals a Manresa
Torna la ViBa i la Vi_suals a Manresa | AjM
Del 4 al 6 de juny Manresa acollirà la quarta edició de la ViBa, una edició que vol posar èmfasi en la cultura del vi a través de les obres artístiques del cicle Vi_suals
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola
Imatge il·lustrativa
El celler s’inicia en la elaboració d’escumosos després de més de 20 anys com a viticultors i elaboradors de vins tranquils.
Imatge il·lustrativa
El Vermouth Dorado Amargo Suave de Padró & Co. guanya una Medalla d'Or a la World Spirit Competition de San Francisco
“Bodegons amb ampolla de vi”, de la col·lecció Envinats, conté tres conferències d'Eduard Puig i Vayreda
“Bodegons amb ampolla de vi”, de la col·lecció Envinats, conté tres conferències d'Eduard Puig i Vayreda | Ruth Troyano
Ruth Troyano
“Bodegons amb ampolla de vi” és el novè títol de la col·lecció Envinats, un volum que conté tres conferències impartides per l’enòleg Eduard Puig i Vayreda a la dècada dels 80
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La DO Conca de Barberà organitza un tast on reivindica que ha triplicat la producció de vins de trepat en 12 anys, però també que té moltes altres elaboracions per oferir | Els tastos presencials amb els elaboradors es reprenen un cop s'ha posat fi a l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us donem 5 idees de vins originals i atrevits per regalar ara que s'ha acabat l'estat d'alarma