do terra alta
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Un dels objectius és ajustar rendiments reglamentaris, que per a la DO Terra Alta són de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Acord entre l’Àrea de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Direcció de Castell del Remei per treballar en favor de la biodiversitat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Terra Alta serà l’encarregada de maridar un munt d’activitats culturals que tindran lloc en les properes setmanes a la Terra Alta.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La votació se celebrarà el 26 de juliol a diferents llocs de l’Estat espanyol | Culminarà amb la composició del nou Ple del Consell Regulador del Cava
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El projecte pretén conèixer amb precisió els canvis d’abundància de les poblacions de papallones diürnes
Sons del Món
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Vinyes dels Aspres, Martín Faixó, Celler Espelt i Cellers d’en Guilla seran els escenaris dels maridatges musicals amb vins de la DO Empordà
Recomanacions
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
confraria del cava
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'actual president, Toni de la Rosa i Torelló, deixa el càrrec després de cinc anys per motius professionals | El substituirà l'actual vicepresident, el Sr Jaume Armengol i Calvet, fins la propera Assemblea
viticultura
El nou vi ha estat batejat com a Al-fatriyya, un nom àrab d’on es creu que prové el topònim de La Fatarella.
El nou vi ha estat batejat com a Al-fatriyya, un nom àrab d’on es creu que prové el topònim de La Fatarella. | Cedida

També us pot interessar

Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials
AECORCK
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya premia Els Amics de les Arts, Guillermo Cruz i Zoltan Nagy en la XXVII edició dels Premis Gla d’Or
Activitats de Verema
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El proper 2 de setembre Caves Llopart us transporta a una verema del segle XIX
Còctels
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem cinc països a través de cinc còctels: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i Estats Units
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Milions d'ampolles de vi espanyol en comerços francesos amb l'etiqueta de "Vi de França" o amb una "Indicació geogràfica protegida"
novetats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
CARA NORD Blanc 2017 és fruit del cupatge de tres varietats cultivades en el Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Parc Natural del Bosc de Poblet
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’estudiant d’Enologia a la URV, Maria Cerdà, ha desenvolupat un sistema que permet organitzar tastos de diferent complexitat i nombre d’usuaris
Enoturisme
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aquests guardons reconeixen les millors iniciatives enoturístiques amb què compta el territori | L’acte de lliurament es fa en el marc de la 4a Nit de l’Enoturisme a Catalunya | Abadal (DO Pla de Bages), La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà) i Sapienstravel-Viemocions, són els premiats d’aquesta edició
Can Bas
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Música i vi es donen la mà aquest divendres d’estiu al celler del Grup Pere Ventura
Mercats
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
01/01/1970
Itàlia ha liderat l'enorme pujada de l'escumós en el comerç mundial en els últims anys, ja que el 2009 va exportar el mateix que Espanya i França i ara, exporta el doble | El Champagne va suposar el 31% dels ingressos totals per exportació de vi a França, enfront del 13% que van representar el Prosecco i el Cava.
ratafia
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La ratafia s'elabora amb herbes recol·lectades pels camins de Sant Pere Cercada i altres bonics racons de les Guilleries preservats gràcies a la pressió popular
enoturisme
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els Premis d' Enoturisme de Catalunya, atorgats per la Direcció General de Turisme, reconeixen les millors iniciatives enoturístiques del país | El guardó distingeix Abadal per la seva tasca dinamitzadora del territori i per ser un celler de referència pel seu impuls a iniciatives que vinculen la cultura i l' enoturisme.
01/01/1970
Chalon dans la Rue és un dels festivals de teatre de carrer més importants del territori francès
La Carretera del Vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’espai és un market place compartit entre la wine road, Mec Carsharing i Esportec | L’objectiu és donar una connexió intermodal de transport sostenible i oferir serveis turístics
COMUNICAT de l'Institut del Cava, Pimecava, AVC, UVIPE i CEPVI
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els agents socials del territori promouen la creació de la Plataforma “Defensem la identitat vitivinícola del Penedès”, pel seguiment del nou Pla Territorial Parcial del Penedès | Institut del Cava, Pimecava i UVIPE, AVC i CEPVI formen part de la Plataforma
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Al voltant d’unes 70 persones van assistir a aquest certamen que anualment marida el vi amb una disciplina artística | L’acte va començar a les 20.30h amb una copa de benvinguda de 3055 Rosé 2017 i 3055 Merlot·Petit Verdot 2016 en un agradable vespre d’estiu que va permetre gaudir de les privilegiades vistes del celler penedesenc
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aquesta unió és el resultat d’una sèrie de col·laboracions i treballs que ambdós entitats van iniciar fa uns anys | La unió d’aquests dos pobles veïns, El Masroig i La Serra l’Almos, fan que aquest celler esdevingui el més gran de la DO Montsant i de la comarca del Priorat
Novetats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Peces escollides del Museu del Vidre de Peralada són la font d'inspiració d'aquesta gamma que integren dos vins, un rosat i un blanc.
Relats Eròtics amb DO Penedès
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El divendres dia 29 de juny es va celebrar l’acte de lliurament de premis del 2n Concurs de Relats Eròtics amb DO Penedès, en el marc incomparable del celler Llopart, envoltat de vinyes i amb Montserrat de fons
Govern
Vinyes del Priorat
Vinyes del Priorat | Erik Marin Parreu
01/01/1970
Es renova la norma del 2002 i es reforcen les garanties de qualitat que caracteritzen els vins catalans, emparats en les 12 Denominacions d'Origen catalanes
01/01/1970
Carlos Pazos ha volgut fer un triple homenatge a Marcel Duchamp i a la seva icònica obra “L’Eriçó”, al món del vi i al cinema | Guardonat, entre altres, amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques d’Espanya i el Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya, ha fet exposicions a algunes de les millors galeries i museus del món
novetats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Un vi de finca blanc de vinyes velles, 100% Garnatxa Blanca, criat durant 7 mesos en tanc oviforme
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Conca de Barberà va celebrar l’acte el divendres dia 29 de juny, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí
Nutrició i sostenibilitat ambiental
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
01/01/1970
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
La Verema Solidària
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El dia 26 d’agost tindrà lloc la primera Verema Solidària d’enguany, a Gramona. Les altres dues, seran al setembre, a Vall Llach, al Priorat, i a Can Ràfols dels Caus, al Penedès | Les entitats socials escollides pel jurat de la VS 2018 són Amics de la Gent Gran – Garraf i Càritas Parroquial de Falset
Cimera del Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
La quarta edició de la Cimera del Xarel·lo viu un tast irrepetible, amb deu vins d’enoteca d’excepció
L'actualitat, en breu
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu | 2 comentaris
01/01/1970
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables

 
caves rosats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
gintònic
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
01/01/1970
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Entrevista amb Xavier Gramona
Xavier Gramona
Xavier Gramona
Sergi Cortés | 1 comentari
01/01/1970
Conversem amb Xavier Gramona sobre el sector | La llarga criança, la biodinàmica, el xarel·lo o Corpinnat son alguns dels temes d'actualitat que tractem
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Un dels objectius és ajustar rendiments reglamentaris, que per a la DO Terra Alta són de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques
Verema a Juvé & Camps
Verema a Juvé & Camps | Jordi Elías
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
Els perills i oportunitats de traslladar al mercat les conseqüències d'una verema escassa i més cara
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els nivells de maduració i sanitat del raïms han estat òptims, la producció escassa
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès | Torres
01/01/1970
Miquel Torres Maczassek: És evident que estem patint les conseqüències directes del canvi climàtic i haurem d’adaptar-nos any rere any per salvaguardar les collites
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
​Segura Viudas presenta els primers vins de la collita 2017
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'actual president, Toni de la Rosa i Torelló, deixa el càrrec després de cinc anys per motius professionals | El substituirà l'actual vicepresident, el Sr Jaume Armengol i Calvet, fins la propera Assemblea
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem cinc països a través de cinc còctels: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i Estats Units
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
01/01/1970
Itàlia ha liderat l'enorme pujada de l'escumós en el comerç mundial en els últims anys, ja que el 2009 va exportar el mateix que Espanya i França i ara, exporta el doble | El Champagne va suposar el 31% dels ingressos totals per exportació de vi a França, enfront del 13% que van representar el Prosecco i el Cava.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els Premis d' Enoturisme de Catalunya, atorgats per la Direcció General de Turisme, reconeixen les millors iniciatives enoturístiques del país | El guardó distingeix Abadal per la seva tasca dinamitzadora del territori i per ser un celler de referència pel seu impuls a iniciatives que vinculen la cultura i l' enoturisme.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Terra Alta serà l’encarregada de maridar un munt d’activitats culturals que tindran lloc en les properes setmanes a la Terra Alta.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Vinyes dels Aspres, Martín Faixó, Celler Espelt i Cellers d’en Guilla seran els escenaris dels maridatges musicals amb vins de la DO Empordà
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El proper 2 de setembre Caves Llopart us transporta a una verema del segle XIX
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La votació se celebrarà el 26 de juliol a diferents llocs de l’Estat espanyol | Culminarà amb la composició del nou Ple del Consell Regulador del Cava
Imatge il·lustrativa
Xavier Bassa | 9 comentaris
01/01/1970
Article de Xavi Bassa, químic, sommelier i tècnic en Viticultura i Enologia
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
A una setmana de la seva celebració -15 i 16 de febrer-, ja s’havien esgotat totes les places previstes per l’organització | Nous ponents de reconegut prestigi s’incorporen al programa
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Se celebraran el 15 i 16 de febrer a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) | Van dirigides a cellers i empreses del sector turístic de tota Espanya
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
És un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats: 218 cellers per visitar, 166 restaurants, 170 allotjaments, 93 enoteques i 51 visites cultures del vi | La Guia d’Enoturisme de Catalunya sortirà al mercat el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, en una promoció de llançament amb La Vanguardia, al preu especial de 14,95€ a tots els quioscos de Catalunya
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Andreas Kubach MW i Fernando Mora MW avalen el projecte que ha permès identificar unes 50 varietats prefil·loxèriques en 30 anys
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
01/01/1970
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem una de les catedrals del vi de Catalunya | Quico Ortega fa un reportatge fotografic del celler modernista de Sarral
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
01/01/1970
Unai Mata Falcó s’auto-denomina “un infiltrat en la professió”, ja que a la seva família ningú es dedica al món de la viticultura, l’enologia o la restauració | Des del passat maig s'ha incorporat a l’equip d’Osmosis
Ada Parellada
Ada Parellada | Adrià Costa
Pep Martí
01/01/1970
La cuinera del Semproniana critica la pèrdua de patrimoni culinari: "Els nostres fills gaudeixen del "sushi", però no han tastat el fricandó ni conill guisat" | Segons ella, "cal refer l'esperit unitari de Junts pel Sí"
El xef francès Paul Bocuse
El xef francès Paul Bocuse | EP
01/01/1970
El món de la cuina es vesteix de dol per acomiadar un dels grans referents
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
01/01/1970
Castell de Peralada Restaurant guanya la seva primera estrella Michelin després d’un any i mig del seu inici
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu | 2 comentaris
01/01/1970
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables

 
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Són dades publicades per la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials
Gramona, Sabaté i Coca, Llopart, Torelló, Recaredo i Nadal
Gramona, Sabaté i Coca, Llopart, Torelló, Recaredo i Nadal
01/01/1970
Corpinnat, una Marca Col·lectiva de la Unió Europea neix de la mà de Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló | Raïm ecològic vinificat a la propietat, criances superiors als 18 mesos i preu mínim garantit al viticultor són alguns dels requisits per emparar-se sota la nova marca.
Imatge il·lustrativa
Institut Català del Suro
01/01/1970
L’Institut Català del Suro i la DO Empordà impulsen conjuntament la marca ‘Taps de finca’, que permetrà reconèixer aquests taps de proximitat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La 9a edició de Mundus Vini Biofach ha premiat amb Medalla d'Or a Vilarnau Orgànic Brut Nature Reserva 2014, l'únic Cava del certamen reconegut amb aquesta distinció
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
01/01/1970
Xina va ser el 5è consumidor mundial de vi al 2016 | Al 2020 s'espera que el consum a Xina creixi un 79% respecte el 2016 | Espanya segueix tenint el preu d'importació més baix amb 2,21 USD/litre.