caves rosats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Actualitat
Imatge de la Mostra de Vins i Caves de catalunya al passatge Lluís Companys
Imatge de la Mostra de Vins i Caves de catalunya al passatge Lluís Companys | INCAVI
Ramon Francàs
01/01/1970
L’AVC diu que el govern municipal d’Ada Colau està ara més receptiu davant el projecte del Catalan Wine House | Valentí Roqueta diu que la iniciativa necessita d’un horitzó d’estabilitat política a mig termini
viticultura
Tast del jurat, al Pavelló Firal 1 d'Octubre de Móra la Nova.
Tast del jurat, al Pavelló Firal 1 d'Octubre de Móra la Nova. | Cedida
01/01/1970
La DO Terra Alta s’imposa i s’emporta 15 premis, seguida de la DO Montsant, amb 6 premis; en tercera posició, la DO Tarragona obté 5 guardons; i la DOQ Priorat aconseguix 2 premis
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El certamen enològic se celebra per segon any consecutiu al juliol i comptarà amb la participació del molí d’oli de Cabacés Miró Cubells
DO Cava
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El BOE de l’Estat publica amb data 14 de juny la nova certificació, aprovada prèviament pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.
cellers
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els Verds han anunciat que hi portaran un castell de 9 | La diada s’inclou dins dels actes del 70è aniversari de la colla
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
cellers
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aquesta gran celebració va tenir lloc aquest dissabte 9 de juny, al Centre de Convencions de PortAventura | El periodista Xavier Graset va ser l’encarregat de conduir tota una vetllada plena de sorpreses

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
cellers
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
10 restaurants de Barcelona i rodalies oferiran 10 menús únics creats en exclusiva per a l'ocasió i maridats amb vins Abadal | Aquesta proposta gastronòmica tindrà lloc les nits del 28 de juny a l'1 de juliol
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Construït amb criteris d'eficiència energètica, connecta amb l'antiga cava subterrània on els monjos elaboraven vi al s. XVIII | S'estrenarà amb la verema d'aquest any i es destinarà a l'elaboració del vi Purgatori
vins
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler, que encarna la història del vi de Catalunya, és la cinquena marca de vins tranquils més antiga de l'Estat
Vinyes
Tines del Tosques, a la vall del Flequer, a Mura
Tines del Tosques, a la vall del Flequer, a Mura | Gonzalo Sanguinetti / Diputació
01/01/1970
Aquests conjunts estan situats a les poblacions de Talamanca, Mura i el Pont de Vilomara i Rocafort
Universitat Rovira i Virgili
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
enoturisme
Imatge il·lustrativa
do montsant
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els principals països importadors continuen sent els Estats Units, Alemanya i el Canadà
01/01/1970
L’entitat s’agermanarà el 16 de juny amb la DO Tarragona, coincidint amb l’acte d’investidura de l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’equip de Segura Viudas en fa l’acompanyament i seguiment a diari i sense que se’l vegi, els proporciona aliment
Marco Abella
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Clos Abella, vi icona del celler Marco Abella, ha obtingut una puntuació de 97/100 en els premis Decanter, el certamen vinícola internacional que organitza la revista anglesa Decanter.
gintònic
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
01/01/1970
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Entrevista amb Xavier Gramona
Xavier Gramona
Xavier Gramona
Sergi Cortés | 1 comentari
01/01/1970
Conversem amb Xavier Gramona sobre el sector | La llarga criança, la biodinàmica, el xarel·lo o Corpinnat son alguns dels temes d'actualitat que tractem
Festival Sons del Món
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Gloria Gaynor, Antonio Orozco, Sergio Dalma, Macaco, Michael Nyman, Inner Circle, Joan Dausà, Els Catarres, Sau30 o Animal són alguns dels artistes que actuaran
cellers
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler de Manresa aposta per un dels enòlegs catalans amb més projecció per liderr una etapa de consolidació i posicionament internacional
enoturisme
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Ruta de tapes pel Mercat del Préssec de l’Ordal tindrà lloc durant els caps de setmana de juny, juliol i agost (16/6, 8/7, 14/7, 29/7, 4/8)
fires
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aquest matí s'ha presentat la segona edició del Cava Market, que comptarà amb una trentena de cellers i restauradors
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aquest espectacle sensorial ha estat creat i organitzat per Carlos Delgado, crític de vins i Premi Nacional de Gastronomia 2002
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Entre 16 candidats, 3 han resultat guanyadors: Andrea Caiazzo i Josep Queralt pel servei de cuina, i Júlia Cordovilla, pel servei de sala
canvi climàtic
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
VII Jornades Ambientals, organitzades per la Universitat de Barcelona, Família Torres i el meteoròleg Tomàs Molina | Experts urgeixen als ciutadans a actuar davant del canvi climàtic
Novetats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’equip dels xefs Jon Giraldo i Jaime Leberman han treballat conjuntament amb el celler del Penedès per escollir el perfil de vi més adequat a la seva cuina
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Balanç molt positiu d'assistència a totes les activitats malgrat el mal temps de diumenge
novetats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els vins formen part d’una aventura enològica més intuïtiva, lliure i experimentada que la desenvolupada durant les últimes 14 veremes a Marçà, però recollint tota l’experiència d’aquest temps
Grup peralada
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
Arzak i Chivite van presentar a Barcelona la nova anyada, que surt al mercat també en format Magnum
Novetats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aquest sumoll, SM-16, completa la gama de vins experimentals que ret homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler
Institut del cava
Damià Deas, gerent de Vilarnau
Damià Deas, gerent de Vilarnau | Quico Ortega
L'actualitat, en breu
REPORTATGE
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier | 1 comentari
01/01/1970
La Família Torres, pionera en més d'un sentit, es va traslladar a les altures per produir Sauvignon Blanc a les seves vinyes de Fransola | El periodista i tastador de vi Frédéric Galtier analitza com van superar molts obstacles per preservar el caràcter intrínsec de la varietat
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Vins rosats
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 2 comentaris
01/01/1970
Un recorregut per la Catalunya vinícola per descobrir vuit rosats que heu de tastar
VINS BLANCS FERMENTATS EN BÓTA
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials
11 vins negres per àpats d'hivern
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Us oferim 11 recomanacions per acompanyar els àpats d'hivern | 11 vins negres amb criança per recórrer totes les denominacions d'origen de Catalunya
Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan
Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan
Ramon Francàs | 2 comentaris
01/01/1970
El Consell Regulador de la DO Terra Alta es torna a posicionar “en defensa del territori i contra la massificació eòlica” | Bot considera que “cal engrescar a tothom a que aixequin el llistó del primer preu pels vins DO Terra Alta” | Des de Lafou Celler s’afirma que cal edificar el futur a través de la garnatxa, del vi embotellat i de la distribució de qualitat | Les Vinyes del Convent creu que cal fer un “protectorat” per a preservar les vinyes velles de la DO Terra Alta
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La gala de cloenda va comptar amb l’assistència de més de 600 persones
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Verema a Juvé & Camps
Verema a Juvé & Camps | Jordi Elías
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
Els perills i oportunitats de traslladar al mercat les conseqüències d'una verema escassa i més cara
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els nivells de maduració i sanitat del raïms han estat òptims, la producció escassa
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès | Torres
01/01/1970
Miquel Torres Maczassek: És evident que estem patint les conseqüències directes del canvi climàtic i haurem d’adaptar-nos any rere any per salvaguardar les collites
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
​Segura Viudas presenta els primers vins de la collita 2017
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Mentre la verema del 2016 es va tancar amb 53.426.923 kg, enguany es tanca amb 44.474.325 kg
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
VII Jornades Ambientals, organitzades per la Universitat de Barcelona, Família Torres i el meteoròleg Tomàs Molina | Experts urgeixen als ciutadans a actuar davant del canvi climàtic
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Llopart obté el reconeixement de les Flandes dels Casots com a Paratge Qualificat dins la DO Cava
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Cap de Ruc amplia el seu catàleg amb una nova gamma que abasta tres vins blancs | Son tres monovarietals de Garnatxa Blanca, Chardonnay i Gewürztraminer
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Imatge il·lustrativa
Xavier Bassa | 9 comentaris
01/01/1970
Article de Xavi Bassa, químic, sommelier i tècnic en Viticultura i Enologia
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
A una setmana de la seva celebració -15 i 16 de febrer-, ja s’havien esgotat totes les places previstes per l’organització | Nous ponents de reconegut prestigi s’incorporen al programa
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Se celebraran el 15 i 16 de febrer a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) | Van dirigides a cellers i empreses del sector turístic de tota Espanya
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Andreas Kubach MW i Fernando Mora MW avalen el projecte que ha permès identificar unes 50 varietats prefil·loxèriques en 30 anys
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Comunicat de Francesc Suriol, President de Vinya-Celler-Masia
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
La mostra van ser 98 supermercats danesos
La mostra van ser 98 supermercats danesos | iStock
01/01/1970
L'estudi es va fer a 98 supermercats danesos, amb 3,5 milions de transaccions aleatòries durant sis mesos | Els compradors de vins van comprar més olives, fruites i verdures, llet i carn baixa en greix que els compradors de cervesa
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem una de les catedrals del vi de Catalunya | Quico Ortega fa un reportatge fotografic del celler modernista de Sarral
Ada Parellada
Ada Parellada | Adrià Costa
Pep Martí
01/01/1970
La cuinera del Semproniana critica la pèrdua de patrimoni culinari: "Els nostres fills gaudeixen del "sushi", però no han tastat el fricandó ni conill guisat" | Segons ella, "cal refer l'esperit unitari de Junts pel Sí"
El xef francès Paul Bocuse
El xef francès Paul Bocuse | EP
01/01/1970
El món de la cuina es vesteix de dol per acomiadar un dels grans referents
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
01/01/1970
Castell de Peralada Restaurant guanya la seva primera estrella Michelin després d’un any i mig del seu inici
Mapa amb tots els restaurants catalans que tenen estrelles Michelin.
Mapa amb tots els restaurants catalans que tenen estrelles Michelin. | NacióDigital
01/01/1970
Les tres estrelles Michelin de l'ABaC de Jordi Cruz i les noves incorporacions fan engreixar la llista de restaurants catalans amb el guardó d'excel·lència culinària
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials
Gramona, Sabaté i Coca, Llopart, Torelló, Recaredo i Nadal
Gramona, Sabaté i Coca, Llopart, Torelló, Recaredo i Nadal
01/01/1970
Corpinnat, una Marca Col·lectiva de la Unió Europea neix de la mà de Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló | Raïm ecològic vinificat a la propietat, criances superiors als 18 mesos i preu mínim garantit al viticultor són alguns dels requisits per emparar-se sota la nova marca.
Imatge il·lustrativa
Institut Català del Suro
01/01/1970
L’Institut Català del Suro i la DO Empordà impulsen conjuntament la marca ‘Taps de finca’, que permetrà reconèixer aquests taps de proximitat