Imatge il·lustrativa
El grup Tomàs Cusiné -Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles i Cara Nord-, ha anunciat una inversió d'un milió d’euros fins el 2021 amb sostenibilitat, medi ambient i enoturisme | El grup té un total de 150 hectàrees, totes ecològiques
ESTRELLES MICHELIN
Jodi Cruz, al restaurant Angle
Jodi Cruz, al restaurant Angle | ACN
El xef català s’alça fins als cinc brillants en una edició en què també n’han guanyat tres restaurants catalans més
Vinos sin complejos, by Macarena
Imatge il·lustrativa
Nova entrega de la secció de la DO Catalunya "Vinos sin complejos" | Vinos kilómetro cero o Vinos Catalanes
ESTRELLES MICHELIN
Homenatge a Ruscalleda a la gala de les estrelles Michelin
Homenatge a Ruscalleda a la gala de les estrelles Michelin | ACN
La cuina catalana és una de les més prestigioses internacionalment i la més preuada a l'emblemàtica llista gastronòmica
Família Torres
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines | Torres
Imatge il·lustrativa
Volem acompanyar al consumidor en el moment de la decisió d’adquirir un vi tranquil o escumós. Per això us fem un petit resum de què hi trobareu a La Guia i de què la diferencia d’altres publicacions o iniciatives al voltant del vi català
Imatge il·lustrativa
La guanyadora Audrey Doré, del Celler de Can Roca, representarà Catalunya a la Final Nacional, que se celebrarà del proper 30 març al 2 d’abril, al Salón de Gourmet de Madrid.
ACS
La decantació amb l'espelma que executa Audrey Doré
La decantació amb l'espelma que executa Audrey Doré | Jordi Bes
Imatge il·lustrativa
L'organització tanca inscripcions 24 hores abans de la cursa i deixa sense dorsal a gairebé cent corredors | Els diners recaptats amb les inscripcions van destinats a beques de formació per a nens i joves en risc d’exclusió

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Àlvaro Palacios
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Aquest DOQ Priorat de 1.160 euros representa “mostres molt escasses de talent natural i històric” | És fruit de “venerables” vinyes plantades el 1910 i el 1939 en un “paisatge commovedor”, que és “un lloc privilegiat del vell món vitícola” | Des del celler de Gratallops s’afirma que L’Ermita “destaca com la vinya més essencial, més pura i representativa de les virtuts d'un Priorat etern”
Imatge il·lustrativa
Els vins Domènech.Vidal patrocinen un any més la secció Brot del Most Festival dedicada als curtmetratges.
Imatge il·lustrativa
El cava solidari Giró Ribot Brut Nature Rotary 2015 va recaptar 16.286 € que ajudaran a vacunació per lluitar contra la poliomelitis
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El celler presenta els quatre vins de Terroir Sense Fronteres que aspiren a un estil més lliure que fuig de la fusta i de les criances llargues
Nadal
Torna l'Abadal Christmas Market & Wine Experience
Torna l'Abadal Christmas Market & Wine Experience | Celler Abadal
Imatge il·lustrativa
Pel que fa a la categoria de Caves; Vilarnau és el més ben valorat a l’edició 2019 del concurs Champagne & Sparkling Wine World Championships | Gramona 2009 Celler Batlle guanya com el millor Corpinnat 2019
Imatge il·lustrativa
Un cafè va molt més enllà de ser una beguda saborosa i estimulant que es pot gaudir amb o sense llet o ser beguda amb sucre o qualsevol altre edulcorant.
carinyena blanca
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El potencial d'aquesta "varietat callada" de raïm s'evidencia en un tast a Barcelona amb el sommelier Josep 'Pitu' Roca i el compromís d'una trentena de cellers per impulsar-la
Imatge il·lustrativa
Acústic Blanc 2017, del celler Acústic d'Albert Jané, millor vi blanc a Holanda en el rang de preu de 12 a 15 euros
Imatge il·lustrativa
L’INCAVI i 9 cellers organitzen la Festa del Vi Novell al Palau Robert de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Vídeo! Conversem amb alguns dels premiats a La Guia de Vins de Catalunya 2020, que mostra els millors vins al World Trade Center
Imatge il·lustrativa
Sha celebrat a Gandesa el Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2019 en el marc de la 32a edició de la Festa del Vi.
Imatge il·lustrativa
Abans d'acabar aquest any tenen prevista l'obertura d'una nova botiga a la població de Sant Pere de Ribes
Associació Catalana d’Enòlegs
Joan-Miquel Canals, president de l'Associació Catalana d’Enòlegs
Joan-Miquel Canals, president de l'Associació Catalana d’Enòlegs
Ramon Francàs
Entrevista a Joan-Miquel Canals, que explica la seva visió sobre el sector dels escumosos a casa nostra | Pel Joan-Miquel, ”la qualitat del cava és molt superior al seu posicionament actual”
Imatge il·lustrativa
El celler ha entrat per primer cop més de 225.000 kg de parellada ecològica d’alçada, fruit d’una acurada selecció de vinyes singulars
Albet i Noya
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
Sergi Cortés
Conversem amb el propietari del celler penedesenc Albet i Noya, que presenta una nova imatge pel seu escumós elaborat amb el mètode ancestral, 100% xarel·lo i sense sulfits afegits
Imatge il·lustrativa
L'església vella acull els estands on els viticultors atenen exclusivament restauradors, hostalers, prescriptors i premsa especialitzada
Mariona Rendé i Arnau Roig, el seu fill de 21 anys, a l'11a Festa del Vi de Lleida.
Mariona Rendé i Arnau Roig, el seu fill de 21 anys, a l'11a Festa del Vi de Lleida. | Jordi Bes
Jordi Bes
La bodega Rendé Masdéu rep l'escalf de les bodegues durant l'11a Festa del Vi de Lleida i apuntala la seva recuperació amb el relleu dels fills
Vinya de Tomàs Cusiné, a El Vilosell
Vinya de Tomàs Cusiné, a El Vilosell | Jordi Bes
Javier Pagés, president de la DO Cava.
Javier Pagés, president de la DO Cava. | Consell Regulador del Cava
Ramon Francàs | 2 comentaris
Tots els detalls sobre la nova zonificació i segmentació que impulsa el Consell Regulador | Es preveuen fins a 5 subzones a una Catalunya que podria quedar englobada sota el nom de Comtats de Barcelona | Es vol diferenciar, amb noms propis, entre els caves joves i els de més valor afegit
Llopart
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
La darrera setmana Llopart va finalitzar la verema 2019 amb l’entrada de les últimes vinyes de raïm Sumoll | Una verema excel·lent, que serà recordada com una de les millors anyades de la zona per la sanitat del raïm | L’equilibri aconseguit durant la maduració ha afavorit uns mostos amb un gran potencial de reserva.
Pixabay
Pixabay
La Guia de Vins de Catalunya ens escriu un article d'opinió sobre algunes maneres de fer tastos de vins
Els vins de la setmana
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Una varietat autòctona recuperada, amb finor i frescor borgonyones | Joan Nebot ens recomana l'Abadal Mandó 2017
Imatge il·lustrativa
La riuada desborda el riu Francolí que s'emporta un restaurant i el celler de la Conca de Barberà
L'actualitat, en breu
vi i tecnologia
Imatge il·lustrativa
Jordi Ordoñez
Com haurien de jugar els cellers amb amazon? Jordi Ordoñez, consultor expert en el gegant americà del comerç electrònic, ens aclareix alguns dubtes
Vinyes dels Aspres
Vinyes dels Aspres | Arxiu imatges PTCBG
Àngel Garcia Petit
Àngel Garcia Petit és enòleg i soci de l'empresa Viemocions, una agència de viatges especialitzada en turisme del vi
Anna Rovira del celler capçanes
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Anna Rovira, enòloga en cap del celler Capçanes, acaba de guanyar el premi a la millor enòloga que otorga la crítica alemanya "Genuss Magazin" | «Després de les primeres feines de poda en verd vaig descobrir que m'agradaria estudiar enologia»
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi
ELS VINS DE LA SETMANA
Imatge il·lustrativa
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
El projecte VRIAACC (Varietat Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) busca poder plantar vinya resistent al fong i al canvi climàtic
Sergi Cortés
Conversem amb el propietari del celler penedesenc Albet i Noya, que presenta una nova imatge pel seu escumós elaborat amb el mètode ancestral, 100% xarel·lo i sense sulfits afegits
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
Espectaculars vinyes de l’Heretat Can Llopart, espai catalogat d'Interès Natural
La darrera setmana Llopart va finalitzar la verema 2019 amb l’entrada de les últimes vinyes de raïm Sumoll | Una verema excel·lent, que serà recordada com una de les millors anyades de la zona per la sanitat del raïm | L’equilibri aconseguit durant la maduració ha afavorit uns mostos amb un gran potencial de reserva.
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera
Imatge il·lustrativa
Nova entrega de la secció de la DO Catalunya "Vinos sin complejos" | Vinos kilómetro cero o Vinos Catalanes
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Jodi Cruz, al restaurant Angle
Jodi Cruz, al restaurant Angle | ACN
El xef català s’alça fins als cinc brillants en una edició en què també n’han guanyat tres restaurants catalans més
Imatge il·lustrativa
El grup Tomàs Cusiné -Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles i Cara Nord-, ha anunciat una inversió d'un milió d’euros fins el 2021 amb sostenibilitat, medi ambient i enoturisme | El grup té un total de 150 hectàrees, totes ecològiques
Imatge il·lustrativa
‘Xerigots a casa’ és un nou concepte de botiga on-line de formatges i activitats relacionades amb el formatge
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines | Torres
Erik Asimov, crític de vins del rotatiu americà, després d'una visita a Torres la passada primavera, publicava el passat octubre el compromís mediambiental del celler
Imatge il·lustrativa
La guanyadora Audrey Doré, del Celler de Can Roca, representarà Catalunya a la Final Nacional, que se celebrarà del proper 30 març al 2 d’abril, al Salón de Gourmet de Madrid.
Imatge il·lustrativa
La guanyadora Audrey Doré, del Celler de Can Roca, representarà Catalunya a la Final Nacional, que se celebrarà del proper 30 març al 2 d’abril, al Salón de Gourmet de Madrid.
Imatge il·lustrativa
La fira posa èmfasi en un programa d'activitats que accentua la relació del vi amb la cultura
Imatge il·lustrativa
L’INCAVI i 9 cellers organitzen la Festa del Vi Novell al Palau Robert de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Si The Magnificent Seven -Els set magnífics- fossin vins negres, pel Ramon Francàs serien aquests...
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Wine Aspects arrenca el 23 d'octubre una sèrie de tasts benèfics dedicats a les 12 Denominacions d'Origen de vi catalanes
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Aquest DOQ Priorat de 1.160 euros representa “mostres molt escasses de talent natural i històric” | És fruit de “venerables” vinyes plantades el 1910 i el 1939 en un “paisatge commovedor”, que és “un lloc privilegiat del vell món vitícola” | Des del celler de Gratallops s’afirma que L’Ermita “destaca com la vinya més essencial, més pura i representativa de les virtuts d'un Priorat etern”
Joan-Miquel Canals, president de l'Associació Catalana d’Enòlegs
Joan-Miquel Canals, president de l'Associació Catalana d’Enòlegs
Ramon Francàs
Entrevista a Joan-Miquel Canals, que explica la seva visió sobre el sector dels escumosos a casa nostra | Pel Joan-Miquel, ”la qualitat del cava és molt superior al seu posicionament actual”
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Núria Gironès amb el cap de cuina Jordi Juan
Núria Gironès amb el cap de cuina Jordi Juan
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Núria Gironès, de Ca l'Isidre, és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
La Guia Gourmet està impulsada per l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona i compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya
Pere Palmada
Pere Palmada | Instagram
Sergi Cortés | 1 comentari
Pere Palmada porta 20 anys treballant a l'hotel Mas de Torrent | Conversem amb ell per saber com és la seva carta de vins i com són els seus clients
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
Nova entrega de la secció de la DO Catalunya "Vinos sin complejos" | Vinos kilómetro cero o Vinos Catalanes
Homenatge a Ruscalleda a la gala de les estrelles Michelin
Homenatge a Ruscalleda a la gala de les estrelles Michelin | ACN
La cuina catalana és una de les més prestigioses internacionalment i la més preuada a l'emblemàtica llista gastronòmica
Jodi Cruz, al restaurant Angle
Jodi Cruz, al restaurant Angle | ACN
El xef català s’alça fins als cinc brillants en una edició en què també n’han guanyat tres restaurants catalans més
Imatge il·lustrativa
El grup Tomàs Cusiné -Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles i Cara Nord-, ha anunciat una inversió d'un milió d’euros fins el 2021 amb sostenibilitat, medi ambient i enoturisme | El grup té un total de 150 hectàrees, totes ecològiques
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines | Torres
Erik Asimov, crític de vins del rotatiu americà, després d'una visita a Torres la passada primavera, publicava el passat octubre el compromís mediambiental del celler
Imatge il·lustrativa
La guanyadora Audrey Doré, del Celler de Can Roca, representarà Catalunya a la Final Nacional, que se celebrarà del proper 30 març al 2 d’abril, al Salón de Gourmet de Madrid.
La decantació amb l'espelma que executa Audrey Doré
La decantació amb l'espelma que executa Audrey Doré | Jordi Bes
Jordi Bes
Les subzones del te de Sri Lanka i un rom envellit en botes de Xerès posen a prova els aspirants a Millor Sommelier de Catalunya 2019
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Aquest DOQ Priorat de 1.160 euros representa “mostres molt escasses de talent natural i històric” | És fruit de “venerables” vinyes plantades el 1910 i el 1939 en un “paisatge commovedor”, que és “un lloc privilegiat del vell món vitícola” | Des del celler de Gratallops s’afirma que L’Ermita “destaca com la vinya més essencial, més pura i representativa de les virtuts d'un Priorat etern”
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El celler presenta els quatre vins de Terroir Sense Fronteres que aspiren a un estil més lliure que fuig de la fusta i de les criances llargues
Imatge il·lustrativa
Pel que fa a la categoria de Caves; Vilarnau és el més ben valorat a l’edició 2019 del concurs Champagne & Sparkling Wine World Championships | Gramona 2009 Celler Batlle guanya com el millor Corpinnat 2019