Imatge il·lustrativa
Ahir es van lliurar els premis de la 6a edició del Concurs BlocDOCat de la Denominació d’Origen Catalunya |
Imatge il·lustrativa
El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, es destinaran 1,39 euros a campanyes de foment del català | El Cava per la llengua es troba a la xarxa d'establiments Bonpreu - Esclat.
premis
Imatge il·lustrativa
Amb aquesta llista anual la prestigiosa revista nord-americana WIne Spectator ret homenatge a cellers, regions i collites exitoses de tot el món | Edetària Via Terra, de la DO Terra Alta, és l'únic vi català de la selecció
novetats
Imatge il·lustrativa
El celler Alemany & Corrio, que elabora aquest vi des del 2014, destina íntegrament els beneficis a un projecte pioner en la cura del càncer de l’Institut Oncològic de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron | Els resultats obtinguts a la investigació tindran un paper crucial per a la cura del càncer a través de l’augment dels limfòcits dels pacients
Imatge il·lustrativa
La cinquena jornada solidària ha congregat mig miler de persones i ha comptat amb la col·laboració de més de 50 empreses i entitats locals
Novetats
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Presentem 24 novetats de vins tranquils d'aquest 2018, d'entre 6 i 150 euros | La propera setmana publicarem 24 novetats d'escumosos perquè aneu escollint els candidats a formar part de les taules nadalenques

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg
L’exposició fotogràfica Libertè, Un coloso intratable s’inaugurarà el divendres, 14 de desembre, amb la degustació de vins Jean Leon i una selecció de formatges artesans
Imatge il·lustrativa
Patrícia de Golferichs presenta per tercer any consecutiu l'Agenda de Vins Catalans, amb 3 productes complementaris; calendari, bossa i pòster
Vallformosa
Imatge il·lustrativa
Tindrà lloc a la Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes antiga seu del Gran Casino de Barcelona | Els artistes no es coneixeran fins al moment de l'actuació
Imatge il·lustrativa
El celler pioner en la viticultura ecològica i biodinàmica i l’ús d’àmfores de fang s’obre mercat al nord d’Europa, als Estats Units i al Japó
corpinnat
Imatge il·lustrativa
Júlia Bernet ja és membre de Corpinnat després de superar les dues auditories inicials preceptives per entrar a formar part d’aquesta marca col·lectiva de la UE
Imatge il·lustrativa
WINE PARIS ha encarregat un estudi sobre "El consum i la distribució del vi a les grans ciutats del món" | El rànquing de les 10 ciutats consumidores de vi més importants del món, a Europa, Amèrica i Àsia, situa París en primera posició
vilarnau
Damià Deàs, gerent i enòleg
Damià Deàs, gerent i enòleg
Ramon Francàs
Les caves de González & Byass a Espiells porten dos anys amb creixements de dos dígits | Assoleixen una facturació rècord de 7 milions d’euros, amb una producció d’1,5 milions d’ampolles | Inverteixen mig milió d’euros en cobrir els dipòsits exteriors de vinificació i en una sala per mostrar el desgorjament artenal en calent
Imatge il·lustrativa
El Clúster Gourmet de Catalunya i ULABOX acorden la creació del córner especialitzat Catalonia Gourmet Market dins el supermercat en línia | L’acord té com a objectiu ampliar el coneixement del producte i fer més accessible la gastronomia catalana de qualitat, arribant a clients de tot Catalunya i la península gràcies al comerç electrònic
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
Carrefour va obrir la venda de vins en línia el 2017 | Unes 150 referències de vins catalans s'ofereixen al web del Carrefour ordenades per negres, blancs, rosats, escumosos i ecològics
Imatge il·lustrativa
Aquesta sisena edició es caracteritza pel canvi en les modalitats de participació, que enguany inclouen tres categories: Millor Text, Millor Vídeo i Millor Imatge sobre vi català i viticultura
novetat
Vinyes a la finca d'Abadal
Vinyes a la finca d'Abadal | Abadal
do cava
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
En els primers 9 mesos del 2018 les vendes han caigut un -0,89% | El sector espera tancar l’any amb unes vendes rècord de 252 milions d’ampolles | Es podria flexibilitzar el reglament dels caves bàsics, permetent un increment dels rendiments de raïm per hectàrea | Javier Pagés: “Seria molt important que els membres de Corpinnat es convencessin que dins el Cava poden tenir més futur i avenir”.
Imatge il·lustrativa
S’atorgarà un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà de caràcter històric, arquitectònic, etnològic, ambiental, turístic o econòmic
Imatge il·lustrativa
Jordi Alcover
​«un gran vi ve d'un château bordelès o d'un domaine borgonyó, no té contra-etiqueta perquè no la necessita, i a l'etiqueta només hi ha l'anyada, el celler, i la marca si és el cas que no és el mateix nom del celler»
novetats
Imatge il·lustrativa
Bombolles i formes geomètriques són els protagonistes de les noves presentacions dels caves Origen Brut Nature, Col·lecció Brut Nature Reserva i del rosat Col·lecció Brut Pinot Noir
Vinoteca de Gràcia by Wine Palace
Vinoteca de Gràcia by Wine Palace
Sergi Cortés | 3 comentaris
Les botigues Jovani & Vins a Sant Antoni i La Festival al carrer Verdi passen a ser Vinoteques by Wine Palace
ASSOCIACIÓ VINÍCOLA cATALANA
Valentí Roqueta
Valentí Roqueta | AVC
Imatge il·lustrativa
Dins dels sis vins escumosos rosats recomanats, que segons la publicació nord-americana s’han de tastar almenys un cop a la vida, hi ha el cava de Caves Llopart de Subirats
Cuina
Foto de família dels nous restaurants que entren a la Guia Michelin.
Foto de família dels nous restaurants que entren a la Guia Michelin. | Guia Michelin
Imatge il·lustrativa
Àngel Garcia Petit
​«destaco el “Vi No Vell” de l’Agrícola Sant Josep de Bot, el “Trepat Novell” de Carles Andreu, i el Blanc de Covides. Tres vins, tres comarques, tres bons tastos»
Família Torres
Imatge il·lustrativa
L’establiment obrirà les portes la segona quinzena de desembre amb una proposta contemporània basada en les tradicions de la gastronomia regional xilena i vins de Família Torres
Imatge il·lustrativa
El músic i escriptor mallorquí protagonitza la nova campanya del celler lleidetà titulada “Maneres de fer”
gastronomia
Mostra de productes
Mostra de productes | ACN
A la final també hi havia arribat el Rossejat del Delta de l'Ebre
novetats
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Es comercialitza un ranci amb mares de 100 anys en homenatge a la Maria de Cal Vall | Només hi ha disponibles 320 ampolles de 20 cl., a 115 euros cadascuna
gastronomia
Imatge il·lustrativa
Els germans Ricard i Jordi Jambert, de la Fleca Pastisseria Padrés de Banyoles, s’imposen en el concurs que celebra el centenari d’aquest dolç, i que ha tingut lloc al Fòrum Gastronòmic Girona 2018
Entrevista amb Nico Bour, UVINUM
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
do costers del segre
La Vinya dels artistes, de Mas Blanch i Jové
La Vinya dels artistes, de Mas Blanch i Jové
Sergi Cortés | 2 comentaris
Amb alçades, climes i sòls molt diversos, la DO Costers del Segre es reivindica amb vins frescos, amb bones acideses i amb una clara aposta pel cultiu ecològic | Proposem una ruta per 7 cellers, un de cada subzona
L'actualitat, en breu
per aprendre'n
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Imatge il·lustrativa
Us proposem 9 caves de diferents preus, criançes i nivells de sucre. Perquè gaudiu de la tardor amb bombolles.
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
curiositats
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
A més, l’anyada 2018 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat.
Imatge il·lustrativa
Amb aquest vi artesanal Coster del Sió renova l'aposta per la recuperació del patrimoni natural i històric de la Finca Flix que acull el celler familiar
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs | 1 comentari
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Imatge il·lustrativa
La captació de fons s’enfila al 65% de l’objectiu marcat com a òptim, amb totes les places ocupades per a les tres veremes i 11.836 € | Amb totes les places ocupades per a la tercera cita, a Can Ràfols dels Caus, encara queden opcions per qui hi vulgui contribuir, com el tast amb maridatge o la donació amb recompensa d’ampolles de vi, fins el 15 d’octubre
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança | Cupatges
Sergi Cortés
Una vegada controlats els problemes de míldiu per les pluges i la humitat, es preveu una verema òptima | El 2019, tots els caves del celler seran ecològics 100%
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Ahir es van lliurar els premis de la 6a edició del Concurs BlocDOCat de la Denominació d’Origen Catalunya |
Imatge il·lustrativa
La marca col·lectiva de la UE Corpinnat suma el seu novè soci, el celler Mas Candí
Imatge il·lustrativa
El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, es destinaran 1,39 euros a campanyes de foment del català | El Cava per la llengua es troba a la xarxa d'establiments Bonpreu - Esclat.
Imatge il·lustrativa
Amb aquesta llista anual la prestigiosa revista nord-americana WIne Spectator ret homenatge a cellers, regions i collites exitoses de tot el món | Edetària Via Terra, de la DO Terra Alta, és l'únic vi català de la selecció
Imatge il·lustrativa
El celler Alemany & Corrio, que elabora aquest vi des del 2014, destina íntegrament els beneficis a un projecte pioner en la cura del càncer de l’Institut Oncològic de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron | Els resultats obtinguts a la investigació tindran un paper crucial per a la cura del càncer a través de l’augment dels limfòcits dels pacients
Imatge il·lustrativa
Família Torres instal·la, per segon any consecutiu, un exclusiu espai pop up al centre de Vielha durant aquestes festes de Nadal per acostar els seus vins més emblemàtics als residents i visitants de la Vall d’Aran.
Imatge il·lustrativa
L'objectiu d'aquesta acció és apropar el cava als consumidors joves 'millennianls', a més d'un públic més familiar.
Imatge il·lustrativa
La cinquena jornada solidària ha congregat mig miler de persones i ha comptat amb la col·laboració de més de 50 empreses i entitats locals
Imatge il·lustrativa
El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, es destinaran 1,39 euros a campanyes de foment del català | El Cava per la llengua es troba a la xarxa d'establiments Bonpreu - Esclat.
Imatge il·lustrativa
La formació aglutina totes aquelles tasques relacionades amb una millor manipulació, servei i venda
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Presentem 24 novetats de vins tranquils d'aquest 2018, d'entre 6 i 150 euros | La propera setmana publicarem 24 novetats d'escumosos perquè aneu escollint els candidats a formar part de les taules nadalenques
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Àngel Garcia Petit proposa “una altra manera de tastar el territori"
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Foto de família dels nous restaurants que entren a la Guia Michelin.
Foto de família dels nous restaurants que entren a la Guia Michelin. | Guia Michelin
La Barra de Carles Abellán, el Terra de Paco Pérez i l'Oria de Martín Berasategui s'incorporen al llistat dels millors establiments
Adrian Valeriano, Vicepresident de Vendes i Serveis Globals d'OpenTable
Adrian Valeriano, Vicepresident de Vendes i Serveis Globals d'OpenTable
Sergi Cortés
OpenTable ha presenta el seu estudi 'Radiografia del comensal català en l'era digital', amb una mostra de més de 1000 enquestats | El 48% de reserves es fan els dissabtes, i el 22% els divendres | El 40% dels millenials escullen restaurant per les ressenyes que troben a Internet
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, es destinaran 1,39 euros a campanyes de foment del català | El Cava per la llengua es troba a la xarxa d'establiments Bonpreu - Esclat.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Presentem 24 novetats de vins tranquils d'aquest 2018, d'entre 6 i 150 euros | La propera setmana publicarem 24 novetats d'escumosos perquè aneu escollint els candidats a formar part de les taules nadalenques
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
​Un projecte per instal·lar 30 nous molins a la comarca fa témer que l'aposta pel vi i l'enoturisme es vegi afectada
Damià Deàs, gerent i enòleg
Damià Deàs, gerent i enòleg
Ramon Francàs
Les caves de González & Byass a Espiells porten dos anys amb creixements de dos dígits | Assoleixen una facturació rècord de 7 milions d’euros, amb una producció d’1,5 milions d’ampolles | Inverteixen mig milió d’euros en cobrir els dipòsits exteriors de vinificació i en una sala per mostrar el desgorjament artenal en calent
Vinyes a la finca d'Abadal
Vinyes a la finca d'Abadal | Abadal
Abadal presenta la segona anyada de l’Abadal Mandó, la 2016 | El vi surt al mercat a un preu de 16 euros.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
En els primers 9 mesos del 2018 les vendes han caigut un -0,89% | El sector espera tancar l’any amb unes vendes rècord de 252 milions d’ampolles | Es podria flexibilitzar el reglament dels caves bàsics, permetent un increment dels rendiments de raïm per hectàrea | Javier Pagés: “Seria molt important que els membres de Corpinnat es convencessin que dins el Cava poden tenir més futur i avenir”.
Vinoteca de Gràcia by Wine Palace
Vinoteca de Gràcia by Wine Palace
Sergi Cortés | 3 comentaris
Les botigues Jovani & Vins a Sant Antoni i La Festival al carrer Verdi passen a ser Vinoteques by Wine Palace
Imatge il·lustrativa
Dins dels sis vins escumosos rosats recomanats, que segons la publicació nord-americana s’han de tastar almenys un cop a la vida, hi ha el cava de Caves Llopart de Subirats
Imatge il·lustrativa
El músic i escriptor mallorquí protagonitza la nova campanya del celler lleidetà titulada “Maneres de fer”
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Es comercialitza un ranci amb mares de 100 anys en homenatge a la Maria de Cal Vall | Només hi ha disponibles 320 ampolles de 20 cl., a 115 euros cadascuna