Imatge il·lustrativa
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza la participació de 97 empreses al certamen que tindrà lloc del 17 al 19 de març a Düsseldorf
Vermut el bandarra
Imatge il·lustrativa
Una font de vermut El Bandarra presideix la inauguració del Mercat Little Spain de Nova York
El passat divendres, a la seu de la Confraria del Cava a Torre Ramona, es va signar el conveni entre el Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC), l'Associació Catalana d'Enòlegs (ACE) i la Confraria del Cava
Vinoteca de can calopa
Imatge il·lustrativa
La Vinoteca de Can Calopa serà un espai de degustació dels vins del celler de Vallbona de les Monges | A part dels vins blancs, dolços i caves, es podran tastar també els vins negres que el celler elabora a la Masia de Can Calopa, els vins negres de Barcelona
 Xavier Ayala, fundador de Vi per Vida; Francesc Posas, director de l’IRB; i Eduard Batlle, investigador de l’IRB
Xavier Ayala, fundador de Vi per Vida; Francesc Posas, director de l’IRB; i Eduard Batlle, investigador de l’IRB
L’Institut de Recerca Biomèdica ha llançat la campanya #RepteMetàstasi amb el suport de “Vi per Vida” i d’altres empreses | La donació del xec de “Vi per Vida”, valorada en 6.000 €, es destinarà a combatre la metàstasi.
Damià Deàs, gerent de Vilarnau i president de l'Institut del Cava i Pedro Ferrer, vicepresident i conseller delegat de Freixenet
Damià Deàs, gerent de Vilarnau i president de l'Institut del Cava i Pedro Ferrer, vicepresident i conseller delegat de Freixenet
Freixenet i Vilarnau col·laboren amb Spain Through Its Wineries, una iniciativa amb l'objectiu de donar a conèixer el territori a través dels seus cellers més emblemàtics

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines
Anna Rovira del celler capçanes
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Anna Rovira, enòloga en cap del celler Capçanes, acaba de guanyar el premi a la millor enòloga que otorga la crítica alemanya "Genuss Magazin" | «Després de les primeres feines de poda en verd vaig descobrir que m'agradaria estudiar enologia»
novetat
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ha recuperat una petita producció d'un dels vins de postres més emblemàtics i tradicionals de casa nostra; un vi ranci.
experiència penedès
Imatge il·lustrativa
Cinquants sommeliers i prescriptors especialitzats vinguts de diferents províncies gaudeixen de tres dies visitant el territori històric per conèixer la riquesa del Penedès | L'esdeveniment s'ha centrat en mostrar la història, el paisatge, els vins de terrer i la gastronomia.
Imatge il·lustrativa
Sanfeliu relleva en el càrrec a Jaume Armengol que va assumir la presidència el passat mes de juliol
DO Penedès
Imatge il·lustrativa
Barcelona i Girona són les dues ciutats triades per la denominació d’origen per a celebrar el showroom professional
Imatge il·lustrativa
COMUVICAT tanca la primera edició de la Conferència Catalana de la Comunicació del Vi amb 40 ponents i 170 professionals inscrits
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Empordà es converteix aquest abril en un aparador del seu dinamisme vinícola amb mig centenar d'activitats singulars
Fundació Família Torres
Imatge il·lustrativa
L'acte ha comptat amb la presència de la Sra. Mireia Torres, presidenta de la Fundació Família Torres, el Sr. Joan Puigdollers, president del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Dr. Josep Lluís Ibáñez, gerent de l'entitat sanitària | El nou aparell permet obtenir imatges d'alta resolució i augmentar la cartera de serveis
Imatge il·lustrativa
Abadal estarà present demà a Brussel·les al dinar-debat dirigit per Jyrki Katainen, Vicepresident de la Comissió Europea pel Foment del Treball, Creixement, Inversió i Competitivitat.
DO montsant
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Les vendes creixen en 2 milions d’ampolles des del 2010 | Pilar Just es mostra disposada a continuar com a presidenta del Consell Regulador | El 62% dels seus vins es venen a Catalunya
Associació Vinícola Catalana
Imatge il·lustrativa
Els premis tenen 3 categoríes; la C amb menús fins a 20€, la B de 20€ a 40€ i la A de més de 40€ i estan repartits per territori | El premi especial d’aquesta edició recau en la Bullipèdia del Vi
ELS VINS DE LA SETMANA
Imatge il·lustrativa
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines, ahir al Penedès.
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines, ahir al Penedès.
International Wineries for Climate Action pretén reunir als cellers més compromesos amb el medi ambient que treballen per assolir una reducció del 80% del total de les seves emissions el 2045
eleccions a les denominacions d'origen
Imatge il·lustrativa
Ja s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria d’eleccions dels òrgans de govern dels Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen (CRDO) del vi a Catalunya
Imatge il·lustrativa
La incorporació d’aquestes etiquetes als lineals permetrà al consumidor disposar d’informació detallada sobre el vi en el moment de la compra | L'empresa també ha posat a punt un magatzem robotitzat per a la preparació d’ampolles per unitats per millorar en les comandes online i el canal HORECA.
Imatge il·lustrativa
Xavier Bassa
​«Un dia vaig descobrir els seus tres vins de monovarietal Cabernet Sauvignon; eren les finques de Vallcorba, El Molí i Mas Castell...»
Ton Mata, tercera generació de la família Recaredo, recollint el premi
Ton Mata, tercera generació de la família Recaredo, recollint el premi
Els vins de la setmana
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral
VÍDEO! ELS VINS DE LA SETMANA
Joan Nebot proposant un vi a la nova secció de Cupatges Els Vins de la Setmana
Joan Nebot proposant un vi a la nova secció de Cupatges Els Vins de la Setmana
Sergi Cortés
La nova secció en format vídeo pretén donar a conèixer vins que ens agraden d'una manera fresca i informal
L'actualitat, en breu
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
curiositats
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
do costers del segre
La Vinya dels artistes, de Mas Blanch i Jové
La Vinya dels artistes, de Mas Blanch i Jové
Sergi Cortés | 2 comentaris
Amb alçades, climes i sòls molt diversos, la DO Costers del Segre es reivindica amb vins frescos, amb bones acideses i amb una clara aposta pel cultiu ecològic | Proposem una ruta per 7 cellers, un de cada subzona
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana el Vilosell 2016 | L'acompanyant ideal per ennoblir i gaudir de la carn a la brasa
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza la participació de 97 empreses al certamen que tindrà lloc del 17 al 19 de març a Düsseldorf
Damià Deàs, gerent de Vilarnau i president de l'Institut del Cava i Pedro Ferrer, vicepresident i conseller delegat de Freixenet
Damià Deàs, gerent de Vilarnau i president de l'Institut del Cava i Pedro Ferrer, vicepresident i conseller delegat de Freixenet
Freixenet i Vilarnau col·laboren amb Spain Through Its Wineries, una iniciativa amb l'objectiu de donar a conèixer el territori a través dels seus cellers més emblemàtics
Imatge il·lustrativa
El passat dissabte es costituïa La Confraria del Fondellol, a la DO Alacant.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Anna Rovira, enòloga en cap del celler Capçanes, acaba de guanyar el premi a la millor enòloga que otorga la crítica alemanya "Genuss Magazin" | «Després de les primeres feines de poda en verd vaig descobrir que m'agradaria estudiar enologia»
El passat divendres, a la seu de la Confraria del Cava a Torre Ramona, es va signar el conveni entre el Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC), l'Associació Catalana d'Enòlegs (ACE) i la Confraria del Cava
Imatge il·lustrativa
La Vinoteca de Can Calopa serà un espai de degustació dels vins del celler de Vallbona de les Monges | A part dels vins blancs, dolços i caves, es podran tastar també els vins negres que el celler elabora a la Masia de Can Calopa, els vins negres de Barcelona
 Xavier Ayala, fundador de Vi per Vida; Francesc Posas, director de l’IRB; i Eduard Batlle, investigador de l’IRB
Xavier Ayala, fundador de Vi per Vida; Francesc Posas, director de l’IRB; i Eduard Batlle, investigador de l’IRB
L’Institut de Recerca Biomèdica ha llançat la campanya #RepteMetàstasi amb el suport de “Vi per Vida” i d’altres empreses | La donació del xec de “Vi per Vida”, valorada en 6.000 €, es destinarà a combatre la metàstasi.
Imatge il·lustrativa
Merian 2018 és el primer vi de raïm ecològic certificat de Cellers Tarroné que suma el segell CCPAE al distintiu de qualitat i sostenibilitat “Vins Ebre Biosfera”
Imatge il·lustrativa
La vinya del Fanio serà el marc on es farà la formació els propers 4 i 5 de març | Serà la la VII edició d’aquesta formació dedicada a la difusió de l’ofici de marger
 Xavier Ayala, fundador de Vi per Vida; Francesc Posas, director de l’IRB; i Eduard Batlle, investigador de l’IRB
Xavier Ayala, fundador de Vi per Vida; Francesc Posas, director de l’IRB; i Eduard Batlle, investigador de l’IRB
L’Institut de Recerca Biomèdica ha llançat la campanya #RepteMetàstasi amb el suport de “Vi per Vida” i d’altres empreses | La donació del xec de “Vi per Vida”, valorada en 6.000 €, es destinarà a combatre la metàstasi.
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Imatge il·lustrativa
Els premis tenen 3 categoríes; la C amb menús fins a 20€, la B de 20€ a 40€ i la A de més de 40€ i estan repartits per territori | El premi especial d’aquesta edició recau en la Bullipèdia del Vi
Imatge il·lustrativa
El restaurant de la Familia Torres, ubicat al Passeig de Gràcia de Barcelona, és un dels 17 establiments de la capital catalana
Foto de família dels nous restaurants que entren a la Guia Michelin.
Foto de família dels nous restaurants que entren a la Guia Michelin. | Guia Michelin
La Barra de Carles Abellán, el Terra de Paco Pérez i l'Oria de Martín Berasategui s'incorporen al llistat dels millors establiments
Adrian Valeriano, Vicepresident de Vendes i Serveis Globals d'OpenTable
Adrian Valeriano, Vicepresident de Vendes i Serveis Globals d'OpenTable
Sergi Cortés
OpenTable ha presenta el seu estudi 'Radiografia del comensal català en l'era digital', amb una mostra de més de 1000 enquestats | El 48% de reserves es fan els dissabtes, i el 22% els divendres | El 40% dels millenials escullen restaurant per les ressenyes que troben a Internet
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ha recuperat una petita producció d'un dels vins de postres més emblemàtics i tradicionals de casa nostra; un vi ranci.
Imatge il·lustrativa
COMUVICAT tanca la primera edició de la Conferència Catalana de la Comunicació del Vi amb 40 ponents i 170 professionals inscrits
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Empordà es converteix aquest abril en un aparador del seu dinamisme vinícola amb mig centenar d'activitats singulars
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines, ahir al Penedès.
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines, ahir al Penedès.
International Wineries for Climate Action pretén reunir als cellers més compromesos amb el medi ambient que treballen per assolir una reducció del 80% del total de les seves emissions el 2045
Ton Mata, tercera generació de la família Recaredo, recollint el premi
Ton Mata, tercera generació de la família Recaredo, recollint el premi
El lliurament ha tingut lloc en el marc de la XVIII Experiència Verema València
Imatge il·lustrativa
El restaurant Enoteca de Paco Pérez va ser l'escenari de la presentació de les noves anyades dels gran vins de Família Torres | Milmanda, Mas la Plana, Reserva Real, Gran Muralles i Perpetual
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà | Iñigo Somovilla
Sergi Cortés
La La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, inaugura el centenari i dóna el tret de sortida a tota una sèrie d'activitats per aquest 2019 | Segons Jordà "el republicanisme té una de les seves bases en els ateneus i en el cooperativisme, i el cooperativisme crea llocs de treball, no deslocalitza a les persones,i redistribueix millor els recursos"
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El vitivinicultor de prestigi deixa la DO Penedès | Considera que “la DO Penedès s’ha de posar les piles i començar a obrir les mires”
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Amb només 28 anys s'ha incorporat al celler del Bages amb l'objectiu de combinar les elaboracions consolidades amb noves d'estil "més radical"
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Els nou cellers que integren la marca han formalitzat avui la baixa de la DO Cava davant la falta de consens amb el Consell Regulador per permetre la convivència de les dues marques a l’etiqueta | Les primeres ampolles de Corpinnat sortiran al mercat aquesta primavera
 
Imatge il·lustrativa
La Vinoteca de Can Calopa serà un espai de degustació dels vins del celler de Vallbona de les Monges | A part dels vins blancs, dolços i caves, es podran tastar també els vins negres que el celler elabora a la Masia de Can Calopa, els vins negres de Barcelona