Aprenent a gaudir dels vins
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El centre oferirà estudis sobre la dieta mediterrània i la ciència de la nutrició, vinculats a la salut pública, la sostenibilitat i el coneixement culinari
Fira
Presentació del Cavatast 2018
Presentació del Cavatast 2018 | Cavatast
01/01/1970
La mostra de caves i gastronomia tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 d'octubre
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’ajuntament de l’antiga Egara llogarà autocars des de la capital vallesana fins a Vilafranca perquè els veïns puguin participar el pròxim 28 d’octubre en la iniciativa que organitza la Confraria del Cava a favor de la Marató de TV3
DO Catalunya
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Hi podran participar tots aquells autors de text, vídeo o imatge dedicats al món del vi i de la viticultura i que presentin la seva inscripció des del dimecres 19 de setembre fins al diumenge 18 de novembre
Recaredo
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs
01/01/1970
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Millennials
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
Vermuts
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Us recomanem cinc vermuts de diferents tipus i d'arreu de Catalunya
Purgatori
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
01/01/1970
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà
01/01/1970
Espelt Viticultors valora molt positivament les distincions que reconeixen la popularitat dels vins d’acord amb l’interès del consumidor en un mercat com l’alemany, per exemple, molt madur no només en la producció vitivinícola sinó també en cultura del vi

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines
Vi i tecnologia
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El projecte WineMakers Lab utilitza el vi com a eina d'apoderament ciutadà | Qualsevol podrà, utilitzant tecnologies de fabricació digital, fer el seu propi vi assolint també coneixement tecnològic | Barcelona és la ciutat del renaixement digital i alhora la capital d'un país de vins
Verema Solidària
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La captació de fons s’enfila al 65% de l’objectiu marcat com a òptim, amb totes les places ocupades per a les tres veremes i 11.836 € | Amb totes les places ocupades per a la tercera cita, a Can Ràfols dels Caus, encara queden opcions per qui hi vulgui contribuir, com el tast amb maridatge o la donació amb recompensa d’ampolles de vi, fins el 15 d’octubre
01/01/1970
La tradicional Fira del Bolet i del Boletaire de La Pobla de Lillet arriba a la 28a edició carregada d'activitats entre les quals destaca la 4a Trobada de cellers vermutaires de Catalunya
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grenache Day
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El Grenache Day se celebrarà el pròxim dia 21 de setembre, organitzat per Grenache Symposium, amb actes arreu del món
enoturisme
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Travel Priorat és una agència receptora de Falset. Parlem amb el seu gerent per saber més coses dels americans que ens visiten
cellers
Roc Gramona
Roc Gramona
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
Roc Gramona Simó, de 24 anys, deixa de tombar i elaborar vins per tot el món per concentrar-se a les caves de Sant Sadurní d’Anoia | Incordio 2017 ha estat el vi de la DO Penedès amb el qual s’ha estrenat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'any 1978 Josep Maria Albet va començar a entrar raïm ecològic al celler de Can Vendrell de la Codina, a Sant Pau d’Ordal (Subirats)
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Verema 2018
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança | Cupatges
Sergi Cortés
01/01/1970
Una vegada controlats els problemes de míldiu per les pluges i la humitat, es preveu una verema òptima | El 2019, tots els caves del celler seran ecològics 100%
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El públic del Summer Meeting podrà gaudir, abans del concert, d’un tast de vins de la D.O. Penedès amb el prestigiós enòleg Xavier Barba
Confraria del Cava
Guanyadors de l'edició de la cursa de l'any passat
Guanyadors de l'edició de la cursa de l'any passat
01/01/1970
La cursa es farà el pròxim 28 d’octubre durant la 37a edició de la Setmana del Cava que organitza la Confraria del Cava
cellers
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Amb la verema de 1943 es va iniciar a la Finca Nadal de la Boadella l’elaboració de vins escumosos amb varietats autòctones de collita pròpia
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ha concedit els guardons Bacus Emporità al consistori i el Lledoner d'Or a l'empresa de Palafrugell per la seva decidida aposta pels vins de l'Empordà
Eleccions DO Cava
Javier Pagès, conseller delegat del Grup Codorníu Raventós
Javier Pagès, conseller delegat del Grup Codorníu Raventós
L'actualitat, en breu
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu | 2 comentaris
01/01/1970
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables

 
caves rosats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Recomanacions
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
curiositats
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
CURIOSITATS
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs
01/01/1970
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La captació de fons s’enfila al 65% de l’objectiu marcat com a òptim, amb totes les places ocupades per a les tres veremes i 11.836 € | Amb totes les places ocupades per a la tercera cita, a Can Ràfols dels Caus, encara queden opcions per qui hi vulgui contribuir, com el tast amb maridatge o la donació amb recompensa d’ampolles de vi, fins el 15 d’octubre
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança | Cupatges
Sergi Cortés
01/01/1970
Una vegada controlats els problemes de míldiu per les pluges i la humitat, es preveu una verema òptima | El 2019, tots els caves del celler seran ecològics 100%
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Amb la verema de 1943 es va iniciar a la Finca Nadal de la Boadella l’elaboració de vins escumosos amb varietats autòctones de collita pròpia
La Festa de la Verema de l'Oller del Mas tindrà lloc el cap de setmana del 22 i 23 de setembre
La Festa de la Verema de l'Oller del Mas tindrà lloc el cap de setmana del 22 i 23 de setembre | Oller del Mas
01/01/1970
Enguany el celler manresà deixarà que la ciutadania esculli a quin projecte social es destinarà el 5% de la facturació del Petit Bernat
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
01/01/1970
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El centre oferirà estudis sobre la dieta mediterrània i la ciència de la nutrició, vinculats a la salut pública, la sostenibilitat i el coneixement culinari
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Us recomanem cinc vermuts de diferents tipus i d'arreu de Catalunya
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
01/01/1970
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Travel Priorat és una agència receptora de Falset. Parlem amb el seu gerent per saber més coses dels americans que ens visiten
Presentació del Cavatast 2018
Presentació del Cavatast 2018 | Cavatast
01/01/1970
La mostra de caves i gastronomia tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 d'octubre
01/01/1970
La tradicional Fira del Bolet i del Boletaire de La Pobla de Lillet arriba a la 28a edició carregada d'activitats entre les quals destaca la 4a Trobada de cellers vermutaires de Catalunya
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El Grenache Day se celebrarà el pròxim dia 21 de setembre, organitzat per Grenache Symposium, amb actes arreu del món
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs
01/01/1970
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El projecte WineMakers Lab utilitza el vi com a eina d'apoderament ciutadà | Qualsevol podrà, utilitzant tecnologies de fabricació digital, fer el seu propi vi assolint també coneixement tecnològic | Barcelona és la ciutat del renaixement digital i alhora la capital d'un país de vins
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
És un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats: 218 cellers per visitar, 166 restaurants, 170 allotjaments, 93 enoteques i 51 visites cultures del vi | La Guia d’Enoturisme de Catalunya sortirà al mercat el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, en una promoció de llançament amb La Vanguardia, al preu especial de 14,95€ a tots els quioscos de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
01/01/1970
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
01/01/1970
Unai Mata Falcó s’auto-denomina “un infiltrat en la professió”, ja que a la seva família ningú es dedica al món de la viticultura, l’enologia o la restauració | Des del passat maig s'ha incorporat a l’equip d’Osmosis
Ada Parellada
Ada Parellada | Adrià Costa
Pep Martí
01/01/1970
La cuinera del Semproniana critica la pèrdua de patrimoni culinari: "Els nostres fills gaudeixen del "sushi", però no han tastat el fricandó ni conill guisat" | Segons ella, "cal refer l'esperit unitari de Junts pel Sí"
El xef francès Paul Bocuse
El xef francès Paul Bocuse | EP
01/01/1970
El món de la cuina es vesteix de dol per acomiadar un dels grans referents
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
01/01/1970
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Travel Priorat és una agència receptora de Falset. Parlem amb el seu gerent per saber més coses dels americans que ens visiten
Imatge del rètol d'aquest any
Imatge del rètol d'aquest any | INCAVI
01/01/1970
Per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, "És una obsessió del departament apropar els vins als ciutadans. Vins elaborats amb talent, amor i professionalitat" | La Mostra es trasllada al port de la Marina però recuperarà el format dels 4 dies de la Mercè
Roc Gramona
Roc Gramona
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
Roc Gramona Simó, de 24 anys, deixa de tombar i elaborar vins per tot el món per concentrar-se a les caves de Sant Sadurní d’Anoia | Incordio 2017 ha estat el vi de la DO Penedès amb el qual s’ha estrenat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler ha adquirit una finca de més de 5.000 hectàrees a la zona més austral de Xile
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu | 2 comentaris
01/01/1970
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables

 
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Són dades publicades per la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment