Cellers Unió
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ampliarà el celler del Montsant invertint 2 milions d'euros | L'objectiu és augmentar un 40% la capacitat de producció construint una nova sala de criança i una nova línia d’embotellat
Josep Serra i Marta Pedra, del celler empordanès La Vinyeta
Josep Serra i Marta Pedra, del celler empordanès La Vinyeta
El marketplace de venda de vins i destil·lats més gran d'Europa, Uvinum, escull els gerents del celler La Vinyeta, Marta Pedra i Josep Serra, i el sommelier Ferran Vila com els personatges més influents del 2018.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Ton Rimbau és sinònim de vinya extrema | Diu dels seus vins, la gamma Porcellànic, que són nets, i que no tenen res...
CONCURSOS
Els guanyadors de l'edició del 2018
Els guanyadors de l'edició del 2018
Imatge il·lustrativa
LaFou El Sender és l'únic vi català inclòs la selecció de Decanter
Les noves generacions del Penedès
Imatge il·lustrativa

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg
Vocabulari vinícola
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Alicia Andreu | 4 comentaris
Recuperem un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi, amb l’ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tastos
ENTREVISTA
Pere Llopart i Vilarós i el seu fill Pere Llopart i Llopart; representants de la quarta i cinquena generació d’elaboradors de la família, passegen entre vinyes velles de muntanya de l’Heretat.
Pere Llopart i Vilarós i el seu fill Pere Llopart i Llopart; representants de la quarta i cinquena generació d’elaboradors de la família, passegen entre vinyes velles de muntanya de l’Heretat.
Sergi Cortés
25 generacions lliguen Llopart amb la viticultura | Parlem amb Pere Llopart i Vilarós, quarta generació de cavistes de la família
Reportatge
Els espigoladors treballen amb productes de proximitat i ofereixen un treball a les persones amb pocs recursos.
Els espigoladors treballen amb productes de proximitat i ofereixen un treball a les persones amb pocs recursos. | Cedida
Imatge il·lustrativa
Us mostrem els reportatges i notícies més llegits del 2018 | Una mescla entre formació, informació, actualitat, polèmica... els 10 continguts que més us han interessat
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Rioja i la Ribera del Duero és on més destacada és la presència d’empreses catalanes | Marqués de Vargas, amb cellers a Rioja, Ribera del Duero i Rías Baixas, creix un 22% en tres anys
cava
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
clàssic penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Us proposem cinc escumosos d'alta qualitat per acompanyar els àpats de les festes
NOVETATS 2018
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
24 propostes d'escumosos blancs, rosats, amb més i menys criança, amb DO Cava, amb DO Penedès i sense DO
Imatge il·lustrativa
El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, es destinaran 1,39 euros a campanyes de foment del català | El Cava per la llengua es troba a la xarxa d'establiments Bonpreu - Esclat.
premis
Imatge il·lustrativa
Amb aquesta llista anual la prestigiosa revista nord-americana WIne Spectator ret homenatge a cellers, regions i collites exitoses de tot el món | Edetària Via Terra, de la DO Terra Alta, és l'únic vi català de la selecció
Novetats
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Presentem 24 novetats de vins tranquils d'aquest 2018, d'entre 6 i 150 euros | La propera setmana publicarem 24 novetats d'escumosos perquè aneu escollint els candidats a formar part de les taules nadalenques
reportatge
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
Les construccions de pedra seca es fan apilant pedres de l'entorn proper sense necessitat d'utilitzar altres materials de construcció per cohesionar, com la calç o el guix | A Catalunya hi ha gairebé 19.000 construccions de pedra seca, un autèntic patrimoni cultural i pasatgístic
L'actualitat, en breu
per aprendre'n
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
curiositats
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
do costers del segre
La Vinya dels artistes, de Mas Blanch i Jové
La Vinya dels artistes, de Mas Blanch i Jové
Sergi Cortés | 2 comentaris
Amb alçades, climes i sòls molt diversos, la DO Costers del Segre es reivindica amb vins frescos, amb bones acideses i amb una clara aposta pel cultiu ecològic | Proposem una ruta per 7 cellers, un de cada subzona
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
A més, l’anyada 2018 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat.
Imatge il·lustrativa
Amb aquest vi artesanal Coster del Sió renova l'aposta per la recuperació del patrimoni natural i històric de la Finca Flix que acull el celler familiar
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs | 1 comentari
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Imatge il·lustrativa
La captació de fons s’enfila al 65% de l’objectiu marcat com a òptim, amb totes les places ocupades per a les tres veremes i 11.836 € | Amb totes les places ocupades per a la tercera cita, a Can Ràfols dels Caus, encara queden opcions per qui hi vulgui contribuir, com el tast amb maridatge o la donació amb recompensa d’ampolles de vi, fins el 15 d’octubre
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança | Cupatges
Sergi Cortés
Una vegada controlats els problemes de míldiu per les pluges i la humitat, es preveu una verema òptima | El 2019, tots els caves del celler seran ecològics 100%
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Proliferen els cellers que utilitzen preparats biodinàmics per cultivar la vinya
Josep Serra i Marta Pedra, del celler empordanès La Vinyeta
Josep Serra i Marta Pedra, del celler empordanès La Vinyeta
El marketplace de venda de vins i destil·lats més gran d'Europa, Uvinum, escull els gerents del celler La Vinyeta, Marta Pedra i Josep Serra, i el sommelier Ferran Vila com els personatges més influents del 2018.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Les generacions joves que agafen el relleu al Penedès opinen per a Cupatges sobre els nous reptes del sector
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Alicia Andreu | 4 comentaris
Recuperem un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi, amb l’ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tastos
Pere Llopart i Vilarós i el seu fill Pere Llopart i Llopart; representants de la quarta i cinquena generació d’elaboradors de la família, passegen entre vinyes velles de muntanya de l’Heretat.
Pere Llopart i Vilarós i el seu fill Pere Llopart i Llopart; representants de la quarta i cinquena generació d’elaboradors de la família, passegen entre vinyes velles de muntanya de l’Heretat.
Sergi Cortés
25 generacions lliguen Llopart amb la viticultura | Parlem amb Pere Llopart i Vilarós, quarta generació de cavistes de la família
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ampliarà el celler del Montsant invertint 2 milions d'euros | L'objectiu és augmentar un 40% la capacitat de producció construint una nova sala de criança i una nova línia d’embotellat
Imatge il·lustrativa
Mistinguett col·labora amb la 11a Gala d’entrega dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català
Els guanyadors de l'edició del 2018
Els guanyadors de l'edició del 2018
El concurs, que reparteix 3.000 euros en premis , se celebrarà el proper 18 de febrer
Imatge il·lustrativa
La formació aglutina totes aquelles tasques relacionades amb una millor manipulació, servei i venda
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Les generacions joves que agafen el relleu al Penedès opinen per a Cupatges sobre els nous reptes del sector
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Alicia Andreu | 4 comentaris
Recuperem un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi, amb l’ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tastos
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Imatge il·lustrativa
El restaurant de la Familia Torres, ubicat al Passeig de Gràcia de Barcelona, és un dels 17 establiments de la capital catalana
Foto de família dels nous restaurants que entren a la Guia Michelin.
Foto de família dels nous restaurants que entren a la Guia Michelin. | Guia Michelin
La Barra de Carles Abellán, el Terra de Paco Pérez i l'Oria de Martín Berasategui s'incorporen al llistat dels millors establiments
Adrian Valeriano, Vicepresident de Vendes i Serveis Globals d'OpenTable
Adrian Valeriano, Vicepresident de Vendes i Serveis Globals d'OpenTable
Sergi Cortés
OpenTable ha presenta el seu estudi 'Radiografia del comensal català en l'era digital', amb una mostra de més de 1000 enquestats | El 48% de reserves es fan els dissabtes, i el 22% els divendres | El 40% dels millenials escullen restaurant per les ressenyes que troben a Internet
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Proliferen els cellers que utilitzen preparats biodinàmics per cultivar la vinya
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Les generacions joves que agafen el relleu al Penedès opinen per a Cupatges sobre els nous reptes del sector
Pere Llopart i Vilarós i el seu fill Pere Llopart i Llopart; representants de la quarta i cinquena generació d’elaboradors de la família, passegen entre vinyes velles de muntanya de l’Heretat.
Pere Llopart i Vilarós i el seu fill Pere Llopart i Llopart; representants de la quarta i cinquena generació d’elaboradors de la família, passegen entre vinyes velles de muntanya de l’Heretat.
Sergi Cortés
25 generacions lliguen Llopart amb la viticultura | Parlem amb Pere Llopart i Vilarós, quarta generació de cavistes de la família
Imatge il·lustrativa
Us mostrem els reportatges i notícies més llegits del 2018 | Una mescla entre formació, informació, actualitat, polèmica... els 10 continguts que més us han interessat
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
Les construccions de pedra seca es fan apilant pedres de l'entorn proper sense necessitat d'utilitzar altres materials de construcció per cohesionar, com la calç o el guix | A Catalunya hi ha gairebé 19.000 construccions de pedra seca, un autèntic patrimoni cultural i pasatgístic
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
24 propostes d'escumosos blancs, rosats, amb més i menys criança, amb DO Cava, amb DO Penedès i sense DO
Imatge il·lustrativa
El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, es destinaran 1,39 euros a campanyes de foment del català | El Cava per la llengua es troba a la xarxa d'establiments Bonpreu - Esclat.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Presentem 24 novetats de vins tranquils d'aquest 2018, d'entre 6 i 150 euros | La propera setmana publicarem 24 novetats d'escumosos perquè aneu escollint els candidats a formar part de les taules nadalenques
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
​Un projecte per instal·lar 30 nous molins a la comarca fa témer que l'aposta pel vi i l'enoturisme es vegi afectada
Damià Deàs, gerent i enòleg
Damià Deàs, gerent i enòleg
Ramon Francàs
Les caves de González & Byass a Espiells porten dos anys amb creixements de dos dígits | Assoleixen una facturació rècord de 7 milions d’euros, amb una producció d’1,5 milions d’ampolles | Inverteixen mig milió d’euros en cobrir els dipòsits exteriors de vinificació i en una sala per mostrar el desgorjament artenal en calent