Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
cimera del cava
Imatge il·lustrativa
La Generalitat destina 1 milió d'euros a incentivar l'ús d'aquest most en l'elaboració d'escumosos
DO Conca de Barberà
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
TECNOLOGIA
La barbacoa amb wifi.
La barbacoa amb wifi.
L'aparell alerta en temps real de la temperatura de la graella amb notificacions al mòbil
CURIOSITATS
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Cellers Scala Dei
Cellers Scala Dei
La revista britànica The Drinks Business situa el Pla dels Àngels 2020 com el millor rosat de l'Estat i un dels 10 millors del món
vins catalans sense sulfits
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
EL Grup Focus, amb els teatres Romea, Goya, Condal i La Villarroel, i la DO Catalunya, signen acord de col·laboració

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
Decanter, la crítica anglesa més influent i prestigiosa, atorga la puntuació més gran, "Best in Show", a 3 vins catalans
per aprendre'n
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat
Viver de celleristes
Una vintena de projectes vinícoles comparteixen coneixement a Cal Costas.
Una vintena de projectes vinícoles comparteixen coneixement a Cal Costas. | Miquel Jané
Ruth Troyano
Cal Costas, al Penedès, funciona com un viver de celleristes amb una vintena de projectes de vi que comparteixen espai i coneixement | En parlem amb el vitivinicultor Martí Giralt, que coordina el projecte col·laboratiu
enoturisme a Tarragona
Enoturistes a la Catedral del vi de Nulles
Enoturistes a la Catedral del vi de Nulles | Ruta del Vi de la DO Tarragona
novetats en brandi català
Imatge il·lustrativa
Aquest nou destil·lat de raïm uneix innovació i més de 90 anys d’experiència perfeccionant l’art de la destil·lació
"La Santa Market"
Imatge il·lustrativa
Els caves ecològics de Vilarnau seran presents al mercat de música i gastronomia gurmet de Santa Cristina d'Aro entre el 15 de juliol i el 28 d'agost
enoturisme Barcelona
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella amplia l’horari d’obertura del Wine Bar i programa activitats per l’estiu en el marc del model de turisme sostenible que lidera.
curiositats
Imatge il·lustrativa
Un vídeo en clau d'humor ens mostra l'evolució de l'hostaleria a l'hora de servir un gintònic.
Vi català als festivals
Barra de la DO Catalunya al Festival Cruïlla
Barra de la DO Catalunya al Festival Cruïlla | Jordi Bes
Jordi Bes
El vi de proximitat encara té una presència discreta en esdeveniments culturals multitudinaris, però mira de fer-se un lloc al Cruïlla i al Vida
refreda una llauna en 1 minut
Imatge il·lustrativa
Es diu SpinChill, treballa per convecció i és el truc més ràpid per refredar el vi, la cervesa o el refresc de manera instantània
millors vins catalans
Imatge il·lustrativa
Decanter, la crítica anglesa més influent i prestigiosa, atorga la puntuació més gran, "Best in Show", a 3 vins catalans
Gastronomic Fòrum Barcelona
Carme Ruscalleda en una edició anterior del Fòrum
Carme Ruscalleda en una edició anterior del Fòrum | Gastronomic Fòrum Barcelona
Casa Amteller, Friolisa, Bidfood Guzman Gastronomia, Tupinamba, Damm o Makro són algunes de les grans marques que ja han reservat el seu espai al Gastronomic Forum Barcelona
Imatge il·lustrativa
Torelló Collection 2010 obté 98 punts i es top 2021 a la guia.
vins catalans
Imatge il·lustrativa
Heretge 2017, del celler Scala Dei (D.O.Q. Priorat), ha obtingut el màxim reconeixement (Best in Show) en els Decanter World Wine Awards 2021
Vinya de la DO Empordà
Vinya empordanesa vista des de l'aire
Vinya empordanesa vista des de l'aire | Aniol Resclosa - DO Empordà
Una de cada tres vinyes tenen més de trenta anys i un 7% més de vuitanta anys, segons un estudi preliminar sobre l'antiguitat del vinyar empordanès
Vi Arboset d'Abadal
La finca de l'Arboset té prop d'una hectàrea de varietats tradicionals del Bages com el mandó, el sumoll o el picapoll, entre altres.
La finca de l'Arboset té prop d'una hectàrea de varietats tradicionals del Bages com el mandó, el sumoll o el picapoll, entre altres. | Abadal
Jordi Bes
El celler Abadal treu per primer cop al mercat l'Arboset, elaborat amb 10 varietats de raïm blanques i negres d'una mateixa vinya
Codorníu
Codorníu | Creative Commons
459 passa a ser el seu cava més valuós i forma part de la col·lecció Ars Collecta
Imatge il·lustrativa
Cellers Maset (La Granada del Penedès), renova la imatge dels seus vins d’agulla Abadia Mediterrània, formada per dos vins blancs i un vi rosat.
Imatge il·lustrativa
La revista nord-americana Wine Spectator atorga la nota màxima de 95 punts a Mas de la Rosa 2017 (DOQ Priorat) en la seva edició de juny
fira arrels del vi
Imatge il·lustrativa
Es podran tastar els vins guanyadors "Premis Arrels del Vi 2021" a la fira a Sant Martí d’Empúries
coronavirus
Vi en llauna de la Cooperativa Garriguella, a l'Alt Empordà
Vi en llauna de la Cooperativa Garriguella, a l'Alt Empordà | ACN
Una cooperativa de l'Alt Empordà ha dissenyat el producte al veure el canvi d'hàbits dels consumidors durant la pandèmia
vins catalans
Imatge il·lustrativa
El festival Cruïlla aposta perquè tota l’oferta gastronòmica present al festival compti amb ingredients locals elaborats per productors de proximitat catalans.
Xavier Sagristà, a l'esquerra, amb el cap de sala Toni Gerez, al restaurant Castell de Peralada
Xavier Sagristà, a l'esquerra, amb el cap de sala Toni Gerez, al restaurant Castell de Peralada
El cuiner ha mort als 61 anys després d'una malaltia contra la que lluitava ja fa mesos
vins catalans a amazon
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Analitzem el rànquing dels cinquanta vins blancs, rosats, negres i escumosos més venuts a Amazon, i busquem els elaborats a Catalunya | A part dels escumosos, la presència de vins catalans és escassa.
les cartes de vins
Us proposem alguns consells bàsics per triar el vi al restaurant
Us proposem alguns consells bàsics per triar el vi al restaurant | Pexels
L'actualitat, en breu
estrelles Michelin de Barcelona a domicili
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
vins negres catalans
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Avui us proposem un maridatge perfecte tant per a un aperitiu com per a unes postres. Combinem Segura Viudas, un Cava Brut Reserva, amb un formatge camembert amb mel i avellanes.
Imatge il·lustrativa
Les notes salines del pernil i del formatge comté demanen bombolles de Cava, i l'acidesa del vi netejarà el greix de la massa del croissant i contrarestarà les sevs sensacions dolces.
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un remenat de bolets amb un vi blanc amb fusta una sorprenent combinació.
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés ens proposa un "maridatge cromàtic"
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Ca l'Agustina, a Preixens
Ca l'Agustina, a Preixens
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem a l'Albert Domingo de Ca l'Agustina, de Preixens (Lleida).
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés | 1 comentari
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al Ricardo Medina del MacaBeu de Palamós
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
El restaurant dels tri estrellats germans Roca ofereix, al centre de Girona, una proposta ben "normal, des d’una cuina directa i espontània".
Us proposem alguns consells bàsics per triar el vi al restaurant
Us proposem alguns consells bàsics per triar el vi al restaurant | Pexels
Hem de guiar-nos pel preu? És garantia de qualitat? Ens hem de deixar recomanar?
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik. | Jordi Bes
Jordi Bes
El barceloní Spoonik combat el cansament pandèmic amb un estiu de sopars abans del tancament definitiu aquest setembre | Els cuiners Jon Giraldo i Jaime Lieberman posen fi al negoci per l'efecte del procés català, però també per l'econòmic del virus: "Barcelona no és el lloc"
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Gemma Pons, cuinera i copropietària del restaurant Lo Bistró de Mollerussa (Lleida)
Imatge il·lustrativa
La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019
Imatge il·lustrativa
La cooperativa vitivinícola Covides a donat la oportunitat d’un lloc de feina durant la campanya de verema a un total de 38 persones amb els diferents pagesos de la comarca.
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
Imatge il·lustrativa
La Generalitat destina 1 milió d'euros a incentivar l'ús d'aquest most en l'elaboració d'escumosos
La barbacoa amb wifi.
La barbacoa amb wifi.
L'aparell alerta en temps real de la temperatura de la graella amb notificacions al mòbil
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
Cellers Scala Dei
Cellers Scala Dei
La revista britànica The Drinks Business situa el Pla dels Àngels 2020 com el millor rosat de l'Estat i un dels 10 millors del món
Imatge il·lustrativa
EL Grup Focus, amb els teatres Romea, Goya, Condal i La Villarroel, i la DO Catalunya, signen acord de col·laboració
Cellers Scala Dei
Cellers Scala Dei
La revista britànica The Drinks Business situa el Pla dels Àngels 2020 com el millor rosat de l'Estat i un dels 10 millors del món
Imatge il·lustrativa
Pexels
Sergi Cortés | 1 comentari
De què parlem quan parlem de vi? | Us expliquem 10 termes que s'utilitzen molt habitualment
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Es diu SpinChill, treballa per convecció i és el truc més ràpid per refredar el vi, la cervesa o el refresc de manera instantània
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
Imatge il·lustrativa
La Generalitat destina 1 milió d'euros a incentivar l'ús d'aquest most en l'elaboració d'escumosos
La barbacoa amb wifi.
La barbacoa amb wifi.
L'aparell alerta en temps real de la temperatura de la graella amb notificacions al mòbil
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
Cellers Scala Dei
Cellers Scala Dei
La revista britànica The Drinks Business situa el Pla dels Àngels 2020 com el millor rosat de l'Estat i un dels 10 millors del món
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
EL Grup Focus, amb els teatres Romea, Goya, Condal i La Villarroel, i la DO Catalunya, signen acord de col·laboració
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat
Una vintena de projectes vinícoles comparteixen coneixement a Cal Costas.
Una vintena de projectes vinícoles comparteixen coneixement a Cal Costas. | Miquel Jané
Ruth Troyano
Cal Costas, al Penedès, funciona com un viver de celleristes amb una vintena de projectes de vi que comparteixen espai i coneixement | En parlem amb el vitivinicultor Martí Giralt, que coordina el projecte col·laboratiu