gestió enoturística
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
DO Penedès
01/01/1970
Un total de 35 cellers a Girona i 40 a Barcelona donaran a conèixer de manera directa i personalitzada els seus vins a professionals del món de la restauració, l’hostaleria, les botigues especialitzades i a la premsa
DO Penedès - Opinió
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
01/01/1970
La Denominació d’Origen Montsant es trasllada fins al Japó per presentar els seus vins a Tokyo i Osaka
Perinet
01/01/1970
El celler, després d'uns anys amb un futur incert, torna a veure la llum de la mà dels nord-americans Kevin MGlynn i Lane Auten, socis d'una important firma d'inversió
01/01/1970
Gràcies a l’èxit assolit en la primera edició, es planteja un nou certamen en què escriptors d’arreu del territori són convidats a conèixer i visitar els cellers, la gastronomia i el territori de la DO Penedès, com a font d’inspiració
01/01/1970
Enguany la vessant tecnològica i el canvi climàtic també hi han tingut un paper destacat
01/01/1970
El celler de Sant Pere de Ribes pren part la setmana que ve a Vinisud de Montpellier i torna a Alimentaria 2018
Fira Vella Terra
Fwoto: Guillem de Balanzó/Fira Vella Terra
Ramon Francàs
01/01/1970
La Fira Vella Terra mostra a Barcelona “vins artesanals o extremadament ecològics, alguns dels vins més sans del mercat”

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
01/01/1970
Aquesta comunitat de referència mundial en el sector vitivinícola celebra el 6è aniversari visitant Tarragona, el Priorat, la Conca de Barberà i l'Alt Camp, en una estada amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l'INCAVI de la Generalitat
mercats
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
La decisió respecte l’elecció d’un vi a l’hostaleria “arranca en el tipus de vi”, seguit per la denominació d’origen i el preu del vi | A Catalunya puja actualment més el consum de vi al canal HORECA que no pas al de l’Alimentació
Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Joan Arrufí, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta i Joan Aregio, secretari d’Empresa i Competitivitat
01/01/1970
El sommelier Xavier Ayala, impulsor de l’associació sense ànim de lucre, conduirà el tast amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació
do empordà
01/01/1970
L'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of Wine ha visitat aquesta setmana per primer cop la denominació empordanesa i s'ha mostrat meravellat
Vins catalans a San Francisco
Cuina inspirada en Catalunya i maridada amb vins catalans al centre de San Francisco | Barcino
Alicia Andreu
01/01/1970
Barcino és un restaurant del grup americà Absinthe Group (TAG) que serveix tapes i vins catalans al centre de San Francisco
DO Montsant
01/01/1970
Aquesta missió comercial, ha finalitzat amb èxit pel que fa als 11 cellers que hi han participat
cellers
Damià Deàs, gerent de Vilarnau | Quico Ortega
Ramon Francàs
01/01/1970
Assoleix una facturació de 6,5 milions d’euros amb una producció d’1,2 milions d’ampolles | Vol guanyar més pes a les cartes dels restaurants de nivell mig-alt, i ser present entre les millors ofertes d’escumosos a copes | Suma a la seva oferta enoturística una instal·lació on mostrar aspectes tradicionals en l’elaboració artesana d’un cava
01/01/1970
Una quarantena de persones han fet cinc o més visites als cellers empordanesos durant l'any passat i se'ls ha lliurat el diploma 'Visitants d'Honor'
Passeig de Gourmets
01/01/1970
Del 8 al 18 de març, l'avinguda més cosmopolita de Barcelona apropa tot el seu talent gastronòmic al gran públic
11 vins negres per àpats d'hivern
01/01/1970
Us oferim 11 recomanacions per acompanyar els àpats d'hivern | 11 vins negres amb criança per recórrer totes les denominacions d'origen de Catalunya
01/01/1970
Les activitats es celebraran a diferents localitats de les Terres de l’Ebre d’ara i fins al març amb productes propis del mar i la terra
actualitat
Vinya afectada | Departament d’Agricultura
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
Preocupació al sector del vi per una plaga que pot afectar 200 espècies de plantes i que ja és present a les Illes Balears i Alacant | El Ministeri d’Agricultura vol que es reforcin els controls a les fronteres i des de la FCAC s’adverteix que les conseqüències de la seva arribada serien greus
DO Catalunya
Sergi Cortés
01/01/1970
La DO Catalunya estrena un nou distintiu i renova també la seva identitat digital | Els distintius de control venuts (61,57 milions) fan preveure unes vendes al 2017 similars a les del 2016
museus del vi
Museu del Suro de Palafrugell | Pitu Garcia Batlle. Arxiu d'Imatges del MSP
Alicia Andreu
01/01/1970
Sis museus del vi imprescindibles de Catalunya on podràs aprendre sobre eines, cups, premses, suro i sobre la història del vi de casa nostra
L'actualitat, en breu
Empordà
01/01/1970
L'hivern és un moment perfecte per visitar l'Empordà. Els seus cellers, restaurants, museus i botigues s'adapten oferint-vos propostes per passar caps de setmana inoblidables | Us proposem deu activitats d'enoturisme per aquestes dates
VOLUM II: VINS TRANQUILS
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
VOLUM I: ESCUMOSOS
Ramon Francàs
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta primera entrega radiografia el mercat d'escumosos pel que fa a les novetats més importants.
Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Joan Arrufí, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta i Joan Aregio, secretari d’Empresa i Competitivitat
01/01/1970
La Conselleria d’Empresa i Coneixement ha donat suport al projecte des del moment en què la Terra Alta va ser escollida per ser la seu del concurs Grenaches du Monde 2018
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
01/01/1970
En motiu del tast de garnatxes catalanes que el Master of Wine Frank Smulders va oferir a Barcelona, vam aprofitar per comentar amb ell com està el sector del vi català
Alicia Andreu
01/01/1970
L'acte va tenir lloc a la sala El Tinell del Palauet de barcelona, que es va omplir de gom a gom
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
En total es van vendre 1.600 copes i es van servir al voltant de 14.000 degustacions
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca
Diversos alcaldes de la comarca s'han sumat a la presentació, este matí en roda de premsa. | Cedida
01/01/1970
En serà la seu oficial de l’11 al 15 d’abril de l’any vinent
El Sr. Antoni Ferré, vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta, el Director General de l’INCAVI, Sr. Salvador Puig i el president de la Denominació d’Origen Terra Alta, Sr. Joan Arrufí
01/01/1970
Més de 400 professionals es donen cita per tastar vins de la DO a Barcelona
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Verema a Juvé & Camps | Jordi Elías
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
Els perills i oportunitats de traslladar al mercat les conseqüències d'una verema escassa i més cara
01/01/1970
Els nivells de maduració i sanitat del raïms han estat òptims, la producció escassa
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès | Torres
01/01/1970
Miquel Torres Maczassek: És evident que estem patint les conseqüències directes del canvi climàtic i haurem d’adaptar-nos any rere any per salvaguardar les collites
01/01/1970
​Segura Viudas presenta els primers vins de la collita 2017
01/01/1970
Mentre la verema del 2016 es va tancar amb 53.426.923 kg, enguany es tanca amb 44.474.325 kg
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
01/01/1970
El celler, després d'uns anys amb un futur incert, torna a veure la llum de la mà dels nord-americans Kevin MGlynn i Lane Auten, socis d'una important firma d'inversió
Fwoto: Guillem de Balanzó/Fira Vella Terra
Ramon Francàs
01/01/1970
La Fira Vella Terra mostra a Barcelona “vins artesanals o extremadament ecològics, alguns dels vins més sans del mercat”
01/01/1970
La nova imatge de la DO Penedès reivindica la seva tradició i història vitivinícola
Damià Deàs, gerent de Vilarnau | Quico Ortega
Ramon Francàs
01/01/1970
Assoleix una facturació de 6,5 milions d’euros amb una producció d’1,2 milions d’ampolles | Vol guanyar més pes a les cartes dels restaurants de nivell mig-alt, i ser present entre les millors ofertes d’escumosos a copes | Suma a la seva oferta enoturística una instal·lació on mostrar aspectes tradicionals en l’elaboració artesana d’un cava
01/01/1970
Un total de 35 cellers a Girona i 40 a Barcelona donaran a conèixer de manera directa i personalitzada els seus vins a professionals del món de la restauració, l’hostaleria, les botigues especialitzades i a la premsa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Montsant es trasllada fins al Japó per presentar els seus vins a Tokyo i Osaka
01/01/1970
Aquesta comunitat de referència mundial en el sector vitivinícola celebra el 6è aniversari visitant Tarragona, el Priorat, la Conca de Barberà i l'Alt Camp, en una estada amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l'INCAVI de la Generalitat
01/01/1970
L'Institut del Cava organitza unes jornades sobre comercialització de l'enoturisme a Sant Sadurní del Penedès els propers 15 i 16 de febrer | La periodista Ruth Troyano avança unes preguntes a tres dels ponents estrella de les enojornades | Us podeu inscriure a les jornades mitjançant el lloc web www.enojornadas.com
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
01/01/1970
A una setmana de la seva celebració -15 i 16 de febrer-, ja s’havien esgotat totes les places previstes per l’organització | Nous ponents de reconegut prestigi s’incorporen al programa
01/01/1970
Se celebraran el 15 i 16 de febrer a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) | Van dirigides a cellers i empreses del sector turístic de tota Espanya
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
01/01/1970
La novel·la explica la història d'aquest emprenedor català que després de viure molt temps als Estats Units, va tornar a Catalunya, al Penedès, per fer el seu propi vi
Vinya afectada | Departament d’Agricultura
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
Preocupació al sector del vi per una plaga que pot afectar 200 espècies de plantes i que ja és present a les Illes Balears i Alacant | El Ministeri d’Agricultura vol que es reforcin els controls a les fronteres i des de la FCAC s’adverteix que les conseqüències de la seva arribada serien greus
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
La mostra van ser 98 supermercats danesos | iStock
01/01/1970
L'estudi es va fer a 98 supermercats danesos, amb 3,5 milions de transaccions aleatòries durant sis mesos | Els compradors de vins van comprar més olives, fruites i verdures, llet i carn baixa en greix que els compradors de cervesa
01/01/1970
Un estudi d’experts de la Universitat de Barcelona i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) revela que un temps de cocció més llarg i la sinergia entre els ingredients milloren la quantitat i la biodisponibilitat de molècules antioxidants en el sofregit, una salsa de tomàquet típica en la dieta mediterrània
01/01/1970
Visitem una de les catedrals del vi de Catalunya | Quico Ortega fa un reportatge fotografic del celler modernista de Sarral
El xef francès Paul Bocuse | EP
01/01/1970
El món de la cuina es vesteix de dol per acomiadar un dels grans referents
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
01/01/1970
Castell de Peralada Restaurant guanya la seva primera estrella Michelin després d’un any i mig del seu inici
Mapa amb tots els restaurants catalans que tenen estrelles Michelin. | NacióDigital
01/01/1970
Les tres estrelles Michelin de l'ABaC de Jordi Cruz i les noves incorporacions fan engreixar la llista de restaurants catalans amb el guardó d'excel·lència culinària
Jordi Cruz, posant-se la jaqueta que l'acredita com un cuiner de tres estrelles Michelin | ACN
Sergi Ambudio
01/01/1970
Els restaurants barcelonins Dos Cielos i Disfrutar obtenen el segon estel mentre que el Caelis, el Castell Peralada i Enigma entren per primera vegada a la prestigiosa llista
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
Fwoto: Guillem de Balanzó/Fira Vella Terra
Ramon Francàs
01/01/1970
La Fira Vella Terra mostra a Barcelona “vins artesanals o extremadament ecològics, alguns dels vins més sans del mercat”
01/01/1970
La nova imatge de la DO Penedès reivindica la seva tradició i història vitivinícola
Damià Deàs, gerent de Vilarnau | Quico Ortega
Ramon Francàs
01/01/1970
Assoleix una facturació de 6,5 milions d’euros amb una producció d’1,2 milions d’ampolles | Vol guanyar més pes a les cartes dels restaurants de nivell mig-alt, i ser present entre les millors ofertes d’escumosos a copes | Suma a la seva oferta enoturística una instal·lació on mostrar aspectes tradicionals en l’elaboració artesana d’un cava
01/01/1970
L'Institut del Cava organitza unes jornades sobre comercialització de l'enoturisme a Sant Sadurní del Penedès els propers 15 i 16 de febrer | La periodista Ruth Troyano avança unes preguntes a tres dels ponents estrella de les enojornades | Us podeu inscriure a les jornades mitjançant el lloc web www.enojornadas.com