Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La indignació perquè Freixenet vol arribar a pagar raïm a 30 cèntims el quilo desemboca en mobilitzacions i obliga el Govern a convocar una cimera per aquest dijous | Els pagesos reivindiquen que s'han adaptat a les noves demandes com la de cultivar en ecològic i reclamen una remuneració justa: "Que les empreses posin seny i valorin l'esforç que fem"
preu del raïm
Imatge il·lustrativa
Els nou cellers que integren la marca col·lectiva consideren que la dràstica retallada del preu del raïm atempta contra el principal sector econòmic de la comarca i posa en perill el futur de centenars de famílies i del territori.
Imatge il·lustrativa
La verema serà un 15% inferior que l'any passat tot i que es manté "l'excel·lent qualitat" del raïm
espai nutrició
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Verema 2019
Verema a mà
Verema a mà | Victor Merencio
Denuncien que els grans cellers els volen pagar 30 cèntims per quilo i «portar-los a la ruïna»
Imatge il·lustrativa
Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm
Imatge il·lustrativa
De l'edició d'enguany destaca la qualitat general dels vins, la pujada dels vins sense DO, l'augment de vins "Por Para" i la gairebé nula incidència d'infeccions dels taps de suro
Verema a Llopart
Verema a Llopart
La DO Penedès preveu una verema 2019 d'alta qualitat | La DO Catalunya, tot i les adversitats climatològiques, s’aproximarà als valors d’una collita normal.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg
Imatge il·lustrativa
Raimat dóna el tret de sortida a la campanya de verema a tot Europa amb la seva característica recol·lecció manual nocturna
Imatge il·lustrativa
8ª edició de la Ruta de Vins DO Catalunya de la Festa Major de Gràcia | A cada carrer es podrà tastar un vi diferent de la DO
xarel·los do penedès
Imatge il·lustrativa
Hem demanat a 11 prescriptors catalans, periodistes i sommeliers, que ens recomanin un vi blanc amb DO Penedès fet amb la varietat xarel·lo, perquè són perfectes per aquesta època | El resultat, 11 grans vins que heu de conèixer
Imatge il·lustrativa
​Salvador Batlle i els seus valors
Imatge il·lustrativa
Àngel Garcia Petit
L'Àngel Garcia Petit ens recomana aquest rosat empordanès de Terra Remota | El descriu amb "una entrada discretament àcida amb una subtil nota càlida que afavoreix els maridatges amb plats una mica consistents".
Caranyana blanca de Garriguella
Caranyana blanca de Garriguella | Xènia Gasull
El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha autoritzat l’ús d’aquesta singular varietat de l’Empordà | L’Empordà compta amb 19 hectàrees de caranya blanca, principalment a la zona propera al Coll de Banyuls
CUINERES I VI
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
El celler mallorquí del segle XVIII es reorganitza i amplia per arribar a les 200.000 ampolles i créixer en Enoturisme
El tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, acompanyat pel director general de l’INCAVI, Salvador Puig, han visitat les diferents ubicacions de la 39a Mostra amb representants del mercat i d’entitats del barri.
El tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, acompanyat pel director general de l’INCAVI, Salvador Puig, han visitat les diferents ubicacions de la 39a Mostra amb representants del mercat i d’entitats del barri.
Imatge il·lustrativa
L’empresa té la seu a Castellet i la Gornal (Barcelona) i gestiona 14 hectàrees de vinya
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Els anuncis publicitaris de vi i cervesa generen comparacions constants | Es pot fer un bon anunci sense un gran pressupost? Analitzem algunes de les grans creacions publicitàries cerveseres i vinícoles
torre del veguer
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El celler del Garraf Torre del Veguer camina cap a la consolidació del projecte de "viticultura heroica" que practica des de fa més d'una dècada a 1.200 metres d'altura
Vinyes dels Aspres
Vinyes dels Aspres | Arxiu imatges PTCBG
Àngel Garcia Petit
Àngel Garcia Petit és enòleg i soci de l'empresa Viemocions, una agència de viatges especialitzada en turisme del vi
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi
L'actualitat, en breu
vi i tecnologia
Imatge il·lustrativa
Jordi Ordoñez
Com haurien de jugar els cellers amb amazon? Jordi Ordoñez, consultor expert en el gegant americà del comerç electrònic, ens aclareix alguns dubtes
Anna Rovira del celler capçanes
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Anna Rovira, enòloga en cap del celler Capçanes, acaba de guanyar el premi a la millor enòloga que otorga la crítica alemanya "Genuss Magazin" | «Després de les primeres feines de poda en verd vaig descobrir que m'agradaria estudiar enologia»
ELS VINS DE LA SETMANA
Imatge il·lustrativa
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La indignació perquè Freixenet vol arribar a pagar raïm a 30 cèntims el quilo desemboca en mobilitzacions i obliga el Govern a convocar una cimera per aquest dijous | Els pagesos reivindiquen que s'han adaptat a les noves demandes com la de cultivar en ecològic i reclamen una remuneració justa: "Que les empreses posin seny i valorin l'esforç que fem"
Imatge il·lustrativa
Els nou cellers que integren la marca col·lectiva consideren que la dràstica retallada del preu del raïm atempta contra el principal sector econòmic de la comarca i posa en perill el futur de centenars de famílies i del territori.
Verema a mà
Verema a mà | Victor Merencio
Denuncien que els grans cellers els volen pagar 30 cèntims per quilo i «portar-los a la ruïna»
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
En Joan Nebot ens recomana el Corpinnat Mosset 2014, una combinació deliciosa de complexitat, frescor i caràcter
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La indignació perquè Freixenet vol arribar a pagar raïm a 30 cèntims el quilo desemboca en mobilitzacions i obliga el Govern a convocar una cimera per aquest dijous | Els pagesos reivindiquen que s'han adaptat a les noves demandes com la de cultivar en ecològic i reclamen una remuneració justa: "Que les empreses posin seny i valorin l'esforç que fem"
Imatge il·lustrativa
Els nou cellers que integren la marca col·lectiva consideren que la dràstica retallada del preu del raïm atempta contra el principal sector econòmic de la comarca i posa en perill el futur de centenars de famílies i del territori.
Verema a mà
Verema a mà | Victor Merencio
Denuncien que els grans cellers els volen pagar 30 cèntims per quilo i «portar-los a la ruïna»
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm
Verema a Llopart
Verema a Llopart
La DO Penedès preveu una verema 2019 d'alta qualitat | La DO Catalunya, tot i les adversitats climatològiques, s’aproximarà als valors d’una collita normal.
Imatge il·lustrativa
8ª edició de la Ruta de Vins DO Catalunya de la Festa Major de Gràcia | A cada carrer es podrà tastar un vi diferent de la DO
Imatge il·lustrativa
La nova edició de La Setmana se celebrarà del 6 al 15 de setembre a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Celler Masroig estrena una nova gamma de vins anomenada ‘L’Om’, uns vins de garnatxa emparats a la DO Montsant | l'assimetria de la fulla de l'arbre es plasma a les etiquetes de la nova col·lecció.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Un dels cursos dels Juliols de la UB explora, al Penedès, el món de l’erotisme i l’hedonisme en el món del vi | “Les olors poden transportar-nos a moments emocionals des del passat més eficaçment que els sons o les imatges” | “Mitjançant el vi podem traçar un recorregut pel plaer que va des de la pell del raïm fins a l'excitació emocional”
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Els anuncis publicitaris de vi i cervesa generen comparacions constants | Es pot fer un bon anunci sense un gran pressupost? Analitzem algunes de les grans creacions publicitàries cerveseres i vinícoles
Verema a Llopart
Verema a Llopart | Llopart
Jordi Bes
A les dificultats dels darrers anys per trobar personal que s'ocupi de la verema s'hi afegeix aquest estiu la pèrdua de gotims per l'onada de calor
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
La Guia Gourmet està impulsada per l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona i compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya
Pere Palmada
Pere Palmada | Instagram
Sergi Cortés | 1 comentari
Pere Palmada porta 20 anys treballant a l'hotel Mas de Torrent | Conversem amb ell per saber com és la seva carta de vins i com són els seus clients
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La indignació perquè Freixenet vol arribar a pagar raïm a 30 cèntims el quilo desemboca en mobilitzacions i obliga el Govern a convocar una cimera per aquest dijous | Els pagesos reivindiquen que s'han adaptat a les noves demandes com la de cultivar en ecològic i reclamen una remuneració justa: "Que les empreses posin seny i valorin l'esforç que fem"
Verema a mà
Verema a mà | Victor Merencio
Denuncien que els grans cellers els volen pagar 30 cèntims per quilo i «portar-los a la ruïna»
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm
Imatge il·lustrativa
Hem demanat a 11 prescriptors catalans, periodistes i sommeliers, que ens recomanin un vi blanc amb DO Penedès fet amb la varietat xarel·lo, perquè són perfectes per aquesta època | El resultat, 11 grans vins que heu de conèixer
Imatge il·lustrativa
​Salvador Batlle i els seus valors
Imatge il·lustrativa
Àngel Garcia Petit
L'Àngel Garcia Petit ens recomana aquest rosat empordanès de Terra Remota | El descriu amb "una entrada discretament àcida amb una subtil nota càlida que afavoreix els maridatges amb plats una mica consistents".
Imatge il·lustrativa
Llopart es suma a la campanya #SOSabelles i instal·la ruscos a la vinya
Imatge il·lustrativa
Es tracta del Cygnus Brut Nature Reserva Orgànic, que obté 92 punts