Allotjaments cellers
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
Jordi Bes Lozano
La visita a un celler no té per què cenyir-se només a passejar entre vinyes i tastar els vins: l'experiència es pot arrodonir tot allotjant-se a les seves dependències
Novetats d'escumosos catalans
Imatge il·lustrativa
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Joc de Cartes
Imatge il·lustrativa
Joc de Cartes TV3
Xavi Bassa
La cristalleria que hem pogut veure en el parament dels restaurants, unes copes de Duralex rònec que haurien d’estar prohibides pel TDEH...
MÓN EMPRESARIAL
L'operatiu policial per accedir a l'empresa es va dur a terme el passat divendres
L'operatiu policial per accedir a l'empresa es va dur a terme el passat divendres | Freepik
Els Mossos van accedir dies enrere a la seu de l'empresa Reserva de la Tierra, a les Borges del Camp
sommeliers catalans
Audrey Doré ha sigut Millor Sommelier de Catalunya els anys 2017 i 2019
Audrey Doré ha sigut Millor Sommelier de Catalunya els anys 2017 i 2019 | ACS
L'Associació Catalana de Sommeliers participarà amb 5 concursants al campionat d'Espanya es pròxims 20 i 21 d'octubre
Setmana del vi català
Imatge il·lustrativa
Tot llest per una nova edició de la Setmana del Vi Català, del 18 al 24 d’octubre, la festa anual del vi català

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
És freqüent escoltar converses al voltant dels vins quan fem un àpat o quan obrim una ampolla. Algunes afirmacions que sovint escoltem no són certes.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
amanida
Imatge il·lustrativa
Maridem el cava Sumarroca Brut Reserva amb figues i mel i mató.
oliturisme
Imatge il·lustrativa
Ruth Troyano
La xef de les flors, Iolanda Bustos, fa d’ambaixadora de l’AOVE Fontclara creant experiències gastronòmiques i paisatgístiques
Joc de Cartes
Marc Ribas, durant un programa
Marc Ribas, durant un programa | 'Joc de Cartes' TV3
El Restaurant Can Guitart vell de Cervelló, amb el jove Dani al capdavant, guanya Joc de Cartes gràcies a les votacions del conductor Marc Ribas.
Novetats de Vins Catalans
Imatge il·lustrativa
Cultivare, els vins més premiats de Vallformosa, presenten la seva nova imatge fruit d’una consulta a més de 5.000 persones de tot el món
Viral
El xef Jordi Cruz en la presentació del seu llibre de receptes
El xef Jordi Cruz en la presentació del seu llibre de receptes | Pere Francesch
El popular streamer va anar fa uns dies al restaurant del xef català afirmant que el preu de la carta és "una absoluta bogeria"
millor vi català
Imatge il·lustrativa
La gala dels Premis Vinari ha donat a conèixer els millors vins segons el seu jurat, i els dos màxims guardonats han sigut el Purgatori 2017 de Família Torres, Millor vi català de l’any i Carles Andreu Brut Nature 2017 del celler Carles Andreu (DO Cava), Millor Vi Escumós de l’any
TV3
TV3
Xavi Bassa | 1 comentari
“Fins que el sector de la restauració de base no el percebi com a qüestió cultural a tenir en compte, a valorar i a respectar, a cada programa veurem escenes igual de vergonyants.”
Novetats de Vins Catalans
Imatge il·lustrativa
Marger és un blanc de criança procedent de dues parcel·les de xarel·lo i macabeu de vinya vella
the world's 50 best restaurants
Els germans Roca, en imatge d'arxiu
Els germans Roca, en imatge d'arxiu | Europa Press
El Disfrutar, de Barcelona, ha quedat en cinquena posició en una llista per on hi han passat diversos xefs catalans
Allotjaments cellers
Casa Modernista de Caves Bolet
Casa Modernista de Caves Bolet
Jordi Bes Lozano
Podeu pernoctar en una barraca de pedra seca a tocar dels ceps, una cabana enlairada amb vistes a la vinya o en una haima per descobrir el glàmping
Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
La sommelier Meritxell Falgueras serà la conductora d'una gala amb més de 400 referències d'un centenar de cellers
DO Tarragona
Imatge il·lustrativa
La DO Tarragona presenta els seus vins amb un eix central, la Galeria del Macabeu, on s'han pogut tastar una quinzena de vins monovarietals elaborats amb aquest raïm.
Sara Pérez
Sara Perez, de Mas Martinet
Sara Perez, de Mas Martinet
Ruth Troyano
Torna la presencialitat,, però alguns cellers com Mas Martinet no abandonen els directes que van iniciar en plena pandèmia per explicar directament han viscut la verema 2021
Curs de poda de respecte
El
El | Acadèmia de Poda
Sergi Cortés
El curs està organitzat per la Universitat Rovira i Virgili, l'Acadèmia de Poda d’INNOVI i la consultora Simonit&Sirch - Vine Master Pruners
Cava català
Imatge il·lustrativa
La Confraria del Cava i Càritas Catalunya col·laboren un any més per ajudar als infants vulnerables.
obituari
Taverna El Porró de Terrassa.
Taverna El Porró de Terrassa. | TV3
Fa un any el restaurant de Terrassa va guanyar el programa Joc de Cartes
Novetats de Vins Catalans
Josep Maria i Mireia Pujol-Busquets en el tast vertical de l'Alta Alella 10
Josep Maria i Mireia Pujol-Busquets en el tast vertical de l'Alta Alella 10 | Jordi Bes Lozano
Jordi Bes Lozano
El celler crida el cava a competir amb els altres escumosos del món oferint llargues criances amb bona acidesa, una expressió fidel de l'anyada i amb l'ús d'un raïm com el chardonnay
GASTRONOMIA
Imatge il·lustrativa
IGP Pa de Pagès Català
Andreu Galceran, de Cal Mosso de Vilassar de Dalt, es proclama guanyador del concurs Millor Pa de Pagès Català 2021, organitzat per la IGP Pa de Pagès Català
Els guanyadors dels premis Vinari de vermuts catalans.
Els guanyadors dels premis Vinari de vermuts catalans. | Premis Vinari
Els premis Vinari dels vermuts catalans premien el Vermut Miró Gran Reserva com el millor vermut de Catalunya 2021
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Xavi Bassa | 3 comentaris
La noia li diu que és un sauvignon i ell remata afirmant que és un cabernet (o sigui un vi blanc de cabernet sauvignon...)
Imatge il·lustrativa
Màrius Fuertes
Quins criteris podria seguir el restaurant per oferir un vi digne que satisfaci els clients sense castigar-los la butxaca? Vegem-ne algunes opcions.
Segura Viudas
Imatge il·lustrativa
Un cava elaborat amb les varietats trepat, pinot noir i garnatxa
Gastronomic Forum Barcelona
El vi tindrà per primer cop un Showroom específic en el Gastronomic Forum Barcelona.
El vi tindrà per primer cop un Showroom específic en el Gastronomic Forum Barcelona. | Gastronomic Forum Barcelona
Jordi Bes Lozano
El saló se celebra del 18 al 20 d'octubre i per primer cop incorpora un Showroom amb més de 60 cellers que suposa el llançament de la marca "Catalunya, on el vi és cultura"
més enllà del vi
Imatge il·lustrativa
Sans i Sans
Ruth Troyano
“Una tassa de te és més que una invitació a l’univers de sabors i aromes. És un petit luxe, benestar, cultura, una emoció sensitiva i estètica que es comparteix”
vins catalans
Silvia Gaminde i Javier Güell, els propietaris del projecte
Silvia Gaminde i Javier Güell, els propietaris del projecte | Gami Orbegoso
Campgran 2020 és primer vi de Cal Mandrat, un celler situat a la Cerdanya
curiositats
Imatge il·lustrativa
La realitat molt sovint supera la ficció. Aquest n'és un cas, una ampolla de vi rosat amb el vidre en forma d'aparell genital masculí
Equip d'enoturisme i restauració de Família Torres
Equip d'enoturisme i restauració de Família Torres
Família Torres, l'únic celler català de la llista, escala 16 posicions i se situa en el número 26 del rànquing enoturístic ‘World’s Best Vineyards 2021'
Per Aprendre'n
Imatge il·lustrativa
L'actualitat, en breu
estrelles Michelin de Barcelona a domicili
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
vins negres catalans
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Maridem el cava Sumarroca Brut Reserva amb figues i mel i mató.
Imatge il·lustrativa
Aquests canelons són fets amb làmines de carbassó escaldades i farcits de marisc amb un toc oriental.
Imatge il·lustrativa
Maridem el Maset Ritual 2020, amb destacades notes aromàtiques de préssec, amb una amanida de tomàquets i préssec
Imatge il·lustrativa
Avui us proposem un maridatge perfecte tant per a un aperitiu com per a unes postres. Combinem Segura Viudas, un Cava Brut Reserva, amb un formatge camembert amb mel i avellanes.
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Ca l'Agustina, a Preixens
Ca l'Agustina, a Preixens
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem a l'Albert Domingo de Ca l'Agustina, de Preixens (Lleida).
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés | 1 comentari
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al Ricardo Medina del MacaBeu de Palamós
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins.
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Hem de prendre els vins negres a temperatura ambient? I els blancs i els caves, després d'una hora de congelador? Recuperem un article on us donem alguns consells bàsics per beure els vins a una temperatura correcta.
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Joc de Cartes TV3
Xavi Bassa
La cristalleria que hem pogut veure en el parament dels restaurants, unes copes de Duralex rònec que haurien d’estar prohibides pel TDEH...
Marc Ribas, durant un programa
Marc Ribas, durant un programa | 'Joc de Cartes' TV3
El Restaurant Can Guitart vell de Cervelló, amb el jove Dani al capdavant, guanya Joc de Cartes gràcies a les votacions del conductor Marc Ribas.
El xef Jordi Cruz en la presentació del seu llibre de receptes
El xef Jordi Cruz en la presentació del seu llibre de receptes | Pere Francesch
El popular streamer va anar fa uns dies al restaurant del xef català afirmant que el preu de la carta és "una absoluta bogeria"
TV3
TV3
Xavi Bassa | 1 comentari
“Fins que el sector de la restauració de base no el percebi com a qüestió cultural a tenir en compte, a valorar i a respectar, a cada programa veurem escenes igual de vergonyants.”
Imatge il·lustrativa
Màrius Fuertes
Quins criteris podria seguir el restaurant per oferir un vi digne que satisfaci els clients sense castigar-los la butxaca? Vegem-ne algunes opcions.
Sara Perez, de Mas Martinet
Sara Perez, de Mas Martinet
Ruth Troyano
Torna la presencialitat,, però alguns cellers com Mas Martinet no abandonen els directes que van iniciar en plena pandèmia per explicar directament han viscut la verema 2021
Recollida del raïm a les vinyes del celler Collbaix
Recollida del raïm a les vinyes del celler Collbaix | Gemma Aleman
Les condicions meteorològiques i la incorporació de noves plantacions han afavorit l'increment de la producció que podria ser de 2 milions de quilos de raïm
Imatge il·lustrativa
@CellersTarrone
El fort temporal ha malmès 2.000 hectàrees aproximadament, de les quals unes 800 són de vinya, segons la DO Terra Alta
Imatge il·lustrativa
Joc de Cartes TV3
Xavi Bassa
La cristalleria que hem pogut veure en el parament dels restaurants, unes copes de Duralex rònec que haurien d’estar prohibides pel TDEH...
Imatge il·lustrativa
El nou espai obrirà al públic els caps de setmana al matí
L'operatiu policial per accedir a l'empresa es va dur a terme el passat divendres
L'operatiu policial per accedir a l'empresa es va dur a terme el passat divendres | Freepik
Els Mossos van accedir dies enrere a la seu de l'empresa Reserva de la Tierra, a les Borges del Camp
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
Jordi Bes Lozano
La visita a un celler no té per què cenyir-se només a passejar entre vinyes i tastar els vins: l'experiència es pot arrodonir tot allotjant-se a les seves dependències
Imatge il·lustrativa
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
El nou espai obrirà al públic els caps de setmana al matí
Audrey Doré ha sigut Millor Sommelier de Catalunya els anys 2017 i 2019
Audrey Doré ha sigut Millor Sommelier de Catalunya els anys 2017 i 2019 | ACS
L'Associació Catalana de Sommeliers participarà amb 5 concursants al campionat d'Espanya es pròxims 20 i 21 d'octubre
Imatge il·lustrativa
Tot llest per una nova edició de la Setmana del Vi Català, del 18 al 24 d’octubre, la festa anual del vi català
L'operatiu policial per accedir a l'empresa es va dur a terme el passat divendres
L'operatiu policial per accedir a l'empresa es va dur a terme el passat divendres | Freepik
Els Mossos van accedir dies enrere a la seu de l'empresa Reserva de la Tierra, a les Borges del Camp
El
El | Acadèmia de Poda
Sergi Cortés
El curs està organitzat per la Universitat Rovira i Virgili, l'Acadèmia de Poda d’INNOVI i la consultora Simonit&Sirch - Vine Master Pruners
 D'esquerra a dreta: Jordi Sadurní, Raimon Soler, Josep Maria Feliu i Joan Pons (president del Celler Cooperatiu de la Granada)
D'esquerra a dreta: Jordi Sadurní, Raimon Soler, Josep Maria Feliu i Joan Pons (president del Celler Cooperatiu de la Granada)
​El llibre dels 100 anys d’història del Celler Cooperatiu de la Granada rep una menció especial dels premis de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Joc de Cartes TV3
Xavi Bassa
La cristalleria que hem pogut veure en el parament dels restaurants, unes copes de Duralex rònec que haurien d’estar prohibides pel TDEH...
Imatge il·lustrativa
El nou espai obrirà al públic els caps de setmana al matí
L'operatiu policial per accedir a l'empresa es va dur a terme el passat divendres
L'operatiu policial per accedir a l'empresa es va dur a terme el passat divendres | Freepik
Els Mossos van accedir dies enrere a la seu de l'empresa Reserva de la Tierra, a les Borges del Camp
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
Jordi Bes Lozano
La visita a un celler no té per què cenyir-se només a passejar entre vinyes i tastar els vins: l'experiència es pot arrodonir tot allotjant-se a les seves dependències
Imatge il·lustrativa
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Audrey Doré ha sigut Millor Sommelier de Catalunya els anys 2017 i 2019
Audrey Doré ha sigut Millor Sommelier de Catalunya els anys 2017 i 2019 | ACS
L'Associació Catalana de Sommeliers participarà amb 5 concursants al campionat d'Espanya es pròxims 20 i 21 d'octubre
Imatge il·lustrativa
Tot llest per una nova edició de la Setmana del Vi Català, del 18 al 24 d’octubre, la festa anual del vi català
Imatge il·lustrativa
Maridem el cava Sumarroca Brut Reserva amb figues i mel i mató.
Imatge il·lustrativa
Ruth Troyano
La xef de les flors, Iolanda Bustos, fa d’ambaixadora de l’AOVE Fontclara creant experiències gastronòmiques i paisatgístiques
Marc Ribas, durant un programa
Marc Ribas, durant un programa | 'Joc de Cartes' TV3
El Restaurant Can Guitart vell de Cervelló, amb el jove Dani al capdavant, guanya Joc de Cartes gràcies a les votacions del conductor Marc Ribas.