Imatge il·lustrativa
La Confraria també investirà el divendres 19 d’octubre a Ramon Mirabet, Ivana Miño, Guillem Sans, Jaume Padrós, Cristina Jolonch, Leonard Beard i Maria Eugènia Puig com a Confrares de Mèrit
novetats
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants
Gastronomia
Imatge il·lustrativa
Imatge il·lustrativa
Max Margalef aposta per un equip jove però amb experiència | Joan Tarrada deixa el càrrec després de 12 anys al capdavant de l'entitat
Imatge il·lustrativa
El premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi va recaure en Antoni Mata Casanovas de Caves Recaredo
novetats
Imatge il·lustrativa
La presentació va tenir lloc al celler amb una jornada de portes obertes en què els més de 800 assistents van poder tastar el nou vi i gaudir de la música del grup de folklore Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg
Imatge il·lustrativa
La DO Catalunya dona suport a la presència de la indústria catalana al Mipcom | La DO Catalunya també dona suport a Enoaula, el projecte impulsat per Xavi Nolla
Imatge il·lustrativa
La jornada solidària forma part del conjunt d’accions que Codorníu té previstes com a col·laborador oficial de la ‘La Marató’
L’acte se celebrarà el 27 d’octubre al Recinte Modernista de Sant Pau i vol reivindicar la qualitat dels vins negres Penedès entre el consumidor final barceloní
Imatge il·lustrativa
La recaptació de la jornada de portes obertes del 12 d’octubre, i de la resta de la setmana, anirà destinada al grup ÀGATA | Durant aquests dies, es podran fer degustacions gratuïtes dels vins rosats del celler, entre ells la Curiosa 2018, el primer vi de la nova anyada d’Albet i Noya.
agricultura
Detall d'unes mans collint garnatxa blanca a Batea, a la Terra Alta.
Detall d'unes mans collint garnatxa blanca a Batea, a la Terra Alta. | ACN
premis
Imatge il·lustrativa
El concurs internacional de vins més gran d'Amèrica del Nord ha premiat Perelada amb dos ors | Creat el 1983, aquest concurs se celebra a la ciutat de Quebec | Amb un consum d'aproximadament 5 milions d'hectolitres de vi per any, el Canadà és un important importador (4,2 milions d'hectolitres el 2016)
novetats
Heretge, la carinyena de Cellers Scala Dei
Heretge, la carinyena de Cellers Scala Dei
El celler més antic del Priorat rendeix tribut a la carinyena amb el seu primer monovarietal d'aquesta varietat | Segons el seu creador, Ricard Rofes, l'Heretge és un tribut a la viticultura ancestral
Imatge il·lustrativa
El celler Clos Galena és l'autor del vi Formiga de Vellut que es va servir durant el darrer sopar dels premis Nobel
Imatge il·lustrativa
Els vins i caves tindran presència en diversos actes del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
vins
Imatge il·lustrativa
Peces escollides del Museu del vidre de Peralada ilustren l'etiqueta del Collection Rosé 2017 | Un vi fresc, amb aromes de fruits vermells i matisos làctics i herbacis
Imatge il·lustrativa
Darrera de la web hi ha els periodistes Judith Cortina i David Jobé
Corpinnat
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Joan Huguet, propietari d'Huguet de Can Feixes; ​«Hem passat les auditories de Bureau Veritas per ser Corpinnat. Si volem fer un segell de qualitat d'aquesta Marca Col·lectiva de la Unió Europea, o som exigents, o no sortirà bé...»
Consells per tastar
Imatge il·lustrativa
DO Catalunya
Imatge il·lustrativa
Hi podran participar tots aquells autors de text, vídeo o imatge dedicats al món del vi i de la viticultura i que presentin la seva inscripció des del dimecres 19 de setembre fins al diumenge 18 de novembre
Recaredo
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs | 1 comentari
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
L'actualitat, en breu
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu | 2 comentaris
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables

 
caves rosats
Imatge il·lustrativa
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Recomanacions
Imatge il·lustrativa
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
curiositats
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
CURIOSITATS
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Amb aquest vi artesanal Coster del Sió renova l'aposta per la recuperació del patrimoni natural i històric de la Finca Flix que acull el celler familiar
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs | 1 comentari
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Imatge il·lustrativa
La captació de fons s’enfila al 65% de l’objectiu marcat com a òptim, amb totes les places ocupades per a les tres veremes i 11.836 € | Amb totes les places ocupades per a la tercera cita, a Can Ràfols dels Caus, encara queden opcions per qui hi vulgui contribuir, com el tast amb maridatge o la donació amb recompensa d’ampolles de vi, fins el 15 d’octubre
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança | Cupatges
Sergi Cortés
Una vegada controlats els problemes de míldiu per les pluges i la humitat, es preveu una verema òptima | El 2019, tots els caves del celler seran ecològics 100%
Imatge il·lustrativa
Amb la verema de 1943 es va iniciar a la Finca Nadal de la Boadella l’elaboració de vins escumosos amb varietats autòctones de collita pròpia
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
Max Margalef aposta per un equip jove però amb experiència | Joan Tarrada deixa el càrrec després de 12 anys al capdavant de l'entitat
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb Sergi Pallarès, un dels enòlegs més joves del país | Tot i que encara està estudiant enologia, treballa en varis cellers de la seva terra, la Terra Alta
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Torres de Anguix
Torres de Anguix
Ramon Francàs
La companyia amb seu a Sant Sadurní d’Anoia adquireix Torres de Anguix, a la DO Ribera del Duero | El fins ara propietari diu que l’operació “és interessant per a totes dues parts” | Juvé & Camps afirma que li fa “molta il·lusió” aquesta inversió
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants
L’acte se celebrarà el 27 d’octubre al Recinte Modernista de Sant Pau i vol reivindicar la qualitat dels vins negres Penedès entre el consumidor final barceloní
Imatge il·lustrativa
La recaptació de la jornada de portes obertes del 12 d’octubre, i de la resta de la setmana, anirà destinada al grup ÀGATA | Durant aquests dies, es podran fer degustacions gratuïtes dels vins rosats del celler, entre ells la Curiosa 2018, el primer vi de la nova anyada d’Albet i Noya.
Torna el Cavatast
Torna el Cavatast | Ajuntametn de Sant Sadurní d'Anoia
Sant Sadurní d'Anoia acull la gran fira del cava català del 5 al 7 d'octubre
Imatge il·lustrativa
Article de l'escola d'Hosteleria i Turisme CETT-UB
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
És un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats: 218 cellers per visitar, 166 restaurants, 170 allotjaments, 93 enoteques i 51 visites cultures del vi | La Guia d’Enoturisme de Catalunya sortirà al mercat el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, en una promoció de llançament amb La Vanguardia, al preu especial de 14,95€ a tots els quioscos de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
Unai Mata Falcó s’auto-denomina “un infiltrat en la professió”, ja que a la seva família ningú es dedica al món de la viticultura, l’enologia o la restauració | Des del passat maig s'ha incorporat a l’equip d’Osmosis
Ada Parellada
Ada Parellada | Adrià Costa
Pep Martí
La cuinera del Semproniana critica la pèrdua de patrimoni culinari: "Els nostres fills gaudeixen del "sushi", però no han tastat el fricandó ni conill guisat" | Segons ella, "cal refer l'esperit unitari de Junts pel Sí"
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb Sergi Pallarès, un dels enòlegs més joves del país | Tot i que encara està estudiant enologia, treballa en varis cellers de la seva terra, la Terra Alta
Torres de Anguix
Torres de Anguix
Ramon Francàs
La companyia amb seu a Sant Sadurní d’Anoia adquireix Torres de Anguix, a la DO Ribera del Duero | El fins ara propietari diu que l’operació “és interessant per a totes dues parts” | Juvé & Camps afirma que li fa “molta il·lusió” aquesta inversió
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà
Imatge il·lustrativa
Travel Priorat és una agència receptora de Falset. Parlem amb el seu gerent per saber més coses dels americans que ens visiten
Imatge del rètol d'aquest any
Imatge del rètol d'aquest any | INCAVI
Per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, "És una obsessió del departament apropar els vins als ciutadans. Vins elaborats amb talent, amor i professionalitat" | La Mostra es trasllada al port de la Marina però recuperarà el format dels 4 dies de la Mercè
Roc Gramona
Roc Gramona
Ramon Francàs | 1 comentari
Roc Gramona Simó, de 24 anys, deixa de tombar i elaborar vins per tot el món per concentrar-se a les caves de Sant Sadurní d’Anoia | Incordio 2017 ha estat el vi de la DO Penedès amb el qual s’ha estrenat
Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
El celler ha adquirit una finca de més de 5.000 hectàrees a la zona més austral de Xile
Imatge il·lustrativa
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer