CUINERES I VI
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
vi ecològic
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Imatge il·lustrativa
Quico ortega
La producció de Gran Reserva o superiors puja un 20,3% | El Cava aconsegueix exportar més de 165 milions d’ampolles | Lituània (+85%), Polònia (+45%) o Rússia (+28%), els mercats que més creixen
FiraBWW
Imatge il·lustrativa
Bernat Vilarrubla, Sommelier del Restaurant Azurmendi (3* Michelin), oferirà la ponència “Com fer una carta de vins”
DO Terra Alta
Imatge il·lustrativa
Aquest matí ha tingut lloc a la seu de la Denominació d’Origen Terra Alta a Gandesa la sessió constitutiva de la nova junta rectora de la DO.
Henri Abelé és la tercera companyia de Champagne més antiga de França, ubicada a Reims des de 1757 | Tot i la venda, Henkell Freixenet continuarà distribuint el Champagne Henri Abelé a mercats internacionals
Gastro Week by Abadal
Imatge il·lustrativa
La Gastro Week by Abadal és una iniciativa gastronòmica del celler Abadal centrada en l'art de maridar | Restaurants de Barcelona i rodalies oferiran menús únics creats en exclusiva per a l'ocasió i maridats amb vins Abadal
Mercats
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Excelsia Vins i Destil·lats, una filial de Família Torres creada el 2018, adquireix la majoria d'El Petit Celler, una distribuïdora Manresana fundada per Sebastià Lozano
novetat
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Loxarel treu al mercat A Pèl Barba-roja, un escumós rosat ancestral elaborat amb sumoll, xarel·lo vermell i garnatxa que fermenten en àmfores de fang | Amb el mètode ancestral només es produeix una sola fermentació, contràriament al Cava o al "Champagne", que fermenten dues vegades
Imatge il·lustrativa
La iniciativa que pretén evitar 45 tones de residus en envasos de vidre | Per cada ampolla de Petit Albet Negre i Blanc que els consumidors retornin als establiments de Veritas se’ls abonarà 10 cèntims
Imatge il·lustrativa
Per vuitè estiu consecutiu Adernats organitza l’anomenada Festa Major del Vi a la Catedral del Vi de Nulles el proper 6 de juliol | El certamen porta set edicions exhaurint entrades amb més de 500 persones

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg
fires
Imatge il·lustrativa
Un cop tancada aquesta 8a edició, l’organització anuncia ja les dates de Temps de Vi 2020. Serà de nou el segon cap de setmana de juny, del 12 al 14, a Vilanova i la Geltrú
Imatge dels participants en l'acte celebrat a Manresa
Imatge dels participants en l'acte celebrat a Manresa | ACN
FIRES
La plaça Sant Domènec plena de gent durant la celebració de la 2a Fira ViBa
La plaça Sant Domènec plena de gent durant la celebració de la 2a Fira ViBa | Bages Impuls
Imatge il·lustrativa
L’acte, avantsala de la Fira del Vi de la DO Tarragona, es va celebrar al Teatret del Serrallo, reunint un centenar de persones que van poder tastar els prop de 100 de vins que es van presentar al concurs Tarragona
Imatge il·lustrativa
La segona edició dels Premis Montsant, -premis que atorga la Denominació d’Origen Montsant- per reconèixer el mèrit de tots aquells que amb el seu esforç fan créixer dia a dia la DO.
canvi climàtic
Imatge il·lustrativa
Se celebren les VIII Jornades Ambientals, organitzades per la Universitat de Barcelona, Família Torres i el meteoròleg Tomàs Molina | L’economista Dave Sawyer va explicar el gravamen imposat pel govern canadenc perquè serveixi de model a països com a Espanya davant dels 200 assitents al certamen
Cavacursa
Imatge il·lustrativa
La Cavacursa de Caves Giró Ribot arriba a la cinquena edició amb èxit de participació amb més de 360 participants
Banc Sabadell Vijazz Penedès 2019
Pere Regull (alcalde de Vilafranca), Xavier Comerma (Banc Sabadell), Max Margalef (president Acadèmia Tastavins del Penedès), Maria Bassegoda (comunicació Acadèmia Tastavins del Penedès) i Pere Pons (director artístic del Vijazz)
Pere Regull (alcalde de Vilafranca), Xavier Comerma (Banc Sabadell), Max Margalef (president Acadèmia Tastavins del Penedès), Maria Bassegoda (comunicació Acadèmia Tastavins del Penedès) i Pere Pons (director artístic del Vijazz) | Jordi Bes
Jordi Bes | 3 comentaris
El festival de Vilafranca que marida vi amb el millor jazz portarà Madeleine Peyroux, Archie Shepp i Monty Alexander, i ja pensa a crear com si fos una "Smartbox Vijazz"
novetats
L’aposta de Juvé & Camps per la varietat pinot noir es remunta al 1980 | El celler presenta la primera anyada ecològica del Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
El celler Més Que Paraules es situa a la Finca Jaumandreu al Pla de Bages | El projecte neix fa 10 anys de la mà de Jordi Vilaseca i Mirko Raccini.
Malvasia
Pàmpol característic d'un cep de malvasia
Pàmpol característic d'un cep de malvasia | Jordi Bes
Jordi Bes
L'hospital va ser cabdal per mantenir el conreu d'aquesta varietat de raïm que va estar a punt de desaparèixer engolida per l'avenç de la urbanització i els nous gustos
els vins de la setmana
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana el vi blanc Curiós 2018 | La demostració que un vi d’alta qualitat i amb identitat també pot ser fresc i desenfadat
concursos
Imatge il·lustrativa
Els Decanter World Wine Awards són un dels consursos més prestigiosos del món | Enguany han avaluat 17.000 vins amb un panell de tastadors de gairebé 300 experts
agricultura
Un grup de persones surt amb caixes de vi de la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta
Un grup de persones surt amb caixes de vi de la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta | ACN / J. Marsal
Xon Llopart i Fèlix Plantalech amb l'obra Gaudium de l'artista i l'Ex·Vite
Xon Llopart i Fèlix Plantalech amb l'obra Gaudium de l'artista i l'Ex·Vite
Felix Plantalech és l'autor de Gaudium, la litografia que acompanya la nova anyada del Llopart Ex·Vite.
NOVETATS
Imatge il·lustrativa
Sabaté i Coca, un dels cellers fundacionals de Corpinnat, presenta el seu primer escumós etiquetat sota la nova marca col·lectiva | Es tracta del Mosset de Sabaté i Coca 2014, prové d'una selecció de 3 terrers i té una criança de 48 mesos
DO Penedès
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevistem al nou president de la DO Penedès, Joan Huguet | Seguir el camí de l'ecologia, fer una categoria de vins nova i crear un premi, alguns dels objectius del seu mandat.
Anna Vicens, presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers amb Toni Bru, sommelier i propietari del restaurant El Celler de l'Aspic de Falset
Anna Vicens, presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers amb Toni Bru, sommelier i propietari del restaurant El Celler de l'Aspic de Falset | © Comú de Sant Julià de Lòria
Ramon Francàs
Alguns elaboradors advoquen per aconseguir una DO que els empari | Els cinc cellers actuals sumen una producció d’unes 15.000 ampolles
Imatge il·lustrativa
El crític nord-americà més influent del món, fundador els anys 70 de Wine Advocate, "penja les botes" i marxa donant les gràcies al seu equip
DO EMpordà
Arrels del vi
Arrels del vi | Gilbert Bages
Jordi Bes
L'única DO vinícola gironina s'alia amb els restauradors del territori perquè les seves elaboracions despertin l'interès de la capital catalana
Imatge il·lustrativa
Jordi Alcover
«Aquesta part escrita conté i reivindica cada any l'opinió lliure, evidentment una i no totes, però una de ben fonamentada en la prospecció anual de la realitat del vi català»
Imatge il·lustrativa
Amb el codi EBCU10, tots els alumnes obtindran un 10% de descompte en la formació de Superior de Sommelier, només per ser lectors de www.cupatges.cat.
enoturisme
Llopart és un dels cellers amb millor programació enoturística del país
Llopart és un dels cellers amb millor programació enoturística del país | Llopart
L'actualitat, en breu
vi i tecnologia
Imatge il·lustrativa
Jordi Ordoñez
Com haurien de jugar els cellers amb amazon? Jordi Ordoñez, consultor expert en el gegant americà del comerç electrònic, ens aclareix alguns dubtes
Anna Rovira del celler capçanes
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Anna Rovira, enòloga en cap del celler Capçanes, acaba de guanyar el premi a la millor enòloga que otorga la crítica alemanya "Genuss Magazin" | «Després de les primeres feines de poda en verd vaig descobrir que m'agradaria estudiar enologia»
ELS VINS DE LA SETMANA
Imatge il·lustrativa
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana el vi blanc Curiós 2018 | La demostració que un vi d’alta qualitat i amb identitat també pot ser fresc i desenfadat
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
Bernat Vilarrubla, Sommelier del Restaurant Azurmendi (3* Michelin), oferirà la ponència “Com fer una carta de vins”
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Excelsia Vins i Destil·lats, una filial de Família Torres creada el 2018, adquireix la majoria d'El Petit Celler, una distribuïdora Manresana fundada per Sebastià Lozano
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Loxarel treu al mercat A Pèl Barba-roja, un escumós rosat ancestral elaborat amb sumoll, xarel·lo vermell i garnatxa que fermenten en àmfores de fang | Amb el mètode ancestral només es produeix una sola fermentació, contràriament al Cava o al "Champagne", que fermenten dues vegades
Imatge il·lustrativa
Bernat Vilarrubla, Sommelier del Restaurant Azurmendi (3* Michelin), oferirà la ponència “Com fer una carta de vins”
Imatge il·lustrativa
La Gastro Week by Abadal és una iniciativa gastronòmica del celler Abadal centrada en l'art de maridar | Restaurants de Barcelona i rodalies oferiran menús únics creats en exclusiva per a l'ocasió i maridats amb vins Abadal
Imatge il·lustrativa
S'hi podran tastar 25 referències de 13 cellers de la DO Penedès
Imatge il·lustrativa
Celler Masroig estrena una nova gamma de vins anomenada ‘L’Om’, uns vins de garnatxa emparats a la DO Montsant | l'assimetria de la fulla de l'arbre es plasma a les etiquetes de la nova col·lecció.
Imatge il·lustrativa
Per primer cop s’oferirà un taller de vinificació d’espumosos ancestrals
Pàmpol característic d'un cep de malvasia
Pàmpol característic d'un cep de malvasia | Jordi Bes
Jordi Bes
L'hospital va ser cabdal per mantenir el conreu d'aquesta varietat de raïm que va estar a punt de desaparèixer engolida per l'avenç de la urbanització i els nous gustos
Imatge il·lustrativa
Els Decanter World Wine Awards són un dels consursos més prestigiosos del món | Enguany han avaluat 17.000 vins amb un panell de tastadors de gairebé 300 experts
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
Es tracta d'un espai experiencial, de més de 700 metres quadrats, on el descobriment gastronòmic és la base de la proposta | Comercialitza més de 10.000 referències de vins, licors i destil·lats de nova generació i productes d'alimentació selecta
Imatge il·lustrativa
Els premis tenen 3 categoríes; la C amb menús fins a 20€, la B de 20€ a 40€ i la A de més de 40€ i estan repartits per territori | El premi especial d’aquesta edició recau en la Bullipèdia del Vi
Imatge il·lustrativa
El restaurant de la Familia Torres, ubicat al Passeig de Gràcia de Barcelona, és un dels 17 establiments de la capital catalana
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
Bernat Vilarrubla, Sommelier del Restaurant Azurmendi (3* Michelin), oferirà la ponència “Com fer una carta de vins”
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Excelsia Vins i Destil·lats, una filial de Família Torres creada el 2018, adquireix la majoria d'El Petit Celler, una distribuïdora Manresana fundada per Sebastià Lozano
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Loxarel treu al mercat A Pèl Barba-roja, un escumós rosat ancestral elaborat amb sumoll, xarel·lo vermell i garnatxa que fermenten en àmfores de fang | Amb el mètode ancestral només es produeix una sola fermentació, contràriament al Cava o al "Champagne", que fermenten dues vegades
Imatge dels participants en l'acte celebrat a Manresa
Imatge dels participants en l'acte celebrat a Manresa | ACN
La UNESCO ha inscrit aquesta tècnica a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat
Imatge il·lustrativa
La segona edició dels Premis Montsant, -premis que atorga la Denominació d’Origen Montsant- per reconèixer el mèrit de tots aquells que amb el seu esforç fan créixer dia a dia la DO.
Imatge il·lustrativa
Se celebren les VIII Jornades Ambientals, organitzades per la Universitat de Barcelona, Família Torres i el meteoròleg Tomàs Molina | L’economista Dave Sawyer va explicar el gravamen imposat pel govern canadenc perquè serveixi de model a països com a Espanya davant dels 200 assitents al certamen
Imatge il·lustrativa
La Cavacursa de Caves Giró Ribot arriba a la cinquena edició amb èxit de participació amb més de 360 participants
Pàmpol característic d'un cep de malvasia
Pàmpol característic d'un cep de malvasia | Jordi Bes
Jordi Bes
L'hospital va ser cabdal per mantenir el conreu d'aquesta varietat de raïm que va estar a punt de desaparèixer engolida per l'avenç de la urbanització i els nous gustos
Imatge il·lustrativa
Arrels del Vi, que se celebra aquest cap de setmana a Sant Martí d’Empúries i el 15 de juny a Barcelona, premia els millors vins de l’Empordà