Milers de persones aplaudeixen i ballen la cançó de Bruce Springsteen per Patum

Els patumires accepten i respecten el ball extraordinari dels Gegants | La comparsa fa història amb un gest memorable per celebrar els 125 i 150 anys | Diverses persones resulten ferides durant els dos salts de Plens

30 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:35h
Gegants de la Patum ballant sota la música de Bruce Springsteen
Gegants de la Patum ballant sota la música de Bruce Springsteen | Aida Morales
El ball extraordinari dels Gegants de la Patum amb la música de Bruce Springsteen ha estat un èxit absolut. Lluny de les xiulades i les crítiques que amenaçaven durant els últims dies, els patumaires i Berga han reaccionat de la millor manera possible. Durant el salt de Gegants, que s'ha realitzat després d'un espectacular muntatge audiovisual, tothom ha saltat amb la comparsa i ha ballat a l'uníson. A l'acabar, centenars d'aplaudiments i eufòria desbordada. 

Així ha estat l'acte gros d'aniversari dels Gegants de la Patum. Un acte que ha omplert la plaça de Sant Pere com poques vegades s'ha vist, i que ha obligat l'Ajuntament de Berga a tancar els accessos en un moment puntual, i a demanar diverses vegades la col·laboració dels patumaires per evitar accidents. I és que "If I should fall behind", del Boss, ha estat tot un èxit i un espectacle. 

De la mateixa manera, també ho ha estat el muntatge audiovisual que s'ha fet a la façana de l'església de Santa Eulàlia. Un mapping emotiu, en què s'han passat diverses imatges actuals i antigues d'aquesta comparsa, resseguint un poema de Jordi Cussà, en què s'ha donat veu als quatre Gegants. 

D'aquesta manera, doncs, aquesta comparsa culmina un aniversari històric, memorable i ple de sorpreses. De fet, la Patum de Lluïment d'aquest diumenge també ha estat especial, ja que s'ha convidat i s'ha volgut fer un homenatge als antics geganters, que han tornat a vestir la camisa vermella per acompanyar els Gegants. 
 

L'Àliga a la Patum completa d'aquest dijous. Foto: Cristina Prat


Però més enllà d'això, la Patum d'aquest diumenge al vespre també ha destacat pel gran nombre de gent que ha volgut ser-hi present. En aquest sentit, no es feia estrany escoltar patumaires veterans afirmant que poques vegades en una Patum de diumenge s'havia vist tanta gent. No obstant això, la festa berguedana per excel·lència ha tornat a fer gaudir milers de persones, que s'han acomiadat amb emotivitat d'una Patum ben diferent.. 

Accidents al salts de Plens

El primer incident que s'ha viscut aquest diumenge ha estat durant el salt de Plens, quan una dona que participava activament en la comparsa ha perdut el coneixement. La bengala d'avís, però, no s'ha pogut encendre fins haver finalitzat el salt, quan ràpidament un equip mèdic se la ha endut per a reanimar-la. 

El segon salt de Plens també ha tingut un incident. Una vegada finalitzat, la bengala s'ha tornat a encendre, aquesta vegada, per Ple que també ha acabat malament, i una patumaire que, segons han explicat testimonis dels fets, també ha estat a punt de perdre el coneixement. La resta de salts de les altres comparses, però, han anat sobre rodes. Com és habitual, a l'Àliga li ha costat entrar, i els Nans i els Gegants han fet saltar una plaça unida i emocionada. I amb això, i uns tirabols que han durat fins passades les 3.00 de la matinada, la Patum de Berga ha finalitzat. Enguany, però, aquesta serà abans del previst. En motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, Berga viurà, el mes de setembre,, una altra Patum totalment excepcional. A partir d'aquest dilluns, els berguedans ja comencen els compte enrere.

 

Patum completa de dijous. Foto: Aida Morales

 

La Guita a la Patum d'aquest diumenge. Foto: Cristina Prat

Arxivat a