Cinc restaurants berguedans, entre els millors de Barcelona, segons «Time Out»

La revista destaca Cal Marxandó, el Restaurant Sala, la Cabana, el Restaurant Castell de l'Areny i el Niu Nou

Redacció
25 de gener del 2016
Actualitzat a les 21:22h
Restaurant Castell de l'Areny.
Restaurant Castell de l'Areny. | Time Out
El Restaurant Cal Marxandó de Sant Jaume de Frontanyà, el Restaurant Castell de l'Areny, el Restaurant Sala, La Cabana de Berga i el Niu Nou de Bagà són cinc dels 50 millors restaurants de les comarques de Barcelona, segons la selecció que ha realitzat la revistaTime Out per una escapada gastronòmica fora de la ciutat de Barcelona.

De cadascun d'ells, la revista n'ha fet una breu una descripció destacant-ne els elements més diferenciadors i peculiars, així com les recomanacions per als clients metropolites, en funció dels seus gustos gastronòmics i voluntats. En el cas de Cal Marxandó, situat al municipi amb menys habitants de Catalunya, n'ha remarcat els “atractius patrimonials i paisatgístics”, així com un lloc de cuina tradicional catalana on es pot demanar un “excel·lent pollastre de pagès amb prunes”. 

Pel que fa al Restaurant de Castell de l'Areny, situat en una casa de l'any 1.700, Time Out aconsella als amants de la gastronomia gaudir de receptes tradicionals, com ara vedella amb bolets o canelons, així com d'una curiosa col·lecció d'anís “potser única al món”. 

El Restaurant Sala, continua la publicació, “amb bons productes de la terra i de la cuina tradicional”, es combina amb “tocs d'autor i creativitat” i és, segons asseguren, especialment recomanable durant la tardor, ja que una de les especialitats són els bolets. A Berga, també, el Restaurant La Cabana, amb productes de proximitat i unes espectaculars vistes, destaca alhora pels bolets, tot i que també pel carrer de cérvol guisat amb reducció de vi, entre d'altres. 

I sobresortint per la seva cuina ecològica, la revista finalment posa de relleu el Niu Nou de Bagà, amb una cuidada cuina ecològica, amb receptes antigues i de proximitat, però que aporta un toc “personal i creatiu”, amb una bodega, segons apunta “extensa i força singular”.

Una selecció d'autor i personal d'aquesta publicació, però que no deixa de posar el Berguedà i els seus restaurants en el terreny gastronòmic de referència a Catalunya, així com ho van fer les estrelles Michelín que van aconseguir mantenir l'Estany Clar i Els Casals aquest 2015.