Biblioteca de Berga i AFTDAO inicien un servei de préstec de fotografies

Un catàleg recull 390 fotografies que es poden demanar per decorar la casa durant un mes

Aida Morales
16 de desembre del 2015
Actualitzat a les 15:15h
Presentació del projecte FotoBiblioArt.
Presentació del projecte FotoBiblioArt. | Aida Morales

La Biblioteca de Berga i l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis (AFTDAO) del Berguedà han posat en marxa, aquesta setmana, un catàleg que inclou un total de 390 fotografies que es podran demanar en servei de préstec, de la mateixa manera que es pot fer amb els llibres, DVDs o CDs d'aquest espai cultural. 

Es tracta, segons han explicat en una roda de premsa, del nou projecte FotoBiblioArt, un servei de préstec gratuït de fotografies d'artistes de l'associació berguedana, que es promourà a partir d'aquest mes de febrer per impulsar la vida cultural i artística d'aquest territori. Segons el president de l'AFDTDAO, Federic Garrido, l'objectiu és "potenciar la fotografia com a art", però, tal com ha afegit la directora de la Biblioteca, Mireia Castillo, també és el "d'apropar l'art a tothom sense discriminacions de cap mena". 

Demanar en préstec una fotografia, doncs, serà tan fàcil com fer-ho per demanar un llibre. En aquest cas, però, només les podran demanar els majors de 18 anys amb carnet de la biblioteca, sense exclusions per ser o no de Berga, i durant 30 dies. En cas que es vulgui prorrogar el préstec, Castillo ha explicat que no hi haurà problema, si no hi ha ningú al darrere. 

En aquest sentit, FotoBiblioArt es proposa omplir les cases de fotografies úniques i de gran qualitat, realitzades per 47 fotògrafs com a peces d'art. Segons han explicat, aquestes es podran triar des del bloc de la Biblioteca o la pàgina web de l'Agrupació Fotogràfica, i es podran sol·licitar personalment o a través del correu electrònic de la Biblioteca a partir del mes de febrer. 

Exposició de 17 obres

De les 390 fotografies, de moment només se n'han imprès 17, que es poden veure en exposició a l'escala que uneix els diversos pisos d'aquest equipament cultural. Aquestes estan impreses amb un paper d'alta qualitat de Canson Infinity Baryta, i estan emmarcades amb futa i vidre. A més, totes tenen un certificat d'autentificació de l'autor. 

En cas que es vulguin demanar en préstec altres fotografies, aquestes s'hauran d'anar imprimint progressivament, i el cost anirà a càrrec de l'AFTDAO. Pel que fa a possibles desperfectes, han explicat, aquests es regiran pel reglament legal de la resta de material de la Biblioteca. 
 

Fotografies exposades a l'escala de la Biblioteca de Berga. Foto: Aida Morales.

Algunes de les fotografies exposades. Foto: Aida Morales.

Arxivat a