El Magikae desplega una jornada «maratoniana» de màgia a Gironella

L'organització posa en relleu la varietat de propostes d'enguany en una aposta per la diversificació de l'oferta cultural que és benvinguda pel públic local i visitant

19 de març del 2024
Actualitzat a les 15:46h
Lluís Vall i Jordi Pota han presentat la tercera edició del Magikae
Lluís Vall i Jordi Pota han presentat la tercera edició del Magikae | Lídia López
El Magikae, el Festival de Màgia de Gironella, celebra el 7 d'abril la seva tercera edició. Il·lusionisme, mímica, mentalisme, pickpocketing, ventrilòquia i música són algunes de les disciplines que es podran gaudir en una jornada "maratoniana" de màgia que, novament, troba en el nucli històric de la Perla del Llobregat el seu escenari, i on també hi haurà itinerància, proximitat, oferta per a tots els públics i un gran colofó amb el Mag Lari.

El detall del programa l'ha donat Jordi Pota, responsable d'Ironic Art Productions -companyia encarregada, juntament amb l'Ajuntament de Gironella, de dirigir el Festival Magikae-, qui ha destacat la varietat dels espectacles: "Hi ha moltes maneres de fer màgia, i aquest any n'ensenyarem unes quantes". De fet, precisament amb aquesta voluntat d'explicar i divulgar, la primera activitat del festival és un Curs de màgia per a nenes i nens d'entre 8 i 12 anys a càrrec d'Álvaro Oreja. "Aquestes iniciatives ens ajudaran a donar-li continuïtat a aquest art", ha emfatitzat Pota.

El primer espectacle del dia serà amb Fèlix Brunet, amb una proposta itinerant de màgia i música anomenat Bicicadabra (11.30 hores). Agafarà el relleu Francis Zafrilla, amb un show pensat tant per menuts com per grans titulat Confeti! (12.00 hores) i on farà màgia, cantarà, ballarà i oferirà ventrilòquia. I abans de la pausa del dinar (13.00 hores), Txema Muñoz presentarà Gota, un espectacle nou i que s'estrena al Magikae basat en la mímica.

El programa es reprendrà a les 16.00 hores amb Álvaro Oreja i el seu Contrastes: una actuació de màgia de prop que només podran gaudir 40 persones a l'Espai Santa Eulàlia. Els dos darrers noms del dia seran els més populars. El primer és Shado que, amb gairebé tres milions de seguidors a TikTok, s'ha convertit en un referent a l'Estat espanyol en l'art del pickpocketing i el mentalisme. A Gironella oferirà l'espectacle Cleptómago (16.30 hores). I, per posar la cirereta al pastís, a les 18.00 hores tindrà lloc, a l'Espai el Blat, Strafalari, la proposta del Mag Lari i pel qual, segons Pota, "no calen presentacions: serà al més pur estil Lari". De fet, el consistori ha animat a la gent que vulgui presenciar aquest espectacle que s'afanyi, perquè queden molt poques entrades disponibles.


Interès creixent en la màgia

En la presentació del festival, el consistori ha evidenciat que celebrar la tercera edició del Magikae és motiu de celebració. "És el festival de màgia de referència al Berguedà i estem contents d'arribar a la tercera edició, pensant ja en una quarta, una cinquena i les quines vinguin", ha emfatitzat el regidor de Cultura, Lluís Vall, que ha posat en relleu que aquesta iniciativa és un exemple més de "l'aposta per la generació de públics de Gironella" i de com des del consistori "entenem la cultura des de diferents representacions artístiques". "L'art de la màgia s'ha de veure com un pal de paller per fer cultura", ha recalcat Pota, que ha incidit que enguany "es consolida el projecte" i ha valorat que "a tots, poc o molt, ens agrada la màgia perquè volem que ens sorprenguin".

En aquest sentit, des de l'Ajuntament també han posat en relleu que en les anteriors edicions han pogut evidenciar la presència de públic turista, és a dir, de visitants que s'han desplaçat expressament a Gironella per gaudir del Magikae i que, per tant, és una oferta interessant pel municipi. "La gent té ganes de màgia", ha declarat el regidor de Cultura. És per aquest motiu que tant el consistori com la productora al capdavant del festival veuen amb bons ulls fer créixer la proposta si és que el públic ho demanda: "L'objectiu és poder consolidar un programa que ocupi el cap de setmana sencer", ha reconegut Vall. I, en la mateixa línia, Jordi Pota ha assegurat que el Magikae "té molt marge per créixer", veient altres casos d'èxit com Una Tona de Màgia, que compta amb quatre dies de programació i en el qual s'emmiralla la proposta de Gironella.

Trobareu el detall del programa, els enllaços per comprar entrades i més informació pràctica sobre el Magikae a la web del Festival.
 
Arxivat a