Arxiven l'acusació d'assetjament a Ferran Aymerich per part de la interventora de l'Ajuntament de Berga

La comissió que ha estudiat el cas ha determinat «la inexistència d'indicis d'assetjament laboral», malgrat que s'obre un mes de termini per presentar recursos

20 de febrer del 2024
Una intervenció de Ferran Aymerich al ple de Berga
Una intervenció de Ferran Aymerich al ple de Berga | Lídia López
La comissió que ha estudiat l'acusació d'assetjament de la interventora de l'Ajuntament de Berga, Montserrat Torra, al regidor de Junts per Berga, Ferran Aymerich, ha considerat arxivar la causa "atesa la inexistència d'indicis d'assetjament laboral". Així ho recull la proposta de disposició que s'ha fet arribar a les parts implicades, tal com ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar Nació Berguedà, si bé queda oberta la possibilitat d'interposar un recurs.

Els esdeveniments es remunten quatre mesos enrere, en el decurs del ple extraordinari del 26 d'octubre i mentre es debatien les 211 factures pendents de pagament per valor de gairebé 600.000 euros. Després de fer un seguit de preguntes al titular d'Hisenda, Moisès Masanas, Aymerich va acabar interactuant amb la interventora per contrastar l'existència d'un informe amb les anomenades factures i la quantia pendent de pagar, amb una primera pregunta i una segona reiterativa.

Aquest intercanvi va ser entomat per part de Torra amb "to amenaçador" i, per aquest motiu, va elaborar un informe l'endemà mateix on demanava que es posés en marxa el protocol escaient després d'haver-se sentit assetjada. Davant d'aquesta situació, Aymerich també va presentar una instància demanant celeritat en el procediment que havia de resoldre la demanda.

La formació turquesa va comparèixer conjuntament per mostrar el seu suport "incondicional i sense matís" a Ferran Aymerich un cop es va fer pública la denúncia, refermant que no consideraven que hi hagués una voluntat assetjadora o amenaçadora per part del regidor i demanant al conjunt del plenari que es posicionés en la mateixa línia. A més, van reclamar que "els alts funcionaris dels ens locals també es deuen a la ciutadania" i recordant que una de les seves tasques en el decurs dels plens és precisament assistir als electes de la corporació, inclosa l'oposició.

Malgrat aquesta resolució, les parts tenen un termini d'un mes per interposar un recurs, en un procediment que comptarà amb un altre mes per dictar i notificar la resolució. Exhaurida la via administrativa, els pròxims recursos haurien de prosseguir la via judicial.
 
Arxivat a