Què han votat els teus veïns de Berga? Consulta el detall dels resultats

La CUP, guanyadora de les eleccions, s'ha imposat en 8 de les 13 seccions censals

Nació Berguedà
02 de juny del 2023
Actualitzat a les 15:24h
Les paperetes disponibles a Berga
Les paperetes disponibles a Berga | Lídia López
El guanyador de les eleccions municipals de Berga ha estat Ivan Sànchez, candidat de la CUP. La formació s'ha imposat per tercera vegada consecutiva, malgrat que les matemàtiques no li donen l'alcaldia automàticament. Ara bé, la victòria dels cupaires no ha estat unànime a la ciutat, ja que de les 13 seccions censals que es divideix Berga, ha guanyat en 8 de 13

Així s'observa en les dades publicades pel Ministeri de l'Interior, un cop tancat del tot l'escrutini, on es posa de manifest que Junts per Berga, la segona força al futur consistori, s'ha imposat en quatre seccions més. Finalment, hi ha hagut una darrera secció on el PSC ha guanyat de forma incontestable.
 

Quina ha estat la força més votada a cada secció censal de Berga?

 

En concret, es pot observar que la CUP s'ha imposat en 8 seccions, d'una forma més o menys uniforme, des de la zona del Camp de Futbol fins al passeig de la Pau, tota la Rasa dels Molins i zona dels Quaranta Pilans. També en una de les seccions del Barri Vell (des de la plaça Sant Joan fins a l'altura del Castell de Sant Ferran), i també el passeig de la Indústria i tots els carrers paral·lels i del voltant. Per la seva banda, Junts per Berga va guanyar en quatre seccions: la que suma Cal Rosal i Casampons, la de la Valldan, als Pedregals, i en una de les seccions del centre de la ciutat (la que va del carrer Cervantes a Sant Joan, i del passeig de la Pau a les Estaselles). Finalment, s'observa que el PSC s'imposa a Santa Eulàlia.
 

En quines zones de Berga obté millor i pitjor resultat cada partit?

 

L'anàlisi d'aquest mapa permet observar que la victòria del PSC a Santa Eulàlia és incontestable: la proposta d'Abel Garcia assoleix una implantació del vot que frega la meitat (46,2% dels votants van dipositar la seva papereta). De fet, també és rellevant que és en aquest barri on la CUP obté menys suport entre totes les seccions de la ciutat, amb un 19,3%. La candidatura d'Ivan Sànchez, exceptuant el cas ara citat, suma percentatges de vot al voltant del 30% en totes les seccions, assolint el màxim del 34,4% en la del Barri Vell i la primera part del passeig de la Indústria (fins al Lluís Millet i l'Avinguda Canal Industrial). 

Per la seva banda, la llista encapçalada per Ramon Caballé assoleix el major registre a la secció de Casampons - Cal Rosal, amb un 35,5% d'implantació, mentre que ERC obté el seu millor registre a la zona de l'Institut Guillem de Berguedà. Per la seva banda, no s'han inclòs les candidatures locals en aquesta gràfica, motiu pel qual no apareixen les xifres de Berga Grup Independent, malgrat que ha assolit dos regidors.