David Font triomfa a Gironella: consulta els resultats del Berguedà

Junts és la formació més votada a la comarca, si bé ERC suma més regidors

29 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:49h
L'equip de Més x Gironella, en la seva presentació
L'equip de Més x Gironella, en la seva presentació | Més x Gironella

David Font ha assolit una d'aquelles fites difícils de veure en els processos electorals, a excepció d'aquells dels pobles petits. La seva nova plataforma independent, Més x Gironella, ha sumat la totalitat dels 11 regidors disponibles, després de rebre el 91,31% dels vots. "Contents i satisfets, i extremadament agraïts per l’amplíssim suport obtingut" ha escrit Font a les xarxes socials un cop s'ha conegut el resultat, afegint que "i sobretot, compromesos en un projecte i per treballar per a la ciutadania".

Una mica més al sud, el tercer municipi més gran de la comarca canvia de color. Eva Serra (Avancem Junts) s'ha imposat a Elisabet Teixidor (Amb Tu Fem Puig-reig) i serà la primera alcaldessa de Puig-reig. També s'albiren canvis a Bagà, ja que la llista més votada ha estat la de Lluís Casas (Compromís per Bagà), mentre que la de l'actual alcalde, Joan Oña (XBagà) ha quedat amb un regidor menys: 5 i 4 respectivament. Completa el consistori Bagà Endavant, amb 2 regidors.

Més cares noves poden arribar a Cercs, ja que la llista més votada ha estat la liderada per Urbici Malagarriga (Som Cercs) per davant de l'actual alcalde, Jesús Calderer (Junts), malgrat que empaten en regidors. Els dos regidors de Tots Fem Cercs o el del Piber tindran la clau per desencallar la pugna. L'altre municipi on s'ha girat la truita és Guardiola de Berguedà, on Ferran Sayes (Agrupació d'Electors de Guardiola) s'ha imposat per nou vots a Josep Lara (Junts) i passa a tenir majoria amb 4 de 7 regidors disponibles.

Però també n'hi ha que revaliden el càrrec, com Patrocini Canal (Som Avià) que es torna a imposar per 8 regidors a 3 a la candidatura de Josep Subirana (Fem Avià) a Avià, o Enric Pla (ERC) a la Pobla de Lillet, repetint el resultat de 6 a 3 regidors, respecte de Santi Soler (Junts). 

I als pobles més petits, què han decidit? Doncs a Gisclareny s'han decantat de forma unànime per Queralt Tor, a Sant Jaume de Frontanyà han escollit Manel Anselmo, a Fígols ha guanyat Otger Calduch, i a Capolat torna a agafar la vara Mireia Besora. A més, tampoc hi havia marge de sorpresa en indrets com Borredà (Jesús Solanellas), l'Espunyola (Albert Altarriba) i Vallcebre (Lluís Cadena), on només concorria una candidatura.

Pel que fa als colors, la CUP ha guanyat, a més de Berga, a Olvan i Casserres, amb Sebastià Prat i Eduard Subirana respectivament. Junts s'ha imposat a Castell de l'Areny (Pere Raja), Castellar de n'Hug (Salvador Juncà), Castellar del Riu (Adrià Solé), Montmajor (Josep Maria Algué), Santa Maria de Merlès (Sara Costa) i Viver i Serrateix (Isabel Serra). Així mateix, ERC ha sumat les batllies de Gósol (Núria Lagé), Montclar (Raquel Sala), La Quar (Marta Puigantell), Sagàs (Silvia Triola), Saldes (Dolors Jiménez), Sant Julià de Cerdanyola (Maria Carme Casals) i Vilada (Joaquim Espelt). Per la seva banda, a la Nou de Berguedà s'han imposat els independents Per Un Poble Viu, amb Josep Maria Peixó al capdavant.