1 de 10
Teixit econòmic

L’Incasòl inicia la comercialització del Polígon d’Olvan

L'ACEB celebra l'anunci incidint que és "una primera fita molt important"

Imatge d'arxiu de la zona que ha d'acollir el Polígon d'Olvan | ACEB
per Lídia López, Berga | 23 de maig de 2023 a les 21:00 |
L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de comercialització del sector d'activitat econòmica Rocarodona-Olvan, més ben conegut a la comarca com el Polígon Industrial d'Olvan. Així ho ha anunciat l'empresa pública, depenent del Departament de Territori, en un comunicat de premsa, on ha detallat que, en total, es comercialitzaran 14 parcel·les, totes elles per a indústria aïllada i per a usos principalment industrials, comercials i oficines.

Les parcel·les que ara es comercialitzen formen part de l'estipulada com a Fase 1, i tenen superfícies variades: entre els 13.000 metres quadrats de sòl de la més gran i els 1.800 de la més petita. Cinc de les parcel·les estan urbanitzades i les nou restants està previst que finalitzin les obres d'urbanització durant el primer trimestre de 2025. El termini per presentar les sol·licituds per adquirir una de les parcel·les clou el 22 de juny a les 14.00 hores i es pot tramitar telemàticament.

 

L'espai, sobre el mapa, que ha d'ocupar el Polígon d'Olvan Foto: Incasòl

 

Alegria de la patronal

"Estem molt contents, perquè hem assolit una primera fita molt important", ha declarat el president de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), Josep Maria Serarols, que ha emfatitzat que des de la patronal "hem estat donant sortides perquè la Fase 1 anés com ha anat: que s'optés per la seva venda completa".

Ara bé, la tasca de l'ACEB no s'atura aquí, i de moment, ja han organitzat una reunió el dijous amb una vintena d'empreses interessades en el concurs públic i els tècnics comercials de l'Incasòl, per tal que aquest resolguin els dubtes dels empresaris. "Sabem que hi ha un nombre important d'empreses interessades", ha remarcat Serarols.En definitiva, la patronal destaca l'esteta col·laboració que han mantingut amb l'Ajuntament d'Olvan i que ara recull els primers fruits, malgrat que només sigui el principi: "La pressió i insistència ha culminat amb un primer resultat satisfactori, però continuarà perquè estem convençuts de la importància estratègica del Polígon d'Olvan", ha puntualitzat el president de l'ACEB, que ha celebrat que "les coses comencen a caminar".

 

 

Participació