L'Ajuntament de Berga referma que l'accés a l'Hospital estarà disponible quan les obres a Urgències acabin

Aleix Serra i Ramon Camps creuen que les paraules de Manel Balcells van ser per "esperonar" i lamenten que l'oposició hagi aprofitat per fer una "escenificació" que "respon al moment de campanya"

23 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:23h
Imatge d'arxiu de la visita del conseller Manel Balcells a les obres de les Urgències, el novembre de 2022
Imatge d'arxiu de la visita del conseller Manel Balcells a les obres de les Urgències, el novembre de 2022 | Ajuntament de Berga
L'equip de govern de l'Ajuntament de Berga treu ferro a l'afer de les declaracions del conseller de Salut, Manel Balcellssobre els terminis de les obres a les noves Urgències i l'arranjament dels accessos a l'Hospital de Berga. En declaracions a Nació Berguedà, el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha refermat que l'actuació que ha de tirar endavant el consistori estarà a punt per a la posada en marxa del nou equipament, mentre que el regidor de Municipalitzacions i Recursos Humans, Ramon Camps, ha valorat que les paraules del conseller no constituïen una "crítica ferotge" sinó que és "un comentari per fer coincidir els dos projectes".

"L'obra que ha d'implementar l'Ajuntament és secundària i s'adaptarà segons convingui", ha informat Serra, que ha afegit que l'actuació "avançarà en funció de les necessitats". "No ens preocupen els terminis",  ha incidit el regidor, que ha asseverat que "les actuacions que s'han de fer no impediran que les Urgències es posin en marxa tan bon punt estiguin". En concret, el projecte contempla "diverses actuacions puntuals" al llarg del vial d'accés a aquesta part de l'Hospital, per això, "amb els tècnics, hem detectat les intervencions que són imprescindibles, per tal de prioritzar-les". Així, aquelles que no siguin urgents per a la posada en marxa del nou equipament, "s'aniran fent un cop les Urgències ja estiguin operatives".

Per tot plegat, tant Aleix Serra com Ramon Camps, desvinculen les paraules del conseller d'una voluntat d'atacar el consistori. "No ens ha creat alarma. Generalitat i Ajuntament són dues administracions que han de parlar i coordinar-se per aquesta inversió. No penso que el conseller hagi volgut fer veure que hi ha unes mancances, sinó que tots tenim nervis perquè volem que surti bé", ha compartit Camps, que incideix que "segur que el conseller volia posar presa perquè tothom treballi i el resultat sigui un èxit". "No és una crítica ferotge, és un comentari per fer coincidir els projectes", conclou el regidor, pertanyent a ERC.

En la mateixa línia, i representant la posició de la CUP, Serra reconeix que "inicialment, ens va alarmar, però ràpidament vam parlar amb ERC i els portaveus de l'oposició per compartir com avança el projecte i aclarir la qüestió". En tot cas, el regidor d'Urbanisme també valora que les declaracions del conseller "és un comentari en la línia d'esperonar i donar garanties que les obres d'Urgències estan anant bé".
 

Oportunisme electoral

Sigui com sigui, pel moment que s'han donat les paraules de Manel Balcells, ha tingut un impacte directe en la campanya electoral. L'oposició, a través dels regidors i també alcaldables de PSC i Junts, Abel Garcia i Ramon Caballé, només va trigar 24 hores a demanar explicacions a l'equip de govern. I, de retruc, en van criticar la gestió.

"No volem fer polèmica", comparteix Serra, que valora que "aquesta escenificació respon al moment de campanya electoral". En tot cas, reitera que "l'Hospital de Berga és una infraestructura vital per la ciutat i la comarca" i que la CUP "ja va fer un pas important el passat mandat encaminant el trasllat de la gestió al Departament de Salut". "Els fruits són sobre la taula, perquè aquesta inversió no hauria arribat tan de pressa si la titularitat de l'Hospital fos encara del consistori", ha posat en relleu el regidor, que ha sentenciat que "ens adaptarem perquè l'Ajuntament no sigui un fre, sinó tot el contrari".

Per la seva banda, Camps reflexiona que "quan hi ha una notícia dolenta, la culpa sempre és de qui governa", i acusa l'oposició de "voler pujar al carro del que semblava una crítica ferotge". Així mateix, assegura que "des de Berga sempre hem reclamat més coses a l'Hospital, no només aquests quatre milions d'euros que ara s'inverteixen a Urgències, volem més", però que, en tot cas "això no vol dir que ens barallem amb la conselleria d'Esquerra". Per tot plegat, el regidor apunta que "entenc que l'oposició ho vulgui aprofitar, però nosaltres continuem treballant i apretant perquè al Berguedà i a Berga hi hagi les millors inversions".
 
Arxivat a