La CUP treu pit de la futura estació de busos a l'acte central de campanya

La formació mostra les cartes mestres per a la pròxima legislatura, com un carrer del Roser d'una sola alçada o la cessió de la residència al Departament de Drets Socials

20 de maig del 2023
Ivan Sànchez, Andrea Corominas i Aleix Serra, en l'acte central de campanya de la CUP
Ivan Sànchez, Andrea Corominas i Aleix Serra, en l'acte central de campanya de la CUP | Lídia López
La CUP ha posat sobre la taula totes les cartes mestres de la seva proposta d'acció de govern per a la pròxima legislatura, si les urnes els fan confiança per tercer mandat consecutiu. El més emblemàtic és l'estació d'autobusos, una croada pendent de resoldre des de fa anys a Berga i que l'actual equip de govern haurà aconseguit desencallar. És per això que la formació n'ha tret pit, i l'ha situat com una de les grans peces del seu nou trencaclosques de ciutat fins al 2027.

"La llàstima és que no hi hagi ja les màquines treballant", ha lamentat el regidor d'Urbanisme i número tres de la llista de la CUP, Aleix Serra, que ha assenyalat a la lentitud dels tràmits i la burocràcia de la Generalitat com a principal causa de l'endarreriment. Amb el projecte sota el braç, la CUP reforça que la ubicació d'aquest equipament serà la Rasa dels Molins, apuntant a un "revulsiu" per a la zona, amb un arranjament conjunt que inclourà tapar la part de dalt de la claveguera oberta i fer una unió amb el Vall de Baix, a banda d'una nova actuació d'embelliment i plantada d'arbrat. El Govern invertirà un total de 3,8 milions en l'estació, que comptarà amb set andanes i un edifici de serveis. A banda, per tal de garantir la seguretat del trànsit, es regularà l'accés dels autobusos, a la cruïlla entre la rotonda de la BP i el carrer Pere III, amb uns semàfors que s'activaran al pas d'aquests vehicles.