L'estació d'autobusos de Berga està ben encarrilada, però encara trigarà a licitar-se

El ple aprova per unanimitat una moció per demanar celeritat a la Generalitat per a l'arribada de la T-Mobilitat al Berguedà

03 de març del 2023
Actualitzat a les 19:23h
Proposta per a la futura estació de busos al sud de la Rasa dels Molins
Proposta per a la futura estació de busos al sud de la Rasa dels Molins | Cedida
L'Ajuntament de Berga confirma que el projecte de la futura estació d'autobusos ha avançat favorablement els darrers mesos i està ben encarat. Els estudis de mobilitat, maniobrabilitat dels vehicles i d'impacte sobre el trànsit de la zona haurien resultat positius, i per això, es podrà posar sobre la taula més aviat que tard la proposta definitiva. Ara bé, la seva aprovació i licitació encara poden allargar-se.

Així ho va exposar el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, durant el ple ordinari de març celebrat ahir a la tarda, matisant així "l'optimisme" expressat pel conseller de Territori, Juli Fernàndez Olivares, durant la seva visita a Berga d'aquesta setmana. I és que el conseller va assegurar que "tindrem la capacitat, les pròximes setmanes, de fer la licitació". "El calendari del conseller és certament optimista, o fins i tot, amb un significat de la paraula 'setmanes' una mica ampli", va apuntar Serra, que va assenyalar que "sabem prou bé quin és el calendari a futur i volem continuar fent els passos. El que no volem és que avanci massa a poc a poc".

L'estació d'autobusos va tornar a ser un dels temes estrella dels precs i preguntes de l'oposició. En primer lloc, des de Junts per Berga, Ferran Aymerich va demanar una actualització sobre l'estat del projecte i va incidir en la importància d'aconseguir una entesa al respecte: "Estem decidint l'emplaçament d'un equipament a 30 o 40 anys vista. Jo crec que el consens màxim, en una decisió d'aquest calat i envergadura,hauria de ser una prioritat". En una línia similar, el regidor del PSC, Abel Garcia, va retreure al govern que la ubicació escollida, a la Rasa dels Molins, "no té el consens dels qui l'hauran de patir", i va recalcar que "la Generalitat no serà aquí per resoldre els problemes del trànsit", acusant la majoria de "tossudesa" a l'hora de voler situar-la en aquest emplaçament.

En resposta, Serra va assegurar que s'han reunit amb diferents agents implicats, i va valorar que "el consens d'on ha d'anar potser no el trobaríem mai, perquè té una història molt llarga, el debat està enverinat i és molt difícil". En tot cas, va defensar la seva concepció d'un servei públic a l'abast dels veïns, és a dir, que presenta "distàncies raonables a peu per a la majoria de població", i va sentenciar que "el més consensuat que hi ha ara mateix a Berga, encara que no sigui el més evident en aquest ple, és treure d'una vegada els autobusos del capdamunt del passeig de la Pau, tenir una estació d'autobusos que serveixi durant molts anys, i que sigui com més aviat millor".


Requeriments a la Generalitat

Malgrat les discrepàncies evidents al voltant de l'estació de busos, els 17 regidors del consistori berguedà sí que van posar de manifest una entesa unànime per reclamar a la Generalitat que posi en marxa la T-Mobilitat a la comarca amb celeritat. Recollint el compromís de Fernàndez Olivares d'integrar definitivament el Berguedà a l'ATM de Barcelona i les seves tarifes, l'Ajuntament de Berga va aprovar una moció ahir per, en primer lloc, sol·licitar al Govern la inclusió en les bonificacions tarifàries i que s'escurcin els terminis previstos.

El consistori berguedà també demana al Govern de la Generalitat que millori les connexions del transprt públic intracomarcal, per tal de prestar un servei més eficaç i útil als seus usuaris. I, en darrera instància, se'ls posa de manifest la necessitat d'estudiar i fer realitat l'arribada del ferrocarril al Berguedà, per tal d'amplificar les opcions de transport públic al territori.
 
Arxivat a