La Corrida torna a Puig-reig i recupera la totalitat del programa

La festa celebra de nou La cuina del porc i consolida l'oferta de la Corrida Infantil, ampliant les propostes

13 de gener del 2023
Queralt Ambrós, Joan Soler i Cristian Pérez, després de la presentació de la Corrida 2023.
Queralt Ambrós, Joan Soler i Cristian Pérez, després de la presentació de la Corrida 2023. | Lídia López
D'aquí tot just una setmana, la Corrida tornarà a prendre els carrers de Puig-reig, en una de les celebracions marcades en vermell al calendari pels seus veïns i veïnes. L'Ajuntament de Puig-reig i la Comissió de la Corrida tenen a punt tots els preparatius de la festa, i la principal novetat és que, després de l'afectació de la pandèmia de la Covid, es recuperaran la totalitat d'actes que tradicionalment inclou la festa. "Recuperem la festa al cent per cent, després de dos anys on s'ha vist afectada, així que es pot dir que enguany, s'ha preparat amb més il·lusió que mai", ha exposat en una roda de premsa el regidor de Festes de Puig-reig, Cristian Pérez, on ha estat acompanyat pel president de la Corrida, Joan Soler, i Queralt Ambrós, membre de la Comissió de la Corrida.

Amb els carrers de la vila com a eix neuràlgic de la festa, una de les activitats que tant el consistori com la comissió celebra amb més èmfasi poder recuperar aquest 2023 és La cuina del porc. Amb un assortiment de food trucks, a partir de les 20.00 hores del divendres, 20 de gener, es podrà gaudir d'un sopar al pavelló d'esports de Puig-reig, que s'acompanyarà amb música d'ambient. I a partir de les 00.00 hores, es donarà pas al ball jove, al mateix equipament, amb una entrada de tres euros.

També es recupera la normalitat en el matí del diumenge, dia 22, i jornada que central de la festa. A partir de les 09.00 hores, es donarà el tret de sortida a la també totalment recuperada Festa entorn del porc, que posarà a disposició a la plaça Nova d'un esmorzar gratuït amb botifarra, pa i vi. En el mateix emplaçament, i al llarg del matí, es podrà gaudir de la mostra d'artesanies, alimentació i embotits, i també de demostracions. Serà a les 11.00 hores, es lliuraran els estendards als banderers, que enguany són: Ramon Santasusagna (cavalls), Maria Rosa Casals (mules), i Jan Soler (rucs). I a partir de les 11.30, s'iniciarà la cercavila de cavalleries i carrets, moment en el qual es durà a terme, davant el Cafè Nou, el tradicional Joc de les cintes.

Empenta a les noves generacions
Per tal de garantir la continuïtat de la festa i implicar les noves generacions des de petits, la Corrida Infantil es consolida i creix aquest 2023. La primera activitat relacionada, tal com ha compartit Ambrós, serà la lectura, per part de les autores, del conte de la Corrida el dijous 19. I ja l'endemà, divendres, serà quan se celebri la versió de la festa pels menuts, començant per un esmorzar amb botifarra i seguint per la cercavila, amb els seus banderers, carros i Joc de les cintes.

Per tal d'arribar a encara més joves, enguany es comptarà amb membres de l'Escola de Música i d'estudiants de primer de batxillerat, que s'encarregaran d'acompanyar els rucs i els ponis mentre els més petits hi munten. "Ampliar la participació en la Corrida Infantil té dos objectius principals: obrir el ventall de col·lectius que en prenen part i crear planter, perquè aquests joves visquin la festa com ho fem nosaltres", ha remarcat el regidor.

Més enllà, el dissabte també hi haurà un programa d'activitats carregat, amb el raid social (10.00), l'entrega de premis del concurs d'Instagram i de dibuix infantil (18.30), passejades en ruc pels menuts (11.00), un espectacle de doma natural (12.30), el briefing de la cercavila (16.00) i la missa solemne en honor a Sant Antoni (19.30). També hi haurà espai per a l'homenatge, i més enllà de l'entrega de les plaques de reconeixements a les persones amb gran implicació a la Corrida, es recordarà a dues persones molt dedicades a la festa i que ja no hi són: el Vicenç i el Toni. I com a cloenda, el diumenge a les 19.00 hores es durà a terme el ball de gala al pavelló, amb una entrada de tres euros.

D'aquesta manera, i segons ha confirmat Soler, ja s'han registrat les primeres inscripcions a la cercavila, on estimen que poden arribar a rebre 25 carros i més d'un centenar de cavalls. Uns animals que, en compliment del Protocol de benestar animal, rebran una darrera revisió mèdica just abans d'iniciar-se l'acte per part d'un veterinari contractat expressament per garantir el seu bon estat de salut. Per tot, esperen comptar amb més d'un miler de persones gaudint de la celebració.
 
Arxivat a