L'Ajuntament de Berga insisteix que l'actuació en els accessos a l'hospital estarà acabada a l'agost

Ivan Sànchez assenyala novament que les obres s'han de pagar entre tota la comarca, i no només des del consistori de la capital

12 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:40h
L'accés a l'Hospital de Berga a través de l'edifici nou.
L'accés a l'Hospital de Berga a través de l'edifici nou. | Hospital de Berga
Malgrat que encara s'estan acabant de determinar els serrells de la pròxima actuació per adequar els accessos a l'Hospital Sant Bernabé, l'Ajuntament de Berga reitera que la voluntat és que l'obra estigui acabada al mes d'agost, mantenint així el calendari original que assenyalava l'estiu com a data límit per haver culminat la intervenció. I, de la mateixa manera, l'alcalde, Ivan Sànchez, insisteix que la resta d'ajuntaments també hauran de passar per caixa per tal de fer realitat aquesta remodelació.

"És un projecte que encara hem d'engegar i hem de veure'n l'envergadura, però costarà  molts diners i temps", ha declarat el regidor d'Urbanisme, obres i serveis, Aleix Serra, que ha avançat que l'ajuntament té previst encarregar-lo pròximament. En concret, Sànchez apunta que estimen haver calculat l'import global de l'actuació en dues o tres setmanes, posant èmfasi en tres punts d'actuació específics: la rotonda i via d'accés des de la carretera de Ribes; la llàgrima al final del vial; i el talús contigu a la via. De fet, és aquest darrer punt el que acabarà influint el cost total de les obres. 

Es tracta d'una intervenció que, novament, l'alcalde ha assenyalat que s'haurien de cobrir per part de tota la comarca. "Aquesta festa l'hem de pagar entre tots; és de justícia que hi faci front tota la comarca", ha declarat Sànchez, que ha recordat que els darrers set anys, el consistori de la capital ha hagut de fer front en solitari a pagaments lligats a l'hospital per valor dedos milions d'euros. "Que la comarca tingui un hospital de màxim nivell beneficia a tots els pobles", ha incidit, a la vegada que ha fet saber que "tenim el compromís verbal tant del president del Consell Comarcal com de la majoria d'alcaldes".

D'aquesta manera, des de l'Ajuntament de Berga esperen que, una vegada s'acabi determinant la factura de les obres en l'accés al nou edifici de l'hospital, s'estipuli en un Consell d'Alcaldes l'import que cobreix cada part. Cal recordar que, paral·lelament, s'està duent a terme l'actuació per a definir les noves urgències de l'Hospital de Berga, finançades íntegrament per la Generalitat, i que han d'estar finalitzades a l'estiu.

Primeres passes de la remodelació del Barri Vell
Encara en la temàtica d'urbanisme, el regidor que encapçala la cartera ha fet un repàs a la resta d'intervencions que l'ajuntament té engegades actualment. En aquest sentit, Serra ha fet referència a l'enderroc d'edificis i reurbanització del carrer Harmonia, que va començar el dilluns i que ja presenta els primers canvis notables a la zona. "Estem contents pel ritme que porten. Anirem veient canvis molt de pressa", ha celebrat el regidor, que ha recordat que el termini d'execució són nou mesos.
 
Arxivat a