Berga reforça la decoració nadalenca als eixos comercials amb noves llums i dos arbres de Nadal naturals

L'Ajuntament destina una partida de 5.000 euros a la compra d'elements decoratius lluminosos

Joan Obiols
17 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:54h
L'Ajuntament recupera les llums de la Patum
L'Ajuntament recupera les llums de la Patum | Joan Obiols
No és estrany en aquests últims dies veure pels carrers de Berga operaris municipals col·locant la il·luminació de Nadal. L'Ajuntament ha fet una aposta per "reforçar l'enllumenat als eixos comercials de la ciutat" durant les festes nadalenques, amb novetats i sorpreses pel que fa als espais i a la decoració. La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha avançat a NacióBerguedà que el govern ha fet una compra per un valor de 5.000 euros de llums noves i que la ciutat tindrà dos arbres de Nadal naturals.

La millora de la il·luminació nadalenca era una carpeta pendent de l'equip de govern. Les valoracions que s'havien fet fins ara entre els comerciants constataven que les llums per Nadal "eren insuficients". En la majoria dels casos, els veïns i els comerciants s'encarregaven de llogar i comprar les llums, i l'Ajuntament n'assumia el muntatge i la despesa energètica. Des de l'equip de govern han volgut acompanyar el retorn a la normalitat, després de dos Nadals condicionats per la pandèmia, amb la millora de la il·luminació.

Una de les principals novetats és a la zona del barri vell. Al carrer Major s'hi han instal·lat tires de led noves, amb la idea que la il·luminació sigui "més abundosa i faci més sensació de Nadal", ha dit Rifà. A la plaça de les Fonts i a la plaça del Doctor Saló hi aniran les llums de la Patum. Enguany s'han reparat alguns dels exemplars que feia uns anys que no s'utilitzaven perquè es trobaven en mal estat. A més, a l'entrada del carrer Major per la banda de la plaça de les Fonts, s'hi col·locarà un rètol lluminós amb la frase "Bon Nadal".

Una altra de les novetats és a les entrades de Berga. A la plaça Gernika hi haurà elements lluminosos en forma d'estrella, mentre que a l'entrada sud de la carretera de Sant Fruitós, s'hi instal·laran tires de llum led. Al passeig de la Indústria, els veïns han llogat llums per a una cinquantena d'arbres. Al carrer del Roser i la zona del carrer Lluís Millet amb la cruïlla de Gran Via, tornaran a haver-hi les llums dels veïns i comerciants de cada any. 

Arbres de Nadal naturals
Un dels principals atractius de les festes a la ciutat seran els dos arbres de Nadal naturals, decorats amb llums, que l'Ajuntament instal·larà a la plaça de Sant Pere, que recupera aquest element històric, i a la plaça de la Creu, a la zona on es col·loca la falla boletaire. Els arbres han estat cedits per la Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa.

Quan es farà l'encesa?
La regidora Rifà ha explicat que encara no ha pogut confirmar el dia exacte de l'encesa de les llums de Nadal, però ha assegurat que serà durant els primers dies de desembre: "Si o si tindrem les llums abans de la Fira del Joc, prevista pel 6 de desembre", ha assegurat.

Apagar les llums a partir de les 11 de la nit
Enguany, la campanya de Nadal no estarà marcada per les restriccions de la Covid, però sí que s'haurà de donar compliment a les mesures d'estalvi energètic adoptades pel Govern. Entre les que afecten el comerç, hi ha l'obligació d'apagar les llums dels aparadors a partir de les 22 hores.

La regidora Rifà ha explicat que la Generalitat no els ha obligat a tancar la il·luminació nadalenca dels carrers a una hora concreta, però sí que els ha recomanat fer una "apagada preventiva", que serà vora les 23 hores. Rifà ha recordat que algunes llums no es podran apagar perquè estaran directament connectades amb l'enllumenat públic, de manera que no es podran tancar i obrir quan es vulgui. La regidora també ha subratllat que el cost energètic de les llums "és baix".
Arxivat a