Torna el concurs de Garrofes de la mà de la Farsa, després de sis anys d'aturada

El certamen presenta un conjunt de novetats que el fa més atractiu i recupera la figura de "la Garrafa d'or"

Redacció
08 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:42h
El recital es farà durant les representacions dels Pastorets
El recital es farà durant les representacions dels Pastorets | Queralt Vegas
L’Agrupació Teatral la Farsa reprèn la convocatòria del concurs de Garrofes, després de sis anys d'aturada (l'última edició va ser el Nadal del 2015). El recital es farà durant les representacions dels Pastorets d’enguany, al Teatre Municipal de Berga.

La represa del concurs presenta un conjunt de novetats que el fa més atractiu. La participació és oberta a tothom, amb la particularitat que no s’exigeix que els treballs presentats tinguin un màxim de 44 quartetes. Per tant, els concursants poden presentar el nombre de quartetes que creguin convenients, fins a un màxim de 44.

La Farsa justifica la decisió perquè el mateix Pitarra en el text original de "El Bressol de Jesús", parlava de "44 garrofes", però no va escriure 44 quartetes, sinó un nombre inferior. També perquè celebren la 44a edició del concurs i entenen que "és una bona efemèride per introduir aquesta modificació". 

A banda, també es renova tot el jurat del concurs (el nom dels seus integrants s’anunciarà durant el mes de desembre), amb la peculiaritat que els treballs hauran de ser presentats directament via correu electrònic, a l’adreça de La Farsa (lafarsaberga@gmail.com), indicant el lema, el nom, cognoms i adreça de l’autor o autors.

Es recupera la figura de "La Garrofa d’or", consistent en l’entrega d’un reconeixement a una personalitat destacada, amb la novetat que enguany serà una persona que en l'àmbit comarcal hagi destacat per haver sigut notícia o haver dut a terme accions que, col·loquialment, són "carn de Garrofes". El premiat s’anunciarà durant el mes de desembre.

Des de la Farsa han decidit no convocar, de moment, el concurs de Garrofes Juvenils, però treballen amb la voluntat de recuperar-lo l’any vinent. La proclamació de premis es farà el diumenge 18 de desembre a l’acte del concurs de Garrofes al Teatre Municipal. Durant l'acte, es recitaran els treballs que el jurat hagi seleccionat per ser premiats. Tots els assistents en podran votar un, segons el seu particular criteri. El més votat obtindrà el Premi Popular, independent del veredicte, que a continuació donarà a conèixer el jurat.

Per a consultar les bases reguladores del 44è concurs de Garrofes, clica aquest enllaç.
Arxivat a