Els concerts suspesos de Patum se celebraran el dissabte 26 de novembre al pavelló vell de Berga

Els diners de les entrades es destinaran íntegrament a les entitats organitzadores "com a bo d'ajut" per la suspensió de les barraques de Corpus

Joan Obiols
26 de setembre del 2022
Actualitzat a les 17:37h
Presentació de la reprogramació dels concerts de Patum
Presentació de la reprogramació dels concerts de Patum | Joan Obiols
La reprogramació dels concerts suspesos de Patum ja té dia, hora i lloc. L'Ajuntament de Berga i les entitats organitzadores han presentat aquest dilluns la proposta de celebrar les actuacions musicals el pròxim dissabte, 26 de novembre, al pavelló vell d'esports de Berga. L'activitat s'emmarca en el 17è aniversari de la proclamació de la festa com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, el 25 de novembre del 2005.

L'esdeveniment compta amb la majoria de grups que van haver de suspendre les actuacions durant les barraques de Patum arran d'una sentència judicial. En total, s'han pogut reprogramar 5 de les 8 bandes: Esperit de Vi, Pirat's Sound Sistema, Brams, DJ Siles i PD Toni Malé. Per contra, queden fora els Gertrudis, Sense Sal i PD Ruïnoses, però es treballa per recol·locar-los a un altre esdeveniment de la ciutat o a les barraques de la Patum 2023.

Com a novetat, l'entrada als concerts tindrà un cost de 10 euros, a diferència de Patum, quan l'accés era gratuït. L'organització justifica el canvi perquè l'import dels tiquets es destinarà íntegrament a les entitats, de manera que servirà com un "bo d'ajut a les entitats" perquè "recuperin el màxim de diners" després de la cancel·lació dels concerts. Les barraques de la Patum 2022 eren una font d'ingressos per ajudar les entitats a reactivar l'activitat després del sotrac de la pandèmia.

A més, s'ha organitzat un sopar vinculat a la celebració dels 10 anys dels Castellers de Berga amb un cost de 18 euros, que inclou l'entrada als concerts. La venda dels tiquets començarà el dimarts, 4 d'octubre. En total, es posaran a la venda 1.000 entrades pels concerts i 500 pel sopar. Es podran adquirir al local dels Castellers en els dies d’assaig (dimarts i divendres, de les 19 a les 22 hores), al local del Club Esquí del Berguedà (de dilluns a divendres de les 19 a les 21 hores) i al bar Les Palmeres (en horari d'obertura).

El recinte obrirà portes a partir de les 19.30 hores, primer amb el sopar (20 hores) i després amb els concerts, que començaran a les 21.30 hores amb Esperit de Vi, seguit de Pirat's Sound Sistema (23 hores), Brams (00.30 hores) i DJ Siles i PD Toni Malé (02.30 hores), que marcaran el punt final de la festa a les 04.45 hores. L'espai també comptarà amb el servei de barra, punt lila i guarda-roba. 

L'alcalde Ivan Sànchez i el regidor Isaac Santiago han agraït "l'esforç" de les entitats en la reprogramació dels concerts i han posat en valor "el seu paper imprescindible" com a motor de la ciutat. Darrere l'organització de les barraques de Patum hi ha l'àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga i les entitats següents: La Bauma dels Encantats, Berguedana de Thrash, JAB Berga, Club Esquí Berguedà, Castellers de Berga, Ateneu Llibertari del Berguedà, Casal Panxo i Ben Anats.    

Les barraques 2023, a la plaça Cim d'Estela
En referència a la ubicació de les barraques de La Patum, Ivan Sànchez, ha reiterat que la plaça Cim d’Estela continua sent el millor emplaçament per acollir els concerts. Pel que fa a la possibilitat de traslladar l’espai musical a altres espais de la ciutat, l’alcalde ha comentat que fer els concerts en un altre lloc com per exemple, el Polígon Industrial, suposaria "descentralitzar molt la festa enviant gent a 2 o 3 quilòmetres de l’epicentre dels actes i això provocaria un flux de gent per la ciutat que generaria més problemes que beneficis. Tenir-ho tot englobat ens encaixa també en l’àmbit de la seguretat i estem convençuts que aquest ha de ser el format i la ubicació". L’alcalde ha afegit que "d’aquí a Patum es faran les reunions que s’hagin de fer per intentar arribar a Patum sense cap problema". 

"El 25 de novembre, una data assenyalada a Berga"
La data dels concerts coincideix amb la celebració de la proclamació de la Patum com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, el 25 de novembre del 2005. En aquest sentit, l'alcalde Ivan Sànchez ha explicat que el patronat de la Patum considera que aquesta data s'ha de celebrar "amb la màxima esplendor possible", de manera que es treballarà perquè els pròxims anys sigui "una data assenyalada a Berga". Enguany es fa amb la reprogramació dels concerts i amb un acte institucional "solemne".
Arxivat a