EQUIPAMENTS

Gironella estrenarà el 2023 un nou edifici de serveis de 447 metres quadrats a la piscina municipal

El projecte contempla enderrocar l’equipament actual per construir-ne un de fusta amb zona de bar-restaurant, lavabos, dutxes i vestidors

Vista del nou edifici des de la piscina | Ajuntament de Gironella
per Redacció, Gironella, Catalunya | 15 de setembre de 2022 a les 09:20 |
La piscina municipal de Gironella va posar el punt final a l'estiu el passat 5 de setembre amb 18.368 entrades registrades a l’equipament. El consistori ja té la vista posada en la pròxima temporada, quan s’hi inaugurarà un nou edifici de serveis de 447 metres quadrats.

Aquest estiu ja s’ha adjudicat la redacció del projecte executiu de l’edifici al despatx d’arquitectes Jordi Cuní – Xavier Vancells Arquitectes SLP, els quals comptaran amb l'equip d'interiorisme de Mobles Solsona per dur-lo a la pràctica. "S’aposta per un edifici molt funcional, amb espais diferenciats que ens permetin fer ús del recinte sense que calgui posar-lo tot en funcionament. Un projecte sostenible i altament eficient, amb la fusta com a element principal, en línia amb el projecte de bioconstrucció que es treballa a escala comarcal", explica l'alcalde David Font. Afegeix que aquest despatx d'arquitectes ja ha fet reformes similars a les instal·lacions de l'Atlètic Terrassa Hockey Club o al centre esportiu Berga Resort.


L’actuació contempla enderrocar l’edifici actual per construir-ne un de nou que comptarà amb una zona de bar-restaurant, lavabos, dutxes i vestidors. A més, també s’habilitarà una zona amb gandules per a persones amb mobilitat reduïda. En total, seran 447 metres quadrats de noves instal·lacions que "milloraran l'experiència i els serveis que oferia fins ara l'equipament municipal".
 

El bar-restaurant. Foto: Ajuntament de Gironella


 

L'exterior de l'edifici. Foto: Ajuntament de Gironella


L'Ajuntament preveu que les obres comencin a principis de l’any 2023. A més, es construirà un petit edifici annex que donarà ús exclusiu als altres serveis actuals i futurs de la zona esportiva, amb lavabos i dutxes. Miquel Serra, regidor d’Esports, explica que aquesta renovació serà molt positiva, ja que l’edifici actual, construït fa més de 50 anys, oferia moltes limitacions.
 

Accés principal. Foto: Ajuntament de Gironella


Una aposta per ser territori de triatletes


La nova construcció també és una aposta per dotar la comarca d'un espai de referència per a triatletes, creant un espai tancat per fer les transicions entre les diferents disciplines (natació, ciclisme i córrer). A banda, l'Ajuntament estudia com anticipar i allargar la temporada d'estiu per a esportistes professionals i clubs que entrenen aquest tipus d'esport. "Sabem que el Berguedà vol ser un destí per promoure el turisme esportiu, i nosaltres tenim instal·lacions i uns entorns que permeten acollir disciplines que no tenim actualment", afirma Miquel Serra.

213 usuaris al dia durant l'estiu


La instal·lació va estar oberta al públic un total de 86 dies, de l’11 de juny al 4 de setembre. De mitjana, hi van accedir 213 usuaris al dia, amb un pic màxim durant l’onada de calor del juliol, quan les entrades tenien un 50% de descompte i quan també es van registrar més entrades (8.821). Seguit de l’agost (5.427), el juny (3.652) i el setembre (464).  D’aquestes entrades, 11.886 provenen d’usuaris amb abonament de temporada, i la resta, 6.478 d’entrades diàries i abonaments de 15 dies. En total, s'han registrat més de 18.000 entrades amb uns ingressos de 80.138,26 €. Serra es mostra molt satisfet amb les dades d’aquesta temporada.

 

 

Participació