La Festa dels Cristòfols de Berga celebra aquesta setmana una edició «completament renovada»

La celebració comptarà amb actes entre el 5, 8 i 10 de juliol

Redacció
04 de juliol del 2022
Actualitzat a les 16:57h
Festa dels Cristòfols (foto d'arxiu).
Festa dels Cristòfols (foto d'arxiu). | Ramon Estany
Arriba una nova edició de la Festa dels Cristòfols de Berga, organitzada per l'Ajuntament de Berga amb la col·laboració de Montepio. Enguany, la celebració compta amb un programa d'activitats "completament renovat" amb l'objectiu de rellançar la festa després dels dos anys de pandèmia.

La festivitat començarà el dimarts, 5 de juliol a les 19 hores, amb un acte institucional a la Sala Casino, on es presentarà el projecte "Pinta'm la cara", a càrrec d'Isaac Vilalta. Aquest pretén treballar la pacificació dels espais viaris més sensibles amb el pintat de l'asfalt que indueix a reduir la velocitat dels vehicles. La proposta ja està implantada en diverses ciutats i amb pocs recursos invertits s'aconsegueix pacificar i reduir les velocitats dels vehicles.

Seguidament, es farà el lliurament del Premi Sant Cristòfol al Club Esquí Berguedà, amb motiu del treball de la seva secció ciclista en la conscienciació viària i la promoció de la mobilitat sostenible. Per tancar, tindrà lloc l'acte de reconeixement als socis de Montepio amb més de cinquanta anys d'antiguitat.

El divendres, 8 de juliol a les 21 hores, la plaça Viladomat acollirà el club del joc especial "Els Cristòfols", a càrrec de la companyia Jocs l'Anònima. El diumenge, 10 de juliol, al matí (10 a 12.30 hores) hi haurà activitats infantils i una exposició del Motor Club del Bages al carrer del Roser. Paral·lelament, a les 10 hores, a les Sagramentàries de Berga (cruïlla entre el carrer Gran Via i Cervantes), tindrà lloc la missa en honor a Sant Cristòfol. Tot seguit, al mateix lloc, es farà la tradicional benedicció dels vehicles amenitzada per la Cobla Pirineu.

Amb motiu de la celebració de Sant Cristòfol les oficines del Montepio de Berga romandran tancades el divendres, 8 de juliol.
Arxivat a