Cultura obre la porta a augmentar el pressupost de la Patum més enllà dels 100.000 euros

La Generalitat i l'Ajuntament de Berga firmen el conveni de finançament de la festa sense una quantitat econòmica específica perquè així es pugui "modular o incrementar"

Joan Obiols
19 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:52h
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, firma el conveni de finançament a la sala de plens de l'Ajuntament
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, firma el conveni de finançament a la sala de plens de l'Ajuntament | Ajuntament de Berga
La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga ha firmat aquest diumenge al matí el conveni amb l'Ajuntament de Berga que oficialitza el compromís de finançar la festa amb una partida econòmica estable. L'acord no especifica una quantitat econòmica concreta, però parteix de la base dels 100.000 euros que ha rebut aquest any la Patum. La consellera ha explicat que la partida podria augmentar en funció de l'increment del pressupost de Cultura: "Si augmentem el pressupost, possiblement podrem incrementar les partides a tot arreu. L'objectiu és arribar al 2% en aquesta legislatura", ha dit.


Enguany és la primera vegada que la Patum rep una partida de 100.000 euros per part de la Generalitat. Des de Cultura han volgut fer un augment "molt important" perquè fins ara "estava molt infradotada". Per la seva banda, l'alcalde Ivan Sànchez ha celebrat l'acord i ha remarcat "la importància" que significa per Berga i la Patum. L'alcalde confia que la partida creixerà més enllà dels 100.000 euros "si la festa ho necessita" i s'ha mostrat convençut que es continuarà treballant "colze a colze" amb el departament de Cultura.

La firma del conveni s'ha fet a la sala de plens de l'Ajuntament una estona abans de l'inici de la Patum de Lluïment d'aquest diumenge. L'acte ha comptat amb la participació de la consellera Nàtalia Garriga i l'alcalde Ivan Sànchez, qui ha regalat una careta de la Patum a Garriga. Després, la mateixa consellera ha presidit el balcó consistorial durant el desenvolupament del salt de Lluïment.

 
Arxivat a