Puig-reig es converteix en el plató de cinema del nou film de Joan Frank Charansonnet

El director i actor està rodant “El Cas Àngelus. La fascinació de Dalí” en diferents espais de la colònia de Cal Pons, amb un guió signat conjuntament amb la berguedana Alba López

Redacció
25 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:32h
Puig-reig acollirà una de les preestrenes de la pel·lícula
Puig-reig acollirà una de les preestrenes de la pel·lícula | Ajuntament de Puig-reig
Cal Pons s’ha convertit en un plató de cinema aquest cap de setmana. Alguns espais de la colònia de Puig-reig han acollit el rodatge d’algunes seqüències d’"El Cas Àngelus. La fascinació de Dalí". Es tracta del nou film de Joan Frank Charansonnet, director i actor que signa el guió d’aquest projecte juntament amb la berguedana Alba López. Els dos ja havien portat a la pantalla gran "Terra de telers", també amb escenes rodades a les colònies del municipi.

L’Ajuntament de Puig-reig col·labora amb aquesta producció i el poble acollirà una de les preestrenes. Durant el cap de setmana, diversos espais de la colònia Pons, com l’església, la cripta i alguns exteriors, s’han transformat en plató de rodatge amb actors, actrius i tot l’equip tècnic del llargmetratge, amb la presència també de Joan Frank Charansonnet, que a banda de ser guionista i director, s’ha posat a la pell de Salvador Dalí.

Completen el repartiment Montse Alcoverro, Ricard Balada, Esther Nubiola, Eduard Alejandre, Joan Massotkleiner, Sílvia Sabaté, Ramon Godino, Miquel Sitjar, Júlia Creus, Montse Ribadellas, Alain Chipot, Elena Codó, Jaume Montané i Dodi de Miquel. La producció compta, a més, amb la participació especial de Nuria Hosta i Enrique del Pozo.

Marcús JGR signa la banda sonora, la directora de fotografia és Ona Isart i la producció compta amb l’equip de maquillatge i perruqueria de Tina Montón. És una producció de Patchouli Films (Víctor Perxachs), que compta amb la coproducció associada de Vivir Rodando i amb la participació de Thomas Spieker en qualitat de coproductor. A banda de rodar-se a Puig-reig, durant les darreres setmanes també s’han gravat seqüències a la Farinera de Sant Lluís (Pont de Molins), Cadaqués, Vilanova i la Geltrú, Llinars del Vallès o Barcelona, entre d’altres. 

El llargmetratge aborda la fascinació del pintor figuerenc per L’Àngelus de Millet en forma d’intriga amb tocs de comèdia surrealista. Aquesta atracció va motivar Dalí a escriure un tractat titulat El mite tràgic de l’Àngelus, publicat a França el 1963. Partint d’aquesta premissa, el film aprofundeix en la figura de Salvador Dalí a través de la recerca que va fer l’artista durant anys sobre la gènesi del llibre.
Arxivat a