L'Ajuntament habilita 40 places d'aparcament gratuït a la carretera de Ribes, sota l'Hospital de Berga

Aquest divendres va quedar tancat el pàrquing de titularitat privada, situat al capdamunt del carrer que puja de l'ambulatori, que donava servei als usuaris i al personal laboral del centre sanitari des del 2009

Redacció
24 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:48h
Aquest dilluns es portaran a terme els treballs de pintura i adequació per habilitar els nous aparcaments
Aquest dilluns es portaran a terme els treballs de pintura i adequació per habilitar els nous aparcaments | Ajuntament de Berga
L'Ajuntament de Berga ha habilitat 40 nous aparcaments per a vehicles a la carretera de Ribes, entre els accessos est i oest de l'Hospital Sant Bernabé de Berga per compensar el tancament, aquest divendres, de l'espai de titularitat privada -situat al capdamunt del carrer Quim Serra- que oferia el servei de pàrquing gratuït pels usuaris i personal laboral del centre sanitari des del 2009. Així, aquest dilluns, 25 d’abril, a partir de les 8 del matí, es portaran a terme els treballs de pintura i adequació de l’entorn per habilitar la nova zona d'aparcament. L’ús d’aquestes noves places serà lliure i gratuït i es preveu que es puguin ocupar a partir del mateix dilluns a la tarda.

En una nota de premsa, el consistori explica que el tancament del pàrquing del carrer que puja de l'ambulatori (carrer Quim Serra) es dona perquè un representant de la propietat d’una de les dues finques en què es divideix el terreny va demanar la formalització d’un lloguer a l’Ajuntament. Fins ara, les converses mantingudes entre les parts no han pogut evitar-ne el tancament. Des del consistori ho atribueixen, en part, a què les pretensions econòmiques  "són molt superiors a la valoració del terreny".

La nova zona d’aparcament a la carretera de Ribes, via de titularitat municipal des del 2019, és la proposta que fa l'Ajuntament per compensar el tancament de l'antic pàrquing i que permetrà als usuaris i al personal de l’hospital accedir al centre "de manera més còmoda i ràpida". Ara bé, no estarà disponible fins dilluns a la tarda, de manera que al matí es preveu un dia especialment complicat per aparcar entorn de l’Hospital.

Com a mesura excepcional, al llarg de dilluns, les diverses àrees de zona blava del centre sanitari seran gratuïtes. Des de l'Ajuntament, es demana a tothom qui pugui que eviti l'ús del vehicle privat per arribar a l’Hospital per cedir l’espai d’aparcament a les persones que hagin d’accedir a urgències o tinguin mobilitat reduïda. El consistori recorda que el bus urbà ofereix 21 serveis al llarg del dia que passen per l'hospital, de les 7.53 h a les 20.20 h. A partir de dimarts, l’Ajuntament farà un seguiment de l’ocupació de la nova zona d’aparcament i dels diversos espais de l’hospital i de l’entorn i, si cal, iniciarà els tràmits necessaris per poder habilitar algun dels espais privats propers com a aparcament a través d’un concurs públic.
Arxivat a