El pianista berguedà Ot Ortega estrena la programació de primavera del Monestir de Sant Llorenç

El Festival Arts per la Vida arrenca aquest dissabte, 16 d'abril, i s'allargarà fins al dissabte, 11 de juny, amb un conjunt d'exposicions i 13 espectacles de dansa, teatre i vermuts musicals

Joan Obiols
13 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:15h
Presentació de la programació de primavera del Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà
Presentació de la programació de primavera del Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà | Joan Obiols

L'Associació Civitas Cultura i l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà han presentat aquest dimarts la programació de primavera del Monestir de Sant Llorenç, que acollirà cada cap de setmana, entre l'abril i el juny, fins a 13 propostes culturals entre concerts, obres de teatre i vermuts musicals, així com exposicions artístiques i històriques. El Festival Arts per la Vida començarà aquest dissabte, 16 d'abril, amb el concert de piano que homenatjarà la historiadora Dolors Santadreu, a càrrec de la jove promesa berguedana o altrament conegut com "el petit Mozart del Berguedà", Ot Ortega Travé. Els espectacles s'allargaran fins al dissabte, 11 de juny, amb el concert de "Arcattia. Les filles del cor". Després, el Monestir ja donarà pas a la temporada d'estiu.

Aquesta és la setena edició de primavera que es programa al Monestir. Toni Puig, membre de l'associació Civitas Cultura, ha remarcat la "passió" que mantenen els organitzadors "malgrat els anys". La seva fita és que el Monestir de Sant Llorenç esdevingui un nucli d'interpretació de cultura i del romànic a escala de Catalunya i mundial. Puig ha exposat les principals novetats, entre les quals hi ha l'Auca del Monestir, que explica sintetitzadament la història del convent de Sant Llorenç -construït durant el segle X- a través dels seus dibuixos i els 48 rodolins escrits per l'artista Joan Vilamala. Una altra de les grans novetats és l'exposició de la Diputació de Barcelona "Romànic en temps d'Oliba", que presenta la figura de l'Abat i mostra el romànic que ha restaurat la Diputació a la comarca. A més, el Monestir també disposa de nous equipaments, amb l'adquisició de 100 cadires pel públic o el piano de mitja cua a través d'una subvenció de 18.000 euros de la Diputació de Barcelona.

Puig ha remarcat que la programació "ha millorat respecte a les primeres edicions" i ho ha exemplificat amb el fet que ara, els artistes "ens reconeixen i volen actuar al Monestir", a diferència d'abans, quan era l'organització qui havia de preocupar-se a trobar grups i propostes culturals. Enguany, també es posa a disposició dels visitants una pàgina web per la compra d'entrades anticipades, que ja es pot fer a través d'aquest portal

Per la seva banda, l'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara s'ha mostrat molt satisfet amb les propostes culturals d'aquesta setena edició de primavera i ha destacat que, cada vegada, el cartell és de "més qualitat i complet". Ha celebrat que s'hagi assolit l'objectiu establert, d'ara fa set anys, de mantenir una programació continua en aquest espai. Lara ha reivindicat el Monestir com un punt neuràlgic de la cultura del país i ha estès la mà a Civitas per seguir col·laborant conjuntament en l'organització del certamen.

A continuació, podeu consultar el cartell de la programació d'abril i el conjunt de propostes de tota la primavera: