Ivan Sànchez, «insatisfet» amb l'anunci de la consulta sobre els Jocs: «No ens podem vendre per quatre molles»

L'alcalde de Berga considera que la pregunta és "ambigua i no vinculant" i planteja una votació amb una única pregunta i amb "diferent ponderació" per les comarques que no acollirien les proves

Joan Obiols
04 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:55h
Ivan Sànchez, alcalde de Berga.
Ivan Sànchez, alcalde de Berga. | Adrià Costa

L'anunci d'aquest matí de la convocatòria d'una doble consulta sobre Jocs Olímpics d'Hivern per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha generat diferents reaccions a la comarca. Un dels primers a valorar la proposta del Govern ha estat l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, qui s'ha mostrat "insatisfet" amb el plantejament de la pregunta: "No ens hem de vendre per quatre molles", ha expressat.

"Reclamàvem poder dir si volíem o no els Jocs; i no si volíem participar-hi", ha assenyalat Sànchez, qui ha rebut l'anunci del Govern "amb sorpresa". En aquest sentit, l'alcalde creu que la pregunta és "ambigua i no vinculant" i que "dona per fet" que es disputarà la competició olímpica. Per això, insta a celebrar un nou consell d'alcaldes per valorar la rebuda de la proposta en la resta d'alcaldes i conèixer si se senten "satisfets" amb el plantejament: "A mi no em satisfà", ha dit. 

Preguntat sobre si tirarà endavant la consulta extraoficial que va plantejar per Berga, Sànchez ha evitat concretar-ho i ha assenyalat que vol conèixer l'opinió "de tots els berguedans". En aquest sentit, ha reivindicat unitat com a comarca: "Cal actuar de manera conjunta i en bloc".

Sànchez insta el govern a "actuar d'una altra manera si es creu el país" i proposa celebrar una consulta d'una única pregunta sobre si es volen o no els jocs, amb una ponderació diferenciada entre aquelles comarques que serien seus de les competicions (Pirineu i Aran) i les que no acollirien les proves, però que es veurien afectades perquè són "zones de pas" (Berguedà, Solsonès i Ripollès).

Per altra banda, Sànchez ha tornat a exigir que s'expliqui al territori el projecte dels Jocs Olímpics: "Si ho tenen tant clar, cal explicar els Jocs amb valentia i si es faran amb l'Aragó. Un cop sapiguem quin tipus de Jocs proposen, no ha d'haver-hi por a consultar la seva gent". 

Arxivat a