Extingit un petit incendi a la residència Sant Roc de Gironella

Les treballadores del centre han apagat el foc amb un extintor, el què ha generat una gran quantitat de fum i ha obligat a activar el protocol d'emergències

Joan Obiols
19 de març del 2022
Actualitzat a les 11:35h
Dotacions dels Bombers de la Generalitat a la residència Sant Roc de Gironella
Dotacions dels Bombers de la Generalitat a la residència Sant Roc de Gironella | Cedida

Ensurt aquest dissabte al matí a la residència Sant Roc de Gironella. A les 7 hores, s'ha produït un petit incendi en un aparell situat al menjador del centre, que ha afectat aquest espai i part de la cuina. La ràpida reacció de les treballadores ha permès apagar el foc amb un extintor, un fet que ha generat molt de fum i que ha obligat a activar el protocol d'emergència a les 7.15 hores, que implica els Bombers, el Servei d'Emergències Mèdiques i els Mossos d'Esquadra.

L'incident no ha provocat cap ferit entre el personal i els residents del centre. La gran quantitat de fum ha obligat a evacuar una vuitantena de residents al gimnàs i confinar les persones amb mobilitat a la tercera i quarta planta. Posteriorment, el SEM ha fet una valoració mèdica a cadascun dels residents i treballadors, amb el resultat de dos trasllats a l'Hospital Sant Bernabé per administrar oxigen a un resident i un professional per la inhalació de fum.

Tot plegat, "ha quedat en un ensurt", ha explicat l'alcalde de Gironella, David Font, qui ha volgut agrair "la ràpida actuació de les professionals del torn, dels equips d'emergència i altre personal que ha vingut a ajudar". "Milions de gràcies", ha expressat a través de Twitter. Els residents es troben sans i estalvis, recuperant la normalitat i esmorzant en una sala habilitada en el mateix equipament. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat 8 dotacions dels Bombers. Ara mateix ja no hi treballa cap efectiu. 

Arxivat a