L'Escola de Música de Berga se solidaritza amb Ucraïna: «Que la música faci callar les bombes»

El centre organitza un acte de suport a les persones afectades pel conflicte, amb la interpretació de l'himne d'Europa i de l'Alegria, i anuncia que habilita un punt de recollida d'aliments pels ucraïnesos que fugen de la guerra, fins dilluns 14 de març

Redacció
09 de març del 2022
Actualitzat a les 10:44h
Escola Municipal de Música de Berga
Escola Municipal de Música de Berga | Aida Morales
L'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) i el Conservatori dels Pirineus han organitzat, aquest dimarts al vespre, un acte per a solidaritzar-se amb Ucraïna i mostrar el rebuig a la guerra, amb la lectura d'un manifest i la interpretació de l'himne d'Europa i de l'Alegria. A més, el director Xavier Llobet ha anunciat l'habilitació, al centre, d'un punt de recollida de material per a les persones refugiades.

Així, a les 18.30 h d'aquest dimarts, l'escola ha aturat les classes perquè alumnes i professors poguessin participar de l'acte. Primerament, l'escriptor i col·laborador de NacioBerguedà, Xavier Gonzàlez ha llegit el manifest, que feia èmfasi en el suport a les víctimes innocents del conflicte, que "són persones com nosaltres, amb famílies com podrien ser les nostres i infants, com tots els que avui són aquí, que estan veient arrabassades les seves il·lusions i les seves esperances". Per acabar, amb el desig que "la música faci callar les bombes i els nostres instruments siguin les úniques armes, disparant notes per amansir el món amb una melodia de pau".



Seguidament, el conjunt de persones que s'han concentrat a les portes de l'escola han cantat i interpretat l'himne d'Europa i de l'Alegria de Beethoven, amb la direcció de Gemma Pujol i Judit Marmi. Per a cloure l'acte, el director Xavier Llobet ha anunciat l'habilitació fins dilluns 14 de març, a la mateixa escola, d'un punt de recollida de material per a les persones que fugen de la guerra, amb una especial demanda d'aliments: menjar enllaunat, llet infantil, cafè soluble, barretes energètiques, fruits secs, xocolata i medicaments. Tot plegat es canalitzarà a través de l'Associació Ucraïna al Cor. 

Pots llegir el manifest complet clicant en aquest enllaç.

 
Arxivat a