Consulta tots els punts de recollida de material per enviar a Ucraïna des del Berguedà

Vilada, Bagà i Berga impulsen recol·lectes de tot tipus de productes, però demanen prioritzar material sanitari i medicaments

Joan Obiols
03 de març del 2022
Actualitzat a les 20:44h
Imatge d'una de les recollides de béns per als refugiats de guerra a Catalunya
Imatge d'una de les recollides de béns per als refugiats de guerra a Catalunya | Cedida
Afloren les iniciatives a la comarca per a recollir material d'ajuda humanitària pels afectats de la guerra d'Ucraïna. Fins ara, Vilada, Bagà i Berga són els únics municipis berguedans que han impulsat recol·lectes de productes de primera necessitat. A Vilada, la recollida ha finalitzat aquest dijous al migdia. A Bagà i Berga, els punts de recollida es posaran en marxa entre aquest dijous a la tarda i divendres. A continuació pots consultar-ne tota la informació:

A Bagà, la recol·lecta es farà al Club de Jubilats Sant Jordi de Bagà, situat al carrer Pere Tomic número 1, entre dijous i divendres, de les 16 a les 18 hores, i dissabte, de les 11 a les 13 hores i de les 16 a les 18 hores. Els productes que demanen són roba d'abrigar, menjar en llauna i conserves, bolquers, tovalloletes, farinetes i pastetes per a infants, tampons, compreses, desodorants, raspalls de dents i pasta dental.

A Berga, la recollida es farà a la Gratibotiga del Banc del Temps del Berguedà, situada al carrer del Roser número 35. Començarà divendres 4 de març i s'allargarà fins al 10 de març. L'horari d'obertura durant el 4, 5, 8, 9 i 10 de març, és de les 10.30 a les 13 hores. Dilluns 7 de març, l'horari d'obertura és de les 10.30 a les 13 hores i de les 17 a les 20.30 hores. 

Pel que fa al material, es demana prioritzar medicaments i material sanitari: analgèsics de tota mena, pomades antibiòtiques, pomades regeneradores, medicaments de tota mena, bena elàstica i de guix, gases i benes, esponges sabonoses, xeringues amb agulles, guants i apòsits i antisèptics.

En productes d'higiene, es demanen raspalls i pasta de dents, bolquers i tovalloletes, sabó líquid, compreses i desodorants. En aliments: menjar ràpid sec, menjar enllaunat (no vidre), llet de fórmula infantil i farinetes, barretes energètiques, cafè soluble i te, xocolata i fruits secs. En material tecnològic: piles, encenedors, llanternes i bateries externes. En roba tèrmica: samarretes, guants i pantalons.

Arxivat a