Brams, Doctor Prats i Smoking Souls, caps de cartell de la Patum 2022

L’Ajuntament de Berga trasllada els concerts a la plaça Cim d'Estela amb 15 propostes musicals per dijous, divendres i dissabte de Patum

Joan Obiols
15 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:47h
El nou format vol implicar les entitats de Berga, que han triat la proposta musical de divendres i podran fer barra
El nou format vol implicar les entitats de Berga, que han triat la proposta musical de divendres i podran fer barra | Joan Obiols
L’Ajuntament de Berga ha fet públic aquest dimarts en roda de premsa, el cartell dels concerts de la Patum 2022. Des de la regidoria de Patum i Joventut, s’aposta per un canvi en el format musical, que es trasllada a la plaça Cim d’Estela amb 15 actuacions musicals durant dijous, divendres i dissabte. Destaquen com a caps de cartell el grup berguedà Brams, Doctor Prats i Smoking Souls. 

"Som optimistes i esperem celebrar la festa amb el màxim de normalitat possible", ha indicat la regidora de Patum, Roser Valverde. Aquesta és la línia amb la qual treballa el consistori, que ja ha avançat tota la programació musical de les barraques de la Patum 2022, que estaran protagonitzades per grups locals i d’arreu dels Països Catalans: Brams, Doctor Prats, Smoking Souls, la Fúmiga, Gertrudis, el Diluvi, Sense Sal, Pirat’s Sound Sistema, Thug Life, Esperit de Vi, PD Ruïnoses, PD Toni Malé, PD Siles, Cafè Trio i Xiula.

La proposta musical vol satisfer totes les edats i públics. Des del consistori es valora molt positivament el nou format, que vol "concentrar l'activitat en un sol punt de la ciutat" i ser "més obert i participatiu". En aquest sentit, s'ha volgut implicar les entitats de Berga, que han triat els grups que actuaran divendres (Esperit de vi, la Fúmiga i Thug Life) i podran optar a fer barra. Isaac Santiago, regidor de Joventut, ha explicat que s'ha contactat amb les 155 entitats de la ciutat i que, fins al moment, han respost 7-8, amb les quals es treballa per organitzar els tres dies de concerts. En les pròximes setmanes, s'obrirà un procés participatiu perquè la resta d'entitats puguin sumar-se a la proposta.

L'Ajuntament ha destinat una partida de 120.000 euros pels concerts, inclosa tota la infraestructura. Les entitats que hi participin, només s'encarregaran de fer les barres i, serà el consistori, qui assumirà tota la logística de les barraques. El regidor Santiago defensa que la proposta vol potenciar les entitats "que són el motor del poble, perquè la resta de l'any puguin fer moltes més activitats".

A la plaça Cim d'Estela i 3 dies de concerts
Els concerts es traslladen del Passeig de la Indústria a la plaça Cim d'Estela i passen de durar d'1 a 3 dies: dijous, divendres i dissabte. De manera que les atraccions, que tradicionalment se situaven en aquesta plaça, s'hauran de reubicar en un espai que "s'està estudiant i que pròximament es concretarà", ha explicat Valverde.

​Dijous a la tarda, es donarà el tret de sortida amb un espectacle infantil, seguit de tres grups musicals i un DJ fins a les 4 de la matinada. Divendres, començarà a les 6-7 de la tarda amb "un grup per a gent gran", seguit també d'altres grups musicals i acabant a les 4 de la matinada amb un DJ. Dissabte, els concerts començaran a les 8 del vespre amb 4 grups musicals, un DJ posarà punt final a la festa que acabarà a les 5.30 de la matinada. En les pròximes setmanes s'acabarà de concretar la graella horària.

Un nou format de festa: "Patum 365"
El canvi en les activitats musicals forma part d'un conjunt de novetats i transformacions que han de donar peu a un nou format de la festa: "La Patum 365", que s'impulsa des d'un grup de treball format per l'equip de govern, els grups polítics de l'Ajuntament, membres del Patronat i altres persones vinculades a la festa i la ciutat.

Aquest nou format té com a objectiu "dignificar la Patum" i "augmentar totes les activitats i propostes" que envolten la festa durant els 5 dies de Corpus, però també durant la resta de l'any amb activitats culturals i de divulgació. En definitiva, convertir la Patum en "el pol d'atracció de Berga", ha explicat Valverde. En les pròximes setmanes s'aniran concretant noves propostes (exposicions, visites i xerrades) que ja fa temps que treballa la comissió i que van en la línia de capgirar el format de la Patum.
 

Programació musical de la Patum 2022. Foto: Ajuntament de Berga

Arxivat a