El Berguedà, pioner a impulsar la senyalització dels ports de muntanya

El Consell Comarcal crea una taula de treball per exportar el model de senyalització a la Cerdanya, el Ripollès i Osona

Redacció
14 de febrer del 2022
Actualitzat el 15 de febrer a les 19:42h
Pujada de ciclistes a Vallter
Pujada de ciclistes a Vallter | ACN
El Consell Comarcal del Berguedà ha fet el primer pas per crear una taula de treball per la senyalització de ports de muntanya ciclistes. L'ens comarcal, que el 2018 va ser pioner en impulsar la senyalització d'aquestes zones, s'ha reunit aquest dilluns amb representants de la Cerdanya, el Ripollès i Osona per oferir-los la seva experiència en aquest àmbit.

El vicepresident i conseller d'Esports, Abel Garcia, els ha traslladat el cas del Berguedà sobre la senyalització de les carreteres comarcals i zones ciclistes. Garcia defensa que des de l'experiència "es poden crear noves sinergies i avançar plegats". El projecte a la comarca està en sintonia amb l'Estació Trail del Berguedà.

Els municipis de Bagà, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola disposen d'una zona de serveis per a corredors de muntanya i cicloturistes que tenen accés a vestidors, armariet i dutxa.

La trobada ha permès fer un intercanvi d'experiències i metodologies de treball. Des del Consell es busca el consens territorial per poder homogeneïtzar la senyalització en zones de muntanya i se cerca aliances institucionals i territorials per fer front comú en la senyalització de zones ciclistes.

Set ports senyalitzats des del 2018 al Berguedà
El projecte de senyalització de ports de muntanya ha permès marcar set ports de la comarca. Tres d'aquests són en carreteres provincials: Rasos de Peguera (BV-4243), Coll de Pal (BV-4024) i Coll de Pradell (B-401). Els altres quatre són en carreteres locals: Coll de Pradell (des del Coll de la Trapa), Mal Pas de Capolat, Collada de Falgars (des de la Pobla de Lillet) i Collada de Sobirana (des de la Pobla de Lillet). La senyalització permet saber la distància fins al cim, el pendent o l’alçada.