El documental «150 i una grossa», rodat a l’Ametlla de Merola, s’estrena en exclusiva a Filmin

Amb tocs de comèdia, la pel·lícula narra la història de 150 persones que viuen en una antiga colònia tèxtil catalana perquè encara els uneix una cosa: el teatre

13 de desembre del 2021
Actualitzat a les 14:56h
Fotograma del documental «150 i una grossa»
Fotograma del documental «150 i una grossa» | Queralt Pons
El documental “150 i una grossa”, dirigit per Núria Deulofeu i Aurora Sulli i produïda per Un Capricho de Producciones, s’estrena en exclusiva aquest divendres, 17 de desembre, a la plataforma Filmin i FilminCat. Una història de Nadal diferent que, a moltes comunitats els farà reviure la màgia del teatre, la força del col·lectiu i l’amor per la cultura i la identitat catalana. El tràiler documental es troba en aquest enllaç

La pel·lícula narra la història de 150 persones que viuen en una antiga colònia tèxtil catalana perquè encara els uneix una cosa: el teatre. Després de 10 anys lluitant per evitar tancar-lo (sense butaques, sense calefacció, sense lavabos), tenen per fi un cop de sort i guanyen el primer premi de la Grossa. Però, sabran gestionar bé els diners i salvar el seu estimat teatre?

Amb tocs de comèdia, el documental tractarà la vida de la colònia Ametlla de Merola durant un any, passant per la Festa Major, els balls de gegants, els cascavells, els assajos de les obres de teatre i fins a arribar al moment més important de l’any: les representacions dels Pastorets (un dels més antics de Catalunya, amb 150 anys d’història i guanyador d’una Creu de Sant Jordi).

La pel·lícula desperta molta simpatia i màgia cap als habitants i les peripècies d’aquesta comunitat treballadora i perseverant, la qual viu en un entorn arquitectònic i culturalment únic, a la vora del riu Llobregat. La productora del documental està organitzant també fer un passi a la mateixa colònia tèxtil entre gener i febrer amb convidats especials.

L’Ametlla de Merola és possiblement la colònia més petita i més viva de Catalunya. Entre el sector teatral, és molt coneguda perquè sempre contracten espectacles professionals perquè es representin al seu teatre”, reconeix Núria Deulofeu, codirectora del film.

El documental s’ha produït en tres anys, on hi han participat més de 18 persones en l’equip tècnic i 120 persones de l’Ametlla de Merola. També hi han col·laborat econòmicament la Diputació de Barcelona, les Loteries de Catalunya i la Picas Europa S.A.