Els Mossos d'Esquadra presenten a Gironella els primers 40 vehicles híbrids policials

Els vehicles estan pensats per reduir emissions i permetre un patrullatge més àgil i eficient en nucli urbà

29 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:15h
Nous vehicles híbrids dels Mossos d'Esquadra
Nous vehicles híbrids dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d’Esquadra han presentat aquest matí a Gironella els primers quaranta cotxes híbrids policials, que combinaran motor de gasolina i elèctric. Els vehicles presentats han estat transformats per l’empresa Bergadana, del mateix municipi, amb la col·laboració de la Comissió General Tècnica dels Mossos.

Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior, ha manifestat que l’objectiu és renovar tot el parc mòbil del cos policial. En aquest sentit, Elena ha apuntat que entre l’any passat i aquest s’han incorporat gairebé 800 cotxes, i de cara l’any vinent, s’espera disposar de com a mínim 400 vehicles més per “prestar un millor servei públic”. Pel que fa als nous vehicles híbrids, “estan pensats per reduir emissions i permetre un patrullatge més àgil i eficient”, ha remarcat Elena

D’altra banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha apuntat que “el sector automobilístic és fonamental des del punt de vista estratègic, ambiental i econòmic, en un país on sempre ha tingut un pes molt gran”.

“Volem que el segueixi tenint, en un segle XXI, que ens marca nous paràmetres com la sostenibilitat”, ha remarcat Torrent. Per altra banda, el conseller ha afegit que “la Generalitat  ha d’acompanyar en la transició verda,  del cotxe de combustió cap al vehicle de zero emissions”.

Un vehicle més àgil i eficient
Segons han explicat des del Departament d'Interior, el nou cotxe permet un patrullatge "més àgil" i "eficient" en nuclis urbans. Es tracten de vehicles esportius utilitaris (SUV) que combinen la motorització tèrmica de benzina amb un motor elèctric d'1,1 kwh, cosa que optimitza tant l'emmagatzematge de l'energia com el seu funcionament.

A banda incorporen algunes novetats, com ara dues càmeres: una de frontal i l'altre orientada a la part del darrere, on van els detinguts. A més el maleter s'ha adaptat per encabir-hi les necessitats del cos, com ara el material mecànic, el sanitari, les torxes apagafocs, les balises lluminoses, el casc o els escuts d'ordre públic.

L’acte també ha comptat amb la presència de la delegada del govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, l’alcalde de Gironella, David Font, i diferents regidors de l’Ajuntament.
 
Arxivat a