ERC exigeix al Consell que incorpori la partida de 100.000 euros compromesa aquest 2021

També exigeix que nomeni les persones que han de formar el Comitè Institucional i Executiu del Pla de Reactivació en un termini de 10 dies

24 de novembre del 2021
Actualitzat a les 15:18h
Josep Campos, Eduard Coronado i Moisès Masanas en roda de premsa
Josep Campos, Eduard Coronado i Moisès Masanas en roda de premsa | Roger Simon
Quinze dies després de l’últim plenari del Consell Comarcal del Berguedà, on el Govern no tenia cap intenció d’incorporar cap partida pressupostària per aquest 2021 per dotar el Pla de Reactivació Econòmica, consensuat el juny i ratificat mitjançant la moció votada per unanimitat el juliol, Esquerra Republicana exigeix al govern comarcal una sèrie de propostes per treure el Pla de Reactivació de la “via morta”.

En aquest sentit, mitjançant un manifest, el grup comarcal que es nomenin les persones que han de formar el Comitè Institucional i Executiu del Pla en un termini de 10 dies; es consensuï entre els membres del Comitè Executiu la persona a contractar per implementar el Pla en un termini d’un mes; i finalment, s’incorpori la partida de 100.000 euros compromesa aquest 2021 a “la major brevetat possible i començar a treballar el pròxim mes de gener”.

El portaveu del grup de l’oposició, Eduard Coronado, ha explicat en roda de premsa que “el Berguedà no es pot permetre que els personalismes i la falta de lideratge perjudiquin la implementació d’un Pla de Reactivació comarcal”. En aquest sentit, Coronado ha manifestat que amb aquest manifest “busquem un canvi d’actitud amb la manera de fer govern, i que els compromisos es compleixin. Esquerra no volem ser còmplices d’una situació d’incompliment tan flagrant com aquesta. A més, el portaveu d’Esquerra al Consell ha recalcat que “considerem que el termini de 10 dies és suficient per nomenar els comitès, tenint en compte que la moció i els compromisos es van adquirir el mes de juliol”.

Per altra banda, Moisès Masanas, ha deixat clar que Esquerra Republicana s’ha personificat per exigir el compliment del Pacte. “Estem en un escenari de via morta, el compromís era posar aquests 100.000 euros, i considerem important que hi continuïn sent”. Masanas ha recalcat que “avui no estem demanant res que no ens haguéssim compromès, per tant, els 100.000 euros han de sortir de la partida per aquest 2021, el Consell ha de complir amb tot allò que ens vam comprometre”.