COMUNICACIÓ

Puig-reig recupera les jornades de comunicació Fòrum 10 després de la parada per la pandèmia

El cicle celebra el 30è aniversari coincidint amb els 40 anys de Ràdio Puig-reig

per Redacció, Puig-reig, Catalunya | 27 d'octubre de 2021 a les 12:16 |
Fòrum 10 en l'edició del 2019 | Ajuntament de Puig-reig
Puig-reig recupera les jornades de comunicació Fòrum 10, després d’un any de silenci a causa de la pandèmia. Enguany, l’esdeveniment torna amb doble celebració: el 30è aniversari del cicle de comunicació i el tret de sortida dels 40 anys de Ràdio Puig-reig.

El municipi del Baix Berguedà ha programat tres sessions que tindran lloc el divendres, 5 de novembre (20 hores), el divendres, 12 de novembre (20 hores), i el dissabte, 20 de novembre (19 hores) a l’espai La Sala de Puig-reig. Les jornades de comunicació estan impulsades per l’entitat Fòrum 10, Ràdio Puigreig, les regidories de Cultura i Comunicació de l’Ajuntament de Puig-reig i amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Regió7, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Consell Audiovisual de Catalunya, Cedinsa, la Universitat Pompeu Fabra, entre altres.


Programació


Obriran les jornades, el divendres, 5 de novembre, a les 8 del vespre, Espartac Peran i Xavier Coral, que parlaran de les seves vivències amb un toc de bon humor. El divendres 12, a la mateixa hora, es parlarà de les cobertures informatives del confinament i d’altres temes d’actualitat amb en Quico Sallés, periodista d’ElMon.cat i del FAQS de TV3 i autor del llibre “Catalunya Zona Zero”; i amb Núria Bacardit, periodista de TV3, actualment corresponsal de la Catalunya Central, que ha vist la Covid-19 de ben a prop. Es parlarà de la pandèmia i d’altres experiències colpidores de la seva trajectòria com a professional.


El darrer dia, que serà el dissabte 20 a les 7 de la tarda, es posarà a debat del futur de la ràdio a Catalunya. Els convidats seran el Secretari de Comunicació del Govern de la Generalitat de Catalunya, Oriol Duran; el periodista de Ràdio 4 i professor de comunicació de la UAB, Cinto Niqui; la periodista i Cap de Continguts de la Xarxa, Joana Vallès; i el cap d’informatius de Rac1 i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros.

Josep Genescà, coordinador de Fòrum 10 i director de Ràdio Puig-reig, recorda que les jornades van néixer com un espai de debat el 1991 i d’això ja en fa 30 anys. “En aquell moment parlàvem del futur de la ràdio a Catalunya i aquest any volem tornar a posar al damunt de la taula aquest debat, amb tota l’evolució que ha patit el mitjà en aquestes tres dècades”, ha explicat.

Una llarga llista de noms al programa de mà acompanya un any més els convidats de l'edició d'aquest 2021. “Cada any ho dic, però el secret de tot plegat és que els mateixos professionals han tingut ganes de compartir la seva feina amb el públic, i el fet que des del principi hi hagués referents del món de la comunicació i el boca-orella ha fet que els periodistes i personalitats del món de la comunicació hagin volgut participar a les jornades”, assegura Genescà. També ha recordat que “a les xerrades hi assisteixen veïns de Puig-reig i del Berguedà, però també persones de comarques veïnes i d'arreu del territori, perquè són sessions de qualitat”.

40 anys de Ràdio Puig-reig


El Fòrum 10 serveix també per donar el tret de sortida als actes del 40è aniversari de Ràdio Puig-reig. La primera activitat, coincidint amb la Fira de Sant Martí, serà l’exposició a l’aparador de l’antiga rellotgeria Circuns, al carrer Llobregat 1, amb fotografies, materials i elements de la història de Ràdio Puig-reig d’aquestes quatre dècades. Properament es donaran a conèixer d’altres propostes que serviran per commemorar aquestes quatre dècades de l’emissora de ràdio municipal puig-regenca.

 

 

Participació