L’Escola Sant Joan de Berga té 20 alumnes i 1 docent confinats per positius de Covid-19

A la resta de la comarca també hi ha un alumne i un docent que estan seguint la quarantena

21 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:36h
Escola Sant Joan de Berga
Escola Sant Joan de Berga | Escola Sant Joan
Els positius per Covid-19 a les escoles del Berguedà tornen a pujar. Actualment a la comarca hi ha un total de 21 alumnes i dos docents confinats per positius de coronavirus. Gairebé tots estan concentrats en una sola escola. Segons les dades facilitades pel Departament de Salut, a l’Escola Sant Joan de Berga hi ha un grup confinat, que representa 20 alumnes i 1 docent o personal d’administració.

Una xifra que aglutina gairebé tots els casos de la comarca. La resta d’escoles afectades no tenen cap grup confinat, però si que tenen diversos alumnes i un docent seguint la quarantena. L’únic centre afectat és l’Escola Xarxa de Berga que manté dos positius en els últims 10 dies. Ambdós casos estan seguint la quarantena i s’espera que puguin tornar en els propers dies.

Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d’Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmaven que no tenien cap classe tancada o no s’havia detectat cap positiu.

A Catalunya, 58 dels 5.108 centres educatius acumulen actualment només 70 aules tancades a causa de l'aparició d'algun positiu. Es tracta d'una xifra d'aules molt baixa, 30 cops inferior a la de fa un any a aquestes alçades, quan va tenir lloc un inici de curs més complicat i ja n'hi havia 2.128 de tancades. Això, en tot cas, provoca que hi hagi ara 2.959 persones del món educatiu confinades. En total, fins ara s'han detectat 6.635 positius als centres educatius, 1.706 dels quals els darrers deu dies.

Del total de persones confinades, 2.793 són alumnes (un 0,19% del total d'1,44 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 5.978 positius aquest curs. A banda, però, hi ha també 160 docents i personal PAS i PAE confinats, i 5 externs. En tot cas, per ara no hi ha cap centre totalment tancat, mentre que tan sols un 1,1% dels centres tenen com a mínim una aula confinada, 20 cops menys que a aquestes alçades del curs passat, quan un 23,7% del total estaven afectats.

 
Arxivat a