1 de 10
SUCCESSOS

Roben una marededeu de Queralt i la troben en venda al Mercat dels Encants

La peça de gran valor va ser robada dissabte de la parròquia de Sant Miquel de Sants de Barcelona

Mare de Déu de Queralt | Queralt 2016
per Roger Simon, Berga, Catalunya | 19 d'octubre de 2021 a les 09:42 |
Aquest article es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una marededeu de Queralt de fusta va ser robada aquest dissabte de la parròquia de Sant Miquel de Sants de Barcelona, i l’han trobat aquest dilluns a punt de ser venuda al Mercat dels Encants. Es tracta d’una figura de talla, d’uns 60 centímetres, que havia estat restaurada en els últims mesos pel berguedà Roger Cortina. D’aquestes marededeus només n’hi ha tres en tot el món: dues es troben al Santuari de Queralt i la restant era a Barcelona.

La figura es trobava en venda al Mercat a un preu assequible pel valor que té, fet que suposava que es vengués en poca estona entre els antiquaris. Fou un amic del restaurador que es movia per la zona qui va alertar de la peça exposada al mercat. Aleshores, Cortina va notificar-ho als cossos policials per intentar-la recuperar en el temps més ràpid i evitar ser comprada, fet que hauria comportat la seva desaparició. L’actuació ràpida dels cossos va ser fonamental per la recuperació de la marededeu.


Roger Cortina ha explicat que la desaparició de la peça es va notificar el dissabte, en el moment que mossèn Bruno el va informar de l’absència de la peça a l’altar de la parròquia. Arran d’aquí, el restaurador va sospitar que es pogués trobar al Mercat dels Encants, ja que qui fa “aquesta mena de furts es vol treure de sobre la figura ràpidament”. Allà va ser trobada als volts de les 10 del matí. S’espera que en els pròxims dies la figura pugui ser retornada al seu lloc habitual de la parròquia de Sant Miquel de Sants de Barcelona.

La figura de la marededeu de Queralt es troba a Barcelona des de fa anys per iniciativa de l’Associació de Berguedans a Barcelona. L’entitat va promoure que la figura ocupés un racó en aquesta parròquia de la capital catalana.

 

 

Participació