La Plataforma Anti-Incineradora de Cercs exigeix la dimissió de Jesús Calderer

En un comunicat emès, anuncien que tornen a arrencar els tràmits per a fer la incineradora

Redacció
08 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:29h
Mobilització de la Plataforma Anti-Incineradora de Cercs
Mobilització de la Plataforma Anti-Incineradora de Cercs | Pilar Màrquez Ambròs
La Plataforma Anti-Incineradora de Cercs exigeix a l’alcalde Jesús Calderer la seva dimissió, i el bloqueig de tots els processos urbanístics a la Central Tèrmica fins que es resolgui la qüestió dels emprius i que es faci un Pla de Millora Urbana des del municipi, amb caràcter participatiu, que no permeti els usos d’una incineradora ni de cap altra activitat contaminant. També exigeix al Govern de la Generalitat una actuació ràpida per l’aprovació de la moratòria, i el rebuig administratiu de qualsevol projecte d’aquestes característiques.

En un comunicat emès, la Plataforma anuncia que tornen a arrencar els tràmits per a fer la incineradora. En aquest sentit, informen que a finals de setembre, “l'Ajuntament de Cercs va rebre, per part de l’empresa promotora de la incineradora, una proposta de Pla de Millora Urbana per la zona de la Central Tèrmica, per tal de regular els usos de l’espai, i permetre-hi la instal·lació de la incineradora”.

Des de la Plataforma recorden que la Plataforma va interposar una sèrie d’al·legacions exposant la manca d’aquest Pla de Millora Urbana. El fet que els usos no fossin clars, no permetia tirar endavant el projecte. Va ser gràcies a aquestes al·legacions i arguments, que la comissió d’urbanisme de la Catalunya Central desestimés el projecte.

A més, afegeixen que “en aquests moments, l’Ajuntament de Cercs ha començat a tramitar aquest Pla de Millora Urbana presentat per l’empresa promotora”. “Tenint en compte les facilitats que l’Ajuntament està posant a l’empresa, i la majoria absoluta de l’alcalde Jesús Calderer, no dubtem que ho facilitaran tant com puguin”, remarca la plataforma.

També considera que aquest fet suposa que la Incineradora torna a estar en marxa, i creu que ”intentaran que el projecte entri el més aviat possible a la Generalitat, per tal que no li pugui afectar la moratòria a les incineradores que s’està gestant al Parlament”.

En el comunicat, la plataforma també critica que “el consistori no ha respost cap de les més de280 instàncies que veïns i veïnes del municipi li han fet arribar, exigint que es recuperin els emprius sobre els quals està assentada l’antiga central tèrmica”.

Des de la Plataforma seguiran amb la batalla legal per presentar el màxim d’al·legacions possibles al projecte, i denunciant les irregularitats del procés. També anuncien mobilitzacions les properes setmanes, per forçar a l’Ajuntament de Cercs, així com al Consell Comarcal, que està revisant el pla, a aturar-lo i descartar-lo.