La primera edició de la «Vertical-Trail-Berguedà» de Cercs ja està en marxa

Es celebrarà el proper diumenge, 25 de juliol, a Cercs, i comptarà pel Campionat de Catalunya de la modalitat

21 de juliol del 2021
Actualitzat el 22 de juliol a les 9:04h
Presentació de la cursa Vertical-Trail-Berguedà a Cercs
Presentació de la cursa Vertical-Trail-Berguedà a Cercs | CC Berguedà
La vila de Cercs tindrà l’honor d’inaugurar la primera edició de la Vertical-Trail-Berguedà. Una nova cursa de muntanya a la comarca que consistirà en un recorregut de trail en pujada pels boscos i les muntanyes emblemàtiques de l’Alt Berguedà. Tindrà lloc el proper diumenge, 25 de juliol, a les 8 del matí, a la Rodonella i amb una gran sorpresa, comptarà pel Campionat de Catalunya de la modalitat.

Aquest fet comportarà que Cercs s’ompli d’atletes d’alt nivell vinguts d’arreu de Catalunya amb l’objectiu clar de ser els més ràpids en la primera edició de la cursa. Justament en aquesta prova es coneixerà el/la primer/a campió/ona de trail vertical de Catalunya.

A nivell competitiu destaca la presència d’atletes del panorama català i nacional. En l’apartat femení: Núria Gil Clapera (campiona d’Espanya i de Catalunya de trail 2021), Íngrid Ruiz (campiona d’Espanya de Km Verticaal 2020), Douae Ouboukir (campiona de Catalunya de cros i pista 2021) i Gisela Carrion (campiona d’Espanya de trail 2020 i quarta classificada al Zegama). En l’apartat masculí: Miquel Corbera (campió d’Espanya i de Catalunya sub23), Arnau Marín (subcampió de Catalunya de trail 2021 sub23) i Jordi Bolet (millor corredor català 2019 del Km Vertical).

Pel que fa als berguedans: Xavi Tomasa (campió de Catalunya de marató i 5è de Catalunya de trail), Jan Torrella (campió de Catalunya de trail sub18) i Ariadna Garcia (3ra al Campionat de Catalunya de trail 2021). Tot i això, és una cursa oberta a tothom que vulgui gaudir d’aquesta atractiva disciplina atlètica. Una de les novetats del campionat és que estarà cardioprotegit amb DEAS en diferents part del circuit.

La sortida de la cursa estarà ubicada a la Rodonella (730 metres) i el punt més alt de la vertical serà el cim de Cingles de Vall-llobrega (1770 metres) amb una distància de 4,6 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.050 metres. Les inscripcions es poden fer mitjançant l’enllaç següent XipGroc.



La Vertical-Trail-Berguedà ha estat presentada, aquesta tarda, a l’Ajuntament de Cercs on hi ha assistit l’alcalde del municipi, Jesús Calderer, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, el president i sots-president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas i Josep Maria Antentas, i el conseller d’Esports del Consell, Abel Garcia. També hi han estat presents Miquel Batriu del Club d’Esquí del Berguedà, Alfonso López, del Club d’Atletisme JAB, i Vanesa Chirveches, tècnica d’esports de l’Ajuntament de Cercs.