ART

L’artista Clara Nubiola construeix un relat col·lectiu d’Avià amb més de 500 dibuixos

L’Ajuntament i el Konvent presenten una peça artística de cinc metres de diàmetre que s’instal·larà en un camp del municipi

Acte de presentació del projecte, ahir a Avià | Ajuntament d'Avià
per Roger Simon, Avià, Catalunya | 16 de juliol de 2021 a les 10:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament d’Avià juntament amb Konvent de Cal Rosal impulsen el projecte artístic “360º Avià dibuixa” de la mà de la prestigiosa artista Clara Nubiola. El projecte consisteix en la instal·lació d’una peça formada per més de 500 dibuixos realitzats pels avianesos i dona continuïtat a les col·laboracions anuals entre el consistori i el centre cultural berguedà.

A través d’aquests més de 500 dibuixos, Nubiola pretén crear una estructura que construeixi un relat col·lectiu del poble d’Avià. L’artista ha ajuntat tots aquests dibuixos en una sola creació per mostrar un relat paisatgístic quotidià. La peça artística circular de fusta tindrà desenes de plafons on hi haurà exposats els més 500 dibuixos. D’aquesta manera, i amb l’habilitat de l’artista, quan s’observi des de lluny, tot semblarà part d’un mateix dibuix.


A més dels dibuixos de la gent d’Avià, també hi apareixen les obres de la mateixa artista, que va visitar el municipi per copsar-ne la vessant més social. “El que més ha dibuixat la gent han estat els edificis, com l’Església, o bé els paisatges del poble. Jo he buscat més la gent que viu aquí. Amb aquesta obra els convidem a tots a sortir dels carrers convencionals per on passegen normalment i que colonitzin el camp. Que els adults i els nens hi vagin, l’observin i tinguin un punt de vista diferent del poble”, va explicar Clara Nubiola.

La peça, que serà una estructura circular de fusta i farà cinc metres de diàmetre i tres d’alçada, es col·locarà aquest dissabte, 17 de juliol, en un camp acabat de segar ubicat entre les piscines i l’Ajuntament. L’acte de presentació s’iniciarà a les set de la tarda i estarà obert al públic. La jornada comptarà també amb diferents activitats com un taller de serigrafia de samarretes, una actuació musical per part de la DJ Ivana Ray Singh i el repartiment de postals commemoratives.


L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, va exposar que “amb aquesta obra Avià celebra el seu gran esdeveniment cultural, que ja ha esdevingut una tradició. Des de vessant artística en els últims anys hem anat tocant diferents disciplines i ara toca el dibuix. La col·laboració amb el Konvent ha tingut resultats excel·lents i estem molt contents de la proposta d’aquest any perquè hi ha pogut participar els nens d’Avià”.

La comissionada de l’exposició, Rosa Cerarols, va detallar que l’obra és una fita geogràfica que intenta explicar un paisatge, el d’Avià, posant l’aliment del camp de blat al centre de la producció. “El procés es documenta amb drone, des del dia que es va segar fins al dia de la presentació, quan la cultura farà bategar el camp”, va exposar Cerarols.

 

 

Participació